Dagens spelrek 7/5: Malmö FF – IFK Göteborg

Published by Oskar on

Allsvenskan : Malmö FF - IFK Göteborg

Regerande mästarna Malmö FF har inlett årets allsvenska lite tveksamt och har endast 11 poäng inspelat efter 7 spelade omgångar. 

IFK Göteborg har även de inlett årets säsong tveksamt och sitter på 9 poäng på 6 spelade matcher. 

Nu är de dags för de två giganterna att mötas på Swedbank Stadio i Malmö. 
Malmö spelade redan i torsdags mot Djurgården, en match som man vann med 1-0 medan IFK Göteborg har haft ledigt sedan förra helgen då man mötte BK Häcken och vann med 2-1. 

Båda lagen ser ut att mönstra sina bästa elvor, vissa tveksamheter för Pontus Dahlberg som varit sjuk och för Andre Calsir som skadade höften i matchen mot Häcken, båda är dock uttagna till matchtruppen. Malmö har noll skador och ingen avstängd. I Malmö så missar Andreas Vindheim matchen. 

Båda lagen lär tagga till rejält då detta är en av årets viktigaste matcher för båda lagen och en match som ofta är rolig att kika på. Förra mötet slutade 2-2 efter en sen kvittering av IFK Göteborg samt en straffmiss av Markus Rosenberg.

IFK Göteborg har blandat och gett i årets Allsvenska. Man vann premiären borta mot Trelleborg och föll sedan i hemmapremiären mot Hammarby efter att ha tappat in ett mål i slutet. Förutom detta har man två förluster mot Östersund och AIK, där man dock släppte in 4 mål som kan vara med och kriga om årets mål. Men i matchen mot Häcken så fick man iordning på spelet och tokdominerade första 60 minutrarna och borde ha punkterat matchen, istället fick Häcken in ett mål i slutet och kunde skapa lite spänning. Men blåvitt lyckades vinna matchen ändå.

I den här matchen så tror jag att båda lagen är nöjda med en poäng efter den start som båda lagen haft. Dessutom finns risken att MFF redan tänker på Sv.Cupen finalen som spelas nu på torsdag.

Jag tror på en jämn match som där båda lagen kommer försöka kontrollera matchen. 
Ska vi säga att ett 1-1 resultat är troligt? Där Sören Rieks gör ett mot sin tidigare klubb och Hysén kvitterar i slutet. 

Vår spelrek

Vi väljer att spela IFK Göteborg +1.25 hos Bethard till 1.72
Spelet innebär att du vinner fullpott vid X2 och vid en uddamålsvinst för MFF så vinner du hälften och resten voidas. Vid en tvåmålsförlust eller mer så förloras spelet.

  • Malmö spelar Sv.Cupen final i helgen, fokus kan ligga på den?
  • Malmö har inte imponerat offensivt
  • IFK Göteborg har fått vila 5 dagar längre
  • IFK Götborg har endast hållt nollan 1 match iår

Har du inget konto hos Bethard kan du göra det HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • MInimum odds: 1.80

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *