Spelrek till: CSGO Berlin Major: Main Qualifier: 23/8-26/8 Långtidsspel.

Published by David on

bet365
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i spelkrediter
  • Omsättningskrav: 1x insättning
  • Minimum odds: 1.20
betway
  • Insättning: 1.000 SEK
  • Bonus: 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.75

ÄNTLIGEN!

Årets andra Major i CS:GO är snart kommen och på fredag drar den igång. Kvalen har pågått under sommaren och vi är framme vid det sista steget “Berlin Major: Main Qualifier”

Jag har suttit och tittat på Bet365 och Betway de senaste dagarna, som är de två spelbolag som har bäst odds & flest odds BY FAR på just detta event hittills. Det kommer att skrivas om ca 25st olika spel som jag anser är spelbara, vissa utav dem är högst otroliga, men extremt värt sitt odds medan andra är lågoddsare som känns troliga. 

Klara favoriter

I denna turnering är det 8 utav 16 lag som tar sig vidare till “New Legends Stage”. Det finns två lag som är på världens top 5 som fortfarande behöver kvala, och de är så stora favoriter att ta sig vidare ur turneringen så man skulle kunna kalla det självklart. Det finns även ett helt gäng lag rankade 8-20 som är med i turneringen, nästan alla av dessa är favoriter att ta sig vidare.

Swiss-system tournament

De senaste majorerna  i CSGO har använt ett system som heter swiss. Det har ständigt rekonstruerats men det har ändå varit samma sak i grund och botten. Lagen rankas inför turneringen och det bästa möter det sämsta. Sedan möter man bara de som är i samma “pool” som en själv, d.v.s vinner du första matchen, är du i 1-0 “poolen” och möter bara de lag som har 1-0 i resultat. De som får 3 segrar går vidare, de som får 3 förluster åker ut. 

Dagens speltips

Speltipsen för denna turnering som sträcker sig från fredag till måndag presenteras i ordningen som jag anser som säkert. D.v.s. det odds jag anser är säkrast, kommer att ligga överst, samtidigt som det jag anser är mest “risky” kommer att vara längst ner.

1. Högsta HLTV rating Stanislaw vs Karrigan – Stanislaw till oddset 1,66

Stanislaw är en relativt ny spelare i NRG men har spelat med många utav dessa spelare förut. Han anses ofta som en utav de bästa IGL’erna i Nordamerika på att få resultat på alla aspekter, inklusive kills. Karrigan är ingen dålig spelare, men han har inte kalibern som Stanislaw har. Bettet utgörs under hela turneringen och även fast Karrigan har en bra dag eller Stanislaw har en dålig dag, bör han fortfarande vinna.  

2. ö/u 9,5 ACES – över till oddset 1,61

Kalibern som alla spelare i turneringen har är enastående. Snittet på kartor har tidigare varit 52st och däribland ca 1350st rundor. För att detta bet ska gå in, behöver det ske en ACE var 135:e runda (enligt statistik på antal kartor & rundor.) Nog för att det inte är extremt vanligt, anser jag fortfarande att det är ett bra odds på ett bra bet.

3. Högsta HLTV rating Brehze vs yuurih – Brehze till oddset 1,66

De båda har den högsta ratingen i sina vardera lag och kommer utan tvekan att ställa till show under turneringen. Det som mestadels talar för Brehze är att han spelar i ett mer väletablerat lag och är mer konsekvent med att ha sin rating på topp. NRG, som Brehze spelar för, bör även klara av turneringen lättare än vad yuurihs Furia kommer göra.

4. JUGI ö/u 65ADR – Över till oddset 1,85

JUGI har varit ett stöttepelare som North tagit sig emot då han har platsat i North från dag ett med kemi och resultat. Han får sällan en dålig rating och att han ska få under 65 i ADR är helt otroligt för mig att se inför denna turnering.  

5. Tarik ö/u 74,5ADR – Över till oddset 1,80

 Tarik har inte visat den bästa formen de senaste månaderna som han spelat för NRG, men om det ska sägas något om honom så är det att han presterar när det väl gäller. Det kan bevisas genom att visa att han blev MVP – most valueable player utav 2018 års första MAJOR. Han spelar i ett lag som bör kvala sig vidare utav problem i denna turnering och han bör sitta på en bra ADR.  

6. Vem i Avangar med minst deaths – Jame till oddset 1,70

Jame är den spelare i Avangar som har bäst rating, han är deras awper och när de vinner underdog matcher är det han som presterar. Men det som även går att säga om Jame är att han är den som dör minst, utav alla. Han är den spelare som dött minst / antal runda i hela proffs CSGO scenen någonsin (HLTV statistik) och det är även fast han ofta spelat i ett lag som förlorat. Nu står vadet emellan hans lagkamrater vilket säkrar bettet ännu mer eftersom de kommer att förlora/vinna lika många rundor och han sparar sitt vapen till nästa runda oftare än någon. 

7. Kjaerbye ö/u 81ADR – Under till oddset 1,80

Kjaerbye är tillsammans med JUGI dem som fått north att ta sig någonstans de senaste månaderna. Valde tog nyligen över Ingame leader rollen och har efter det inte fått samma resultat personligen. Kjaerbye har haft några tuffa månader där han snittar under 75 ADR / map. Han har ofta turneringen där han antingen träffar allt, eller missar allt. Även fast han träffar allt kan det vara svårt att snitta 81ADR eller mer, vilket gör detta bet väldigt spelbart. 

8. Högsta HLTV rating BnTeT vs ErkaSt – BnTeT till oddset 1,83

BnTeT och ErkaSt spelar i samma region (Asien) där de tillhör två utav de bästa lagen. BnTeT har spelat för sitt Tyloo i många år och har nästan alltid varit den som man tittat till när Tyloo ska vinna en match de inte är favoriter i. ErkaSt spelar i grayhound gaming och har ungefär samma rating som BnTeT under de senaste månaderna. Men det faktum att BnTeT oftare än ErkaSt får de extremt höga rating matcherna och att Tyloo i mina ögon har större chans att vinna några matcher ger en edge till honom. 

9. Flest spelade kartor: Mousesports eller NRG – Mousesports till oddset 1,83

NRG är ett utav två lag som är rankade top 5 i världen som spelar i detta kval. Mousesports är inte långt bakom på en tionde plats men skillnaden på kalibern emellan dem, känns ändå stor. Mousesports var tvugna att kvala in till denna turnering och visade inte ett jättestarkt intryck där då de förlorade samt hade väldigt svårt mot lag som inte ska vara i närheten av dem skicklighetsmässigt. Jag tror att NRG kommer vara ett utav två lag som tar sig vidare 3-0 i denna turnering, eller som värst 3-1. Mousesports kan komma att ha mer problem och bör inte ta sig vidare snabbare än 3-1 eller 3-2 vilket gör att de högst troligen har mer möten än NRG, men även ifall de har samma så finns det chans att mousesports spelar 3 kartor i sina bäst av 3 och NRG endast 2. 

10. Shox ö/u 75ADR – Över till oddset 1,85

 Shox fortsätter att imponera världen hur bra han kan vara ibland på att få hög rating men även bära sitt lag till seger som ingame leader. I slutet utav Juni lyckades han och sitt G2 ta sig till final i Pro League Finals där de dessvärre tog ett stopp emot Liquid. Shox har sällan riktigt dåliga turneringen och när man även lägger till att G2 bör kvala sig vidare och vinna fler matcher än de förlorar, har jag svårt att tro att Shox inte plockar på sig mer än 75ADR. 

11. ö/u 52,5 kartor spelade – Under till oddset 1,70

Bäst av 3 matcher kommer att spelas i alla steg där lagen kan kvala sig vidare eller åka ut ur turneringen (2-0, 2-1, 0-2, 1-2, 2-2). Resterande möten är Bäst av 1. Ifall man snittar alla de kartor på 2,5karta/möte i Bäst av 3’erna får man exakt 52,5kartor. Med tanke på att det är 9 lag som egentligen har kalibern att kvala sig vidare, och 7 som kommer ha det väldigt svårt, tror jag att det kan komma att bli fler 2-0’or än 2-1’or. Det leder alltså till att det är 52kartor eller mindre. 

12. ö/u 5,5 maps till overtime – Över till oddset 1,72

Som skrivet precis ovan tror jag att det kommer bli ungefär 52kartor eller lite mindre. Jag tror även att många möten kommer att ha en tydlig favorit som kan vinna 2-0. Men ofta sker det att man låter kartvalet ifrån underdogen gå för långt, ibland till och med till övertid. Att 6 kartor går till övertid känns troligt då det ibland sker att det går tre kartor till övertid i en bäst av 3 

13. Vilka vinner flest pistolrundor: ForZe eller Complexity – ForZe till oddset 1,72

Complexity är ett lag som inte särskilt många tror kvalar sig vidare. De bör åka ur 1-3 eller kanske 0-3. ForZe däremot har verkligen en chans att kvala sig vidare och de har alla resultat att backa den teorin. De har fullständigt krossat allt motstånd i CIS området på senare tid och jag blir förvånad om de inte lyckas vinna åtminstonde 2 möten, vilket skulle leda till högst troligen ett avancemang på 3-1 eller 3-2. Hur som helst bör de vara närmare att ta sig vidare än Complexity. Detta gör att ForZe bör spela mer kartor än Complexity, och för att säkra upp oss lite mer så har ForZe en liten gnutta bättre statistik på pistolrundorna är Complexity. Med tanke på att de bör vinna fler kartor, bör de även vinna fler pistolrundor. 

14. Flest kartor spelade: Avangar vs Cr4zy – Avangar till oddset 1,83

 Avangar är ganska stora favoriter att ta sig vidare till nästa steg, även fast de relativt nyligen bytt en spelare och inte har visat några resultat utanför CIS. Jag tror att det kan bli tufft för dem när de möter lag som har en helt annan spelstil, vilket gör att de kommer högst troligen att få fler möten än Cr4zy som har sett extremt starka ut i Europa, den region som har flest starka lag. Avangar kommer högst troligen kvala vidare, men kanske på ett 3-2 resultat. Cr4zy borde inte låta det gå till det steget och kan nog lyckas plocka ihop 3 segrar efter max en förlust.

15. Forze att kvala sig vidare ja/nej – Ja till oddset 2,55

Forze är, som skrivet tidigare, ett lag som krossat allt motstånd de haft de senaste månaderna. De har nästan bara mött lag ifrån CIS men de har tagit sig ann bl.a. Avangar och slagit dem samt har visat en struktur som kan få dem att förvåna många lag som “ska” vara bättre än dem. Ett odds på 2,55 för att de kvalificerar på Betway är mycket högt jämfört med andra bolag som har ca 2,1. Det är ett bet som absolut är värt att lägga på, speciellt med tanke på oddset. 

16. somebody ö/u 80ADR – Under till oddset 1,90

Somebody spelar i Tyloo som är långt ifrån en favorit till att ta sig vidare. Han är en utav de bättre spelare rent statistiskt i Tyloo men för att plocka ihop mer än 80ADR under hela turneringen är svårt, speciellt om de inte vinner överdrivet många möten som de inte bör göra.

17. Vem får högst ADR: oBo eller qikert – oBo till oddset 2,00

 oBo är den unga stjärnan som Complexity plockat upp. Han är den som redan nu har bäst statistik i Complexity och vi har ett flertal gånger sett att han är kapabel till det omöjliga. qikert är långt ifrån en dålig spelare, därav oddset och att favoritskapet gett till honom. Det som talar för qikert är att de högst troligen vinner fler kartor än oBo och bör få bättre statistik, men ifall någon i Complexity kommer slå qikert i ADR är det oBo. 

18. Karta med mest den högsta Counter-Terrorist vinstprocent – Train till oddset 3,00

De finns ett flertal kartor som många lag har extremt bra CT sidor på, däribland Mirage och Inferno. Men de två kartor som detta odds högst troligen kommer stå emellan är Nuke och Train. Nuke har allt efter att fler lag “vågat” träna på den, efter att Astralis krossat ALLT motstånd på den,  Blivit mer och mer T-sidad än vad den varit och lag brukar nu få upp till 5-6 rundor eller mer på en konstant bas. Train är en karta som även där blir lite mer T sidad, speciellt med lag som FURIA som tar allt man kan om CS och vilken sida som är bäst och kastar det upp och ner. Oddset på 3 på Train är extremt bra i mina ögon eftersom det även är en karta som högst troligen kommer spelas ganska mycket så det kommer inte vara att ett möte på kartan kan förstöra hela statistiken. 

19. Vem får flest kills på sin bästa map: KennyS eller ZywOo – KennyS till oddset 2,20

ZywOo är i debatten om att vara världens bästa spelare under 2019. Han har fler highlights och bättre stats än någon annan tillsammans med S1mple (Världens bästa spelare 2018). Det som talar för att KennyS kommer att få fler kills än ZywOo på deras respektive bästa kartor är att det finns stora chanser att KennyS’s G2 kommer att ha tightare möten än ZywOo’s vitality och därmed få fler kills på sin bästa karta. Sen finns det en stor risk med spelet eftersom ZywOo är utan tvekan den spelare som kommer att vara högre på topplistan över 2019.

20. ZywOo att få en ACE ja/nej – Ja till oddset 3,50

21. Shox att få en ACE ja/nej – Ja till oddset 3,75

22. BnTeT att få en ACE ja/nej – Ja till oddset 3,75

 Att välja ut en specifik spelare att få en ACE under turneringen är svårt, därav oddsen som ligger mellan 3,50-4,00 på de utvalda spelarna. Men ifall några spelare ska plocka en ACE och man ska se det på förhand, är det de spelarna som lyckats göra slitjobbet i en tight match som har störst chans att plocka på sig en ACE. Några utav dessa spelare som även har en helt fenomenal högsta peak i skicklighet är ZywOo, Shox & BnTeT 

23. Vilken karta blir den mest spelade i turneringen – Mirage till oddset 4,00

De kartor som har högst chans att vinna detta odds är Inferno, Mirage och Dust2. Det som talar för att det blir Mirage är att bara 1 lag har Mirage som din “permaban”, Inferno är ofta en tredje karta i bäst av 3’s och ifall det blir 2-0 kommer den inte spelas, och Dust är en karta som många lag är extremt bra på i denna turnering, vilket gör att de kan bannas mot vissa lag, men även att den är “permaban” för 2lag i turneringen. 

24. North att kvala sig vidare ja/nej – Nej till oddset 4,75

North är ett lag som även dem behövde kvala sig vidare till detta stadie och inte heller dem imponerade. Eftersom det fortfarande är en stor skillnad mellan toppen och botten i detta kval är de absolut favoriter att ta sig vidare, men ifall något utav favoritlagen inte lyckas kvala vidare, skulle det vara North i mina ögon. 

25. Mest kills i en och samma map utav 1 spelare – 46-50st till oddset 17,00

Detta odds är som ni alla ser ett odds som inte är jättetroligt men det känns som att oddset är alldeles för högt ändå. Vid chansen att det blir 2-3overtimes i samma karta finns möjligheten att man plockar upp sig till 46-50kills. Ifall man vill ha ett litet gamble bet är denna underbar. 

26. Mest AWP kills i en och samma map utav 1 spelare – 15-19st till oddset 9,00

Detta odds är heller inte det särskilt troligt men kan ändå värt en liten slant. Att det ska vara mer än 20 AWP kills av en spelare i samma karta kräver att det behöver bli en tight match / overtime samt att någon utav lagets awpers plockar mycket kills.  

Oddset hittar vi hos BETWAY & BET365 som erbjuder en bonus upp till 1 000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *