Universidad Catolica – Universidad de Chile

Published by Gio on

Chile - Santiagoderby!

Det är derbydags i huvudstaden mellan två klubbar som är inblandade i guldstriden med 3 omgångar kvar. Kan en match bli hetare?
Mjo, faktiskt kan den det om vi pratar rent fotbollsmässigt. Både La Us och La Catolicas forkurvor pekar åt fel håll. La U (Universidad de Chile) är helt iskalla i skrivande stund och tog nu senast sin första seger efter 6 raka matcher utan vinst (varav 5 förluster!) när den tillfälliga tränaren Valencia ledde La U till en 0-1 seger mot O’higgins. I och med att La U hamnade i rejäl formsvacka i ett kritiskt läge så växte kritiken mot både laget, landslagsmålvakten Herrera, som släppte in 15 mål på 3 matcher, och dåvarande tränaren Hoyos i rekordfart. Hoyos valde självmant att avgå efter dem dåliga resultaten och Herrera förpassades till bänken. Krisen växte sig också än större när La Us spelare drog på sig avstängningar till vänster och höger, ett solklart tecken på vilken obalans det råder i klubben.
I och med att tillfällige coachen Valencia tagit över ansvaret så har även stormen lugnat sig en aning hos dem blåa. Underpresterande stjärnor har petats och defensiven har prioriterats, vilket är fullt logiskt och välbehövligt med tanke på dem 15 insläppta på 3 matcher. På endast två matcher har Valencias jobb redan visat sig ge frukt. 1-0 borta mot Racing och 0-1 hemma mot O’higgins är ett stort steg framåt, trots att han fått dras med en hel del avbräck. Idag är läget lite bättre men ytterbacken Matias Rodriguez, vars styrkor ligger i offensiven, är ny på skadelistan och David Pizarro är tveksam till spel. Å andra sidan är backen Gonzalo Jara, lagets skyttekung Valencia och det offensiva underbarnet Soteldo tillbaka, men de kommer högst troligen att börja på bänken.

Universidad Catolica då? De är ju i serieledning, hur kan man rent fotbollsmässigt förvänta sig något mer av den här matchen? Jo, Catolica har seglat igenom ligan lite på ett bananskal. Titelkonkurrenterna har haft fullt upp med dem kontinentala cuperna och har således tvingats rotera en hel del i ligan. Men visst, är det något Catolica varit riktigt bra på i år så är det att försvara. Många segrar mot rätt dåligt motstånd har suttit hårt inne, men likväl så har de tagit trepoäng efter trepoäng. Med 3 omgångar kvar är Catolica det nästmålsnålaste laget i ligan och är med sina 7 insläppta på 12 matcher överlägset bäst på den fronten.
Till dagens match har man fått tillbaka försvararen Voboril. Mittfältaren Ampuero är fortsatt skadad.

Vår rek

Här har vi ett lag vars styrkor verkligen ligger i defensiven och ett “bortalag” som efter en lång kris valt att ta det safe istället för att vara det all in-spelande laget de tidigare varit. Matchen gäller väldigt mycket och bägge lagen kommer antagligen att vara rädda för att hamna i ett tidigt underläge. Vid ett kryss så kommer Universidad Catolica att som absolut sämst behålla serieledningen med 3p med två omgångar kvar, något jag absolut tror att de tackar ja till på förhand. Tror därför att vi kommer att se två ganska avvaktande lag där Catolica, som är bättre för dagen, troligtvis drar det längsta strået om jag nu ska välja ut en vinnare.

Spelet blir därför Under 2.5 mål vilket tas hos Unibet. Väljer att gå in med lite fler coronas än vanligt och investerar därför 4.5U på spelet (1.5x flat)

Har du inget konto hos Unibet så kan du göra det HÄR!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 1000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimumodds: 1.50
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *