Spelrek 16/5: Atletico PR – Cruzeiro

Published by Gio on

Spelrek 16/5: Atletico PR - Cruzeiro

Senaste speltipset med tillhörande analys här på sajten, Ö 2.75 i America – Santos, gick vägen utan man för den delen behövde svettas in spelet vilket innebar att “bloggen” nu är uppe i två raka.

Idag kommer jag att låta er stifta bekantskap med en ny “up and coming” tränare från Brasilien som jag faktiskt hypade redan för ett par år sedan när han hade hand om bland annat Audax Osasco och Oeste i dem lägre brasilianska divisionerna.

Fernando Diniz är en 44 år ung brasiliansk tränare från Minas Gerais. Jag la först märke till honom när han fick lilla klubben Audax från Sao Paulo med helt okända spelare att stundtals se ut som Peps Barcelona. Det rullades boll hela vägen från målvakten  och han lyckades kräma ur bra resultat med ganska begränsad resurser. Efter ett par säsonger har han nu äntligen fått chansen i Serie A efter att Seedorf hoppade av jobbet i Atletico PR innan säsongen ens börjat för att ta över rodret i Deportivo la Coruña.

I Atletico PR har han äntligen fått ett helt ok material att jobba med och är den tränaren som bryter mönstret lite i den annars rätt så, trott eller ej, defensiva ligan. Resultatet kom omgående och han har redan tagit ett par fina skalper. Bland annat dominerade man fullständigt Newell’s i Copa Sudamericana och manglade veckan efter Chapecoense med 5-1 på hemmaplan. Formen må inte imponera just nu, där de har radat upp 6 matcher utan att vinna, men det har varit ett par svåra matcher och vid andra tillfällen, som t.ex. nu senast hemma mot Atletico MG, har man roterat i princip på halva startelvan. Från den här “sämre” perioden finns det t.ex. tre X på bortaplan mot suvärena Gremio, storsatsande Sao Paulo samt hemmastarka Bahia, resultat som jag t.om vill påstå är rätt bra sådana. 

Atletico PR fortsätter att underskattas en aning av både marknaden och spelbolagen IMO och jag tycker att det finns en del fina spel att plocka på dem den närmsta tiden. Det är framförallt hemma på konstgräset som Atletico PR är ruskigt starka där de i år endast förlorat 3 av 17 matcher.

Ikväll ska de ta sig an Cruzeiro i Copa do Brasil, en turnering som Fernando Diniz har valt att lägga fullt krut på, tillsammans med Serie A givetvis. Ett par spelare som vilades senast mot Atletico MG är nu tillbaka och det är fundamentala pjäser i Diniz spelsystem. Motståndarna Cruzeiro kommer till matchen i fin form, men bakom siffrorna hittar vi också på förhand väldigt enkla matcher, och ärligt talat, det är snarare överraskande när dem bättre brasilianska lagen INTE vinner på hemmaplan. Djupdyker vi in på Cruzeiros bortamatcher i år så har de endast en vinst bland dem officiella matcherna, och det kom mot ett otroligt ojämnt Vasco da Gama i Copa Libertadores. I ligan har man förlorat en,  mot Fluminense, och sedan kryssat mot Internacional, nykomlingar i årets Serie A.

Atletico PR tycker jag har visat en av dem högsta högstanivåerna i ligan hittills och jag tror att de idag, på hemmaplan, plockar fram en sådan prestation. Cruzeiro har inför matchen påpekat vikten av att deras defensiv fungerat bra och kommer troligtvis att gå hem väldigt nöjda med ett X.

Vår rek

Jag vill inte gå så långt att påstå att vi kommer att se spel mot ett mål här, men vi kommer att se två lag med helt skilda gameplans. Fernando Diniz bör ha tillräckligt med verktyg i sin verktygslåda för att kunna luckra upp Cruzeiros försvar, även om det inte alls blir lätt. 
Av den anledningen, men framförallt pga både marknaden och bolagens underskattning av Atletico PR, så väljer jag att spela Atletico PR Asian handicap +0 @ 1.91 hos Bethard med 3U. 

  • Atletico PR har bara förlorat 3 hemmamatcher av 17 möjliga i år
  • Atletico PRs totalfotboll är landets bästa när den är på topp
  • Atletico PR spelar sina hemmamatcher på konstgräs
  • Cruzeiros försvar har imponerat

Har du inget konto hos Bethard kan du öppna ett HÄR!

  • Sätt in upp till 1000 SEK
  • Få 100% i insättningsbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.80
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *