Debut

Published by Gio on

Hej på er!

Dags för ett nytt kapitel i min bettingkarriär. Är VÄLDIGT stolt över att ha jobbat ett par år under en väldigt seriös aktör samt VÄLDIGT stolt över att få ta del av detta nya projekt. Mitt uppdrag här hos spelrek.se kommer framförallt att ligga på att skriva speltips och nyheter samt agera Community Manager. Utöver rekarna här på sajten så vill vi jobba mycket med både Twitter och Facebook. Följ gärna oss på dessa plattform då vi kommer att bjuda på massvis av tävlingar med dundervärde, framförallt nu i uppstartsfasen! Just nu lottar vi ut 5 st landslagströjor varje vecka till 5 personer ur facebookgruppen som har bjudit in 3 vänner eller fler. Denna tävling pågår hela vägen fram till sommarens VM!

Men, nog om det. I det här inlägget tänkte jag presentera mig och bjuda på en premiärrek. Jag heter Giovanni och går under Gio88R på twitter, vilket är plattformen där jag brukar främst hålla till för att dela med mig av sydamerikanska speltips och nyheter som kan vara av intresse för andra. Tar mig gärna tiden att svara på eventuella frågor där gällande preliminära startelvor och liknande.

Precis som många andra så anser jag att det allra bästa är att hitta sin nisch inom betting, en/ett par ligor som man nöter stenhårt och som man så småningom lär sig utan och innan. Jag personligen har lagt allra mest krut på den chilenska samt den mexikanska ligan, vilket också är dem ligorna där ni hittar dem flesta av mina spel, men då jag följer hela den sydamerikanska kontinenten i stort så är det inte helt ovanligt med spel i exempelvis Copa Libertadores och Copa Sudamericana.

Här hos Spelrek.se så kommer mina spel att värderas i tre olika nivåer. Jag värderar mina spel, enkelt förklarat, vanligtvis som följande:

Flat, ca 80% av mina spel och det som är ett “standardbet”.
1.5x Flat. Mer värde.
Double flat, dundervärde. Blivit endast 3 double flat på årets hittills 300 spel.

I ett spreadsheet kommer de troligtvis att bokföras lite annorlunda i units, för att passa ihop med övriga rekare. Mest troligt blir det 5U för flat, 7.5U för 1.5x flat samt 10U för double flat (max).

Med det sagt, här kommer premiärreken:

The Strongest – Libertad Asuncion
Copa Libertadores
4 May 02:30

Vi börjar närma oss upplösningen i Copa Libertadores gruppspel. Bolivianska The Strongest och Libertad från Paraguay spelar bägge ikväll sin femte match i gruppspelet. Libertad ligger ganska bra till och leder gruppen på målskillnad medans The Strongest ligger för närvarande sist och är i akuta poängbehov.

Ovanstående tabell går inte riktigt i linje med hur jag rankar dem olika lagen. Libertad seglade upp i tidig gruppledning efter att de inledde med tre raka vinster. Dessa 9 poäng som Libertad inkasserade i dem tre inledande omgångarna var aningen i överkant. Den här gruppen är väldigt jämn överlag men jag skulle ändå inte vilja hålla Libertad allra högst upp sett till spelet de visat under turneringens gång. De har i många matcher haft domarbesluten och marginalerna på sin sida, via exempelvis röda kort på motståndarna (2/4 matcher) och sena mål. I den senaste matchen, borta mot Peñarol, kom Libertads första förlust. En ganska förväntad sådan mot jämnbra motstånd. På plan var de snäppet sämre än Peñarol och förlusten var helt klart en välförtjänt sådan.

The Strongest kan ha fotbollsvärldens coolaste klubbnamn. De är ett oerhört starkt hemmalag som spelar sina hemmamatcher på över 3600 meters höjd, vilket är en än tyngre uppgift än vad gemene man kan ens föreställa sig. Fråga bara det argentinska landslaget som åkte på däng i VM-kvalet mot ett bolivianskt landslag som bestod av mestadels The Strongest- och Bolivarspelare. The Strongest må inte vara på den nivån de varit dem två senaste säsongerna, men det går trots det inte att frångå det faktum att ett bolivianskt lag, oavsett kvalité, kommer alltid att vara oerhörd svårslagna på hemmaplan. Nu när läget dessutom är akut så är The Strongest i princip tvungna att vinna den här matchen på hemmaplan då de allt som oftast inte har något att hämta på bortaplan.

Till nattens match saknar Libertad sin offensiva referenspunkt, den rutinerade anfallaren Santiago Salcedo. Salcedo har i många säsonger varit Libertads bästa målskytt och i årets Copa Libertadores har han stått för 2 mål på 3 starter. Han kommer att ersättas av forne Benficaskyttekungen Oscar Cardozo. Cardozo har nu hunnit bli 34 år gammal och hans stora och gängliga kropp ser numera mer ut att ställa till det för honom än något annat. Han har varit petad i dem flesta matcherna i Copa Libertadores och i ligaspelet står han på blygsamma 2 mål på 830 minuter. Den stora gängliga kroppen kommer att få det svårt på den otroliga höjden och det är snarare regel än undantag att bortalaget går på knäna sista 15 på Estadio Hernando Siles.

The Strongest, med tung hemmafördel, är full motivaterade idag och spelar verkligen med kniven mot strupen, en situation som de brukar behärska rätt bra på hemmaplan. Libertad har råd att förlora idag, framförallt då ett X i gruppspelens sista omgång räcker för både dem och deras motståndare (Atletico Tucuman). Spelet här blir därför The Strongest -1. Det tas till 1.90 hos bet365 med 5U (flat).

Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *