Spelrek 20/5: Antofagasta – Everton

Published by Gio on

Spelrek 20/5: Antofagasta - Everton

Denna söndag vänder vi återigen blickarna mot den chilenska ligan. Det finns 2 riktigt intressanta spelobjekt på menyn och här tänkte jag gå igenom den tidiga matchen. Den här matchen startar ganska snart, men i och med att jag idag väljer att gå emot marknaden så var det läge att vänta nära inpå avspark och plocka oddset när den nått sin topp.

Med bara två ligaomgångar kvar så ä detta en väldigt betydelsefull match för bägge lagen. Hemmalaget Antofagasta säkrar en plats i Copa Sudamericana (Typ Europa League) vid vinst och lägger sig då dessutom fyra, endast en placering bakom topp 3 vilket ger spel i Copa Libertadores, inför den sista omgången.

Antofagasta har precis som tabellen säger gjort en bra säsong. Numera Huachipatotränaren Larcamón gjorde underverk med Antofagasta i fjol och mycket av det han printade in i truppen ligger kvar där än idag trots att han sökt sig vidare till en ny klubb. De är ett lag som har många styrkor i offensiven. De spelar ett bra kortpassningsspel men de har också gjort en hel del mål via ett effektivt inläggsspel. Det är en hög kvalité på samtliga deras offensiva spelare men det är målfarliga nyförvärvet Eduard Bello som glänst allra mest med sina 6 mål och 3 assist. Idag får Antofagasta tackla två avbräck då målvakten Garces och mittfältaren Lepe är avstängda. Det är givetvis aldrig bra att ha förstamålvakten avstängd men ersättaren Fernardo Hurtado har alltid gjort ett bra jobb när han fått chansen.
På plussidan så får man tillbaka försvararen Cordero som är tillbaka efter skada.

För Evertons del är denna match viktig då de innehar just nu jumboplatsen i den chilenska ligan och behöver plocka 3-poängare nu mot slutet. Men det kommer att bli väldigt svårt för Everton som i år släppt in mål i SAMTLIGA omgångar. Ett mycket dåligt facit och något som bådar riktigt illa när de nu, pga tabelläget, blir tvungna att blotta sin svaga defensiv i betydligt större utsträckning.

Evertons trupp är egentligen långt ifrån sämst i den chilenska ligan. Problemet är att det är ihopplock av spelare som varken brinner för klubben eller är tillräckligt professionella för att ta det ansvaret som krävs när det går dåligt. 

Evertons form är fruktansvärd dålig då de inte lyckats vinna på 8 omgångar och spelet på bortaplan lämnar mycket kvar att önska då de radat upp 5 bortaförluster på raken. Antofagasta å sin sida kommer i kanonform. De förlorade senast mot serietvåan Concepcion efter en väl genomförd match. Denna förlust kom efter att Antofagasta gått obesegrade i hela 7 matcher och var inte heller en match som de förväntades vinna. På hemmaplan har Antofagasta endast förlorat en match och det mesta pekar IMO på att de inkasserar ytterligare en hemmavinst idag.

Vår rek

Här väljer jag att spela Antofagasta -0.25 till 1.99 hos Bethard med 3U.

  • Antofagasta är ett av ligans starkaste hemmalag
  • Everton har förlorat 4 bortamatcher i rad
  • Everton har släppt in mål i SAMTLIGA ligamatcher
  • Antofagasta har 2 spelare avstängda

Har du inget konto hos Bethard kan du skapa ett HÄR!

bethard
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.80
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *