Spelrek 19/6: Colombia – Japan

Published by Andreas on

VM : Colombia - Japan

Jag ska vara ärlig och säga att spelmässigt så har inledningen på VM varit katastrofal där straffmissar från Argentina och Peru har varit skillnaden mellan rejäl profit med fina förutsättningarna för långtidsspelen till verkligheten där vi är idag med förlorade spel.

Jag kollar redan nu in tisdagens matcher och i Grupp H så möts Colombia – Japan i en match där båda lagen mer eller mindre behöver vinna för att ta sig vidare då Polen och Senegal är 2 väldigt obehagliga motståndare.

Colombia kom 4:a i det sydamerikanska kvalet, 1 poäng före Peru vilket innebär att man fick en direktbiljett till sommarens fest. Man har ett spännande lag som alltid numera där James Rodriguez tillsammans med Falcao får ses som de största stjärnorna och även nyckelspelare, kombinera detta med lite yngre och nytt kött så har Colombia ett lag som på förhand känns oerhört spännande.

Japan vann sin kvalgrupp för Saudiarabien och Australien vilket gav laget i öst en direktplats till VM i Ryssland. Japan har inte det mest namnkunniga laget för alla gubbar hemma i stugorna men längst fram är ändå Leicester-spelaren Okazaki och på mittfältet finner vi spelare som Honda och Kagawa. Japan har som alltid ett lag som spelar en väldigt teknisk fotboll, mycket pass men det brukar krampa i den sista tredjedelen samtidigt som man alltid har problem med defensiva fasta då snittlängden är en aning lägre än motståndarna.

Jag ser framför mig en match med högt tempo, Japan kommer oavsett motstånd alltid spela sitt egna spel vilket är cred i sig. Colombia är garanterat ett av de mest fysiska lagen i turneringen, både på plan och om vi skulle mäta de olika spelarnas fysik mot andra nationer. Man är väldigt kraftfulla och mot lag som Japan kommer man förhoppningsvis att spela med en rejäl fart, visa vilka som bestämmer från minut 1 och Japan kommer få försöka anfalla genom omställningar.

Vår rek

Det här är en match där åtminstone Colombia behöver plocka 3 pinnar för att inte behöva spela 2 måstematcher mot ett stabilt Polen och ett på förhand väldigt spännande Senegal. För Japan spelar det inte så stor roll vilket av dessa 3 lag man möter, man kommer vara underdogs i samtliga matcher och det gäller bara att ta sina chanser. Jag är fullkomligt övertygad om att det kommer bli åka av i 90 minuter här och bara faktumet att man har en 2.0-lina när Japan spelar gör det nästan till ett “autoklick”.

Jag väljer att spela:

3/5 units på Över 2.0 @ 1.74 hos Pinnacle.

3/5 units på BTTS @ 2.21 hos Nordicbet.

  • 2 lag som kommer vilja spela anfallsfotboll i 90 minuter.
  • 2 lag som har sina styrkor i det offensiva även om Colombia är fina bakåt också.
  • Japan gör nästan ALLTID mål och räkna med att Colombia kommer göra detsamma.
  • Colombia har 2 raka 0-0 matcher inför VM trots mängder av chanser, oeffektivt?

Har du inget konto hos Nordicbet kan du skapa ett HÄR!

NordicBet
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus + 250 kr riskfritt spel
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.80

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *