Spelrek 13/5 Club America – Santos Laguna

Published by Gio on

Liga MX - America vs Santos Laguna

Semifinal nr 1 i detta dubbelmöte slutade i en förkrossande 4-1 vinst till hemmalaget Santos Laguna. Passande nog satt vi på Santos Laguna +0 till kanonfina 1.79 vilket innebar att det spelet satt med bred marginal.

Är dubbelmötet då över? Nä nä nä nä. Det är viktigt att komma ihåg att är det någon gång som dem mexikanska lagen flippar ur så är det just i slutspelet där det är snarare regel än undantag med mål i massor. Club America är dessutom en mexikansk storklubb med massor av rutin och vars trupp kryllar av offensiva kvalitéer. Eller vad sägs om mexikanska landslagsanfallaren Oribe Peralta, colombianska landslagets Mateus Uribe, en pånyttfödd Jeremy Menez eller Paraguays landslagsytter Cecilio Dominguez? Jag kan egentligen rabbla på ytterligare namn, men ni förstår nog hur det ligger till. Det är idel stjärnor på nästan varje position och spelare som brukar växa med uppgiften. Eftersom man förlorade första mötet med 4-1 och bortaregeln tillämpas så krävs det åtminstone en 3-0 vinst för att knipa den sista finalplatsen, något som både tränaren och truppen har fullt förtroende för att de är kapabla till.

Santos Laguna har varit den här säsongens överraskningslag. De slutade ifjol på en osmickrande 14eplats (av 18 möjliga) och det var nog få som förväntade sig att de tidigt skulle segla upp som serieledare. När de sedan satt i en mycket bekväm situation så slog de av på takten och förlorade en del matcher, lite som det brukar bli med mexikanska lag högt upp i tabellen som väljer att spara sig till slutspelet. Slutspelsplatsen var aldrig hotad och när avgörande väl kom så skickade de ut favorittippade Tigres i kvartsfinalen, vilket får ses som oerhört imponerande med tanke på Tigres makalösa trupp samt då de i returmötet drog på sig ett rött kort redan i den 28:e minuten när de var i ledning med 1-0 för att sedan trots det göra 2-0 med en man mindre och hålla undan .

Den största skillnaden med Santos 2018 kontra 2017 är framförallt anfallaren Djaninys sjuka målform. Han har ensam gjort 15 mål på säsongens hittills 18 ligamatcher, ett stört facit för den mexikanska ligan.  Argentinaren Furch förtjänas givetvis också att nämnas som en stark bidragande orsak till Santos hittills fina säsong

Vår rek

Eftersom Club America är såpass rutinerade och vet bevisligen hur man gör mål så tycker inte jag att det här dubbelmötet är avgjort, större mirakel har nämligen hänt i den mexikanska ligafotbollen. Santos är otroligt vassa på hemmaplan men är samtidigt ett rentav svagt bortalag, något America är väl medvetna om. Räknar med en otrolig press från minut ett och DESSUTOM gott om ytor för Santos blixtsnabba skyttekung att kontra på. 3-1/3-2? Hoppas på det 🙂

Här spelar jag Över 2.75 till 1.76 hos Unibet med 3U.

  • Det blir i snitt 2.88 mål i Santos Lagunas matcher
  • Santos skyttekung, Djaniny, är ruskigt snabb och en perfekt kontringsspelare.
  • Club America tog sig vidare till semin efter 1-4 borta samt 2-1 hemma mot Pumas.

Har du inget konto hos Unibet så kan du öppna ett HÄR!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 200% i sportbonus
  • Måste omsättas 5x
  • Minimum odds: 1.4
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *