Botafogo – Audax Italiano

Published by Gio on

Copa Sudamericana: Botafogo - Audax Italiano

Copa Sudamericana, Sydamerikas motsvarighet till Europa League, är ytterligare en turnering där chilenska lag haft det kämpigt. Efter Colo Colos och La Us storhetstider så har de chilenska lagen haft stora svårigheter att skrapa ihop några framgångar i dem kontinentala cuperna (Copa Libertadores, Copa Sudamericana). Vad det beror på? Dem senaste åren har det mest varit på grund av ett allt för naivt spel, avsaknaden av slutprodukt samt en usel defensiv. Det hör inte till ovanligheterna att någon av dem chilenska storlagen dominerar matchbilden på hemmaplan bara för att i ett senare skede i matchen se motståndet göra mål trots betydligt färre chanser. Passningskvalitén och mittfältspelet finns, det andra… not so much. Det har nästan blivit så att det numera blir ett autoklick på motståndarna när ett chilenskt lag spelar, i varje fall om vi snackar ett brasilianskt eller argentinskt dito. 

Ikväll är det alltså returmötet mellan brasilianska Botafogo och chilenska Audax Italiano som jag kommer att kika närmare på. Brassarna från Rio inledde 2018 med att plocka hem Campeonato Carioca, regionsmästerskapet i Rio de Janeiro. Campeonato Carioca är det regionsmästerskapet, tillsammans med Campeonato Paulista, som har allra högst status i landet. Detta då det deltar flertalet klassiska klubbar som Fluminense, Vasco da Gama, Flamengo och tidigare nämnda Botafogo. Oavsett vad man vill säga om regionsmästerskapen, som t.ex. att en hel del av Peles och Neymars mål kom i “inofficiella matcher”, så är det alltid ett styrkebesked att vinna någon utav Cariocan och Paulistan och en självförtroendeboost inför Serie A. Dessvärre har Botafogo inte kunnat rida vidare på den vågen i Serie A, vilket däremot är föga överraskande för min del då jag tycker att lagen från Rio, bortsett från Flamengo som besitter höga toppar men också djupa dalar, inte är på en nivå där de kan på riktigt utmana om Serie A-titeln. Botafogo parkerar just nu på en 12eplats i ligan (av 20 möjliga) vilket är aningen längre ner än vad deras kvalité egentligen räcker till. De är i mitt tycke ett stabilt mitten/övre halvan lag i Sydamerikas starkaste liga, vilket inte alls är fy skam. De tog så sent som för 2 veckor sedan en fin skalp när de besegrade fjolårets formtoppade Copa Libertadores-mästarna Gremio med 2-1 på hemmaplan. Truppen är stabil rakt igenom och yttrarna Leonardo Valencia, chilensk landslagsspelare, samt Rodrigo Pimpao, en personlig favorit, kan i sina bästa stunder sätta skräck i vilket försvar som helst.

Audax Italiano har floppat rejält i år. De har inte vunnit på 9 raka matcher (3 oavgjorda, 6 förluster) och det blåser oroliga vindar från alla håll och kanter. Fjolårets skyttekung Carrasco har inte alls nått upp till sin nivå och anfallstalangen Sergio Santos har mest åkt ut och in ur sjukstugan. Offensiven har således sett klart svagare ut än under fjolåret och tyvärr för Audax del så anfallaren Abreu, ny inför denna säsong, inte alls nått upp till förväntningarna. Audax ligger således rättvist tredjesist i den chilenska ligan, endast före dem två bottenlagen pga bättre målskillnad, och sitter i en mycket osmickrande sits efter att endast ha vunnit 1 av dem hittills 12 spelade ligamatcherna. Med tanke på att deras styrkor tidigare låg i offensiven och svagheter i defensiven, så är det inte helt överraskande att det nu blivit såhär.

I det första mötet hade Audax rätt mycket boll och Botafogo såg minst sagt ut att gå på halvart. Efter att Audax tagit ledningen strax innan halvtid så tog Botafogospelarna sig i kragen och både kvitterade och sedan vände på steken i den andra halvleken. Återigen var det ren och skär klasskillnad framför mål.

Till denna match dras bägge lagen med en del avbräck. Den stora skillnaden i det avseendet ligger dock i dessa lags bredd. Botafogo spelade redan i det första mötet med samma avbräck och de såg inte ut att lida allt för mycket. Tuffare blir det för Audax då de fått en nya skador på anfallstalangen Sergio Santos (målskytt i förra mötet), mittbacken Labrín och anfallaren Abreu, naturlig ersättare till nu skadade Sergio Santos. 

Vår spelrek

Här väljer jag att ännu en gång gå emot ett chilenskt lag när de ställs mot ett brasilianskt dito. Det har gått väldigt bra tidigare och jag tycker att det bör råda en rejäl klasskillnad mellan dessa lag. Det enda som kan komma i vägen är om brassarna, i sedvanlig brassemanér, bara gör det minsta som krävs av dem, dvs att de bara säkrar avancemanget. Men, tränaren har sagt att de givetvis vill gå vidare men också att de framförallt vill göra en bra prestation på plan för att visa vad man verkligen går för då de ligger längre ner i serietabellen än vad de hoppats. 

Spelet blir därför Botafogo -1.25 asian handicap med 4.5U (1.5x flat) till 1.90 hos SBOBet.
Vill man inte gå in och spela hos asiaterna så får ni 1.83 hos Bethard, vilket också är fullt godkänt IMO. 

Har du inget konot hos Bethard så kan du skaffa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds 1.80
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *