Chilenska ligan och nytt spreadsheet.

Published by Gio on

Debutinlägget gick inte som jag hoppats då Libertad knep en av dem mest orättvisa resultaten hittills under 2018 när de tog en överraskande 1-3 vinst mot The Strongest. Libertad gick upp i ledning mitt under The Strongest starkaste period på sitt första anfall. The Strongest hade dessförinnan skrapat ihop över 10 avslut på matchens 20 inledande minuter och just där och då så kändes det som en tidsfråga innan ett hemmamål skulle komma. Men men, fotboll är inte alltid rättvist. Ibland går resultaten med en och ibland emot en.

En lite kortfattad nyhet kommer här med. I och med att vi kör igång på riktigt här nu på spelrek.se så kommer jag även att lägga min 1×2-spelbok bakom mig, av förståeliga skäl. Spelen kommer att bokföras framöver på bettin.gs tillägg till WordPress. Är medveten om att jag skrev att det skulle bli 5U, 7.5U och 10U, men då jag inte jobbat med en skala på 10U på flera år så kommer jag att gå tillbaka till samma upplägg som jag haft i min spelbok. 3U = Flat, 4.5U = 1.5x flat och 6U = Double Flat (Max).

Denna helg har vi ett riktigt fint utbud i både den chilenska och mexikanska ligan. I detta inlägg blickar vi mer specifikt på en match i den Chilenska ligan. Let’s go!

Antofagasta – Deportes Temuco

 

Chile – Primera Division – 5/5 20:00

 

Chilenska jumbon Deportes Temuco tar sig hela vägen till Antofagasta, en resa på över 200 mil, för att ta sig an Antofagasta i chilenska ligans slutspurt.

Deportes Temucos floppsäsong är något överraskande eftersom de trots allt gjorde det rätt bra resultatmässigt ifjol. Det som siffrorna däremot inte visar är att de lyckades både vinna och kryssa långt fler matcher än vad de egentligen förtjänade. Blev personligen rånad ett par gånger då de fått domslut eller liknande med sig när jag tagit spel på motståndarna. I år har de däremot haft det betydligt kämpigare. Flytet har helt enkelt inte varit på deras sida och då har de visat sina rätta färger. I den senaste ligamatchen förlorade de hemma mot nykomlingen Union la Calera med 0-2. La Calera fick dessutom två mål bortdömda varav det ena var rena rånet och Temuco var faktiskt underlägsna motståndet från början tills slut.

I samband med dem dåliga resultaten, 6 raka matcher utan vinst och gått mållösa i 4 ligamatcher i rad, så har det också börjat blåsa ordentligt kring laget. Tränaren har blivit kraftigt ifrågasatt och han hänger minst sagt lös inför dagens samt kommande veckans matcher. Dessutom har Racinglånet, Guillermo Hauche, lämnat klubben av högst oklar anledning. Ett tapp rent kvalitémässigt men också ett tecken på att något inte står helt rätt till i klubben.

Dagens motståndare är en klubb som ifjol överraskade väldigt många. De spelade en väldigt trevlig och samtidigt taktiskt fotboll där alla spelare tog laget före jaget. De slutade högt upp i tabellen vilket givetvis innebar att den större klubbarna nöp en och annan av deras spelare. Men Antofagastas styrka låg då som sagg i kollektivet och de står och faller som tur är inte med någon spelare. Det största tappet efter succésäsongen blev dock tränaren Larcamons sorti. Han fick spelarna att tro på sig själva och prestera långt bättre än vad de någonsin gjort. I år är därför Antofagasta ett lite sämre lag, men de är fortfarande ett lag som hör hemma i den övre halvan då truppen tagit till sig Larcamons instruktioner och kunskap. På hemmaplan har de i år varit väldigt svårslagna där de inte förlorat sedan seriepremiären mot storklubben Colo Colo.

Antofagasta har inför kvällens match inte förlorat på 6 raka och jag tycker att de har goda chanser att vinna idag mot ett formsvagt Temuco med oroligheter och som har returen i Copa Sudamericana att tänka på nu i veckan. Jag väljer därför att spela Antofagasta -0.5 till 1.77 med en flat insats (3U).

Vamos!

Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *