Genomgång Fotbolls-VM : Grupp C

Published by Oskar on

Fotbolls-VM är på ingång och vi kommer analysera samtliga grupper och ta fram viktig information, schemat för matcherna samt eventuella speltips. 

Näst på tur är Grupp C där vi bl.a. hittar våra grannar och pölseälskarna Danmark och en av guldfavoriterna Frankrike. 

Under VM kommer vi ha massvis med speltips och tävlingar i vår facebookgrupp. Gå med redan idag och ladda upp! 

Spelschema
  • 16/6 12.00, Frankrike - Australien
  • 16/6 18.00, Peru - Danmark
  • 21/6 14.00, Danmark - Australien
  • 21/6 17.00, Frankrike - Peru
  • 26/6 16.00, Danmark - Frankrike
  • 26/6 16.00, Australien - Peru
Australien

Australien har på senare år fått en lättare väg till VM. Förr så var de i Oceaniens kvalspel där vinnaren fick möta femman från det tuffa Sydamerikanska kvalet. Det slutade allt som oftast med förlust för The Socceroos. 

Numera är de istället en del av det betydligt enklare Asiatiska kvalet och gör därför sitt tredje raka VM-slutspel. Kvalspelet såg dock allt annat än bra ut denna gång. Först kom Australien trea i sin grupp bakom Saudiarabien och Japan för att sedan ha fullt sjå med att slå ut Syrien i ett avgörande kvalmöte som fick avgöras i förlängning. 

Därefter blev det ännu en seger i ett dubbelmöte mot Honduras efter att veteranen Mile Jedinak stått för samtliga tre mål i en 3-1 seger. Truppen ser tunn ut och det säger en hel del att 38-årige legendaren Tim Cahill fortfarande har en given plats i laget. I en träningsmatch i våras förlorade ett ordinarie Australien med hela 1-4 mot Lagerbäcks Norge. Det är ungefär den standarden de håller idag. 

Grupp C rankas som en av de allra tuffaste grupperna under världsmästerskapet och allt annat än att Australien blir en slagpåse vore en jätteskräll. 

Frankrike

Frankrike plockar med sig en mycket kompetent trupp till VM i Ryssland. Den ordinarie mittbacken Koscielny blev skadad i slutskedet av säsongen men där finns det bra täckning i form av Umtiti och Varane. 

Det kryllar av världsstjärnor i Frankrikes trupp på varje position och Les Bleus får finna sig i att vara stora favoriter i gruppen. Som väntat vann världsmästarna från 1998 Sveriges kvalgrupp men de visade också att de kan störas. Bland annat fick de stryk av just Sverige på Friends Arena och spelade galet nog oavgjort hemma mot Luxemburg. 

Mot extremt skickliga nationer som Peru och Danmark kan Deschamps mannar mycket väl få problem. Men visst bör de klara sig vidare från gruppspelet. 

Danmark

Vårt sydvästra grannland Danmark gick till VM via playoff, precis som Sverige. Danskarna kom tvåa i sin kvalgrupp efter Polen men lyckades besegra Irland i playoff. 

De rödvita har ett par stycken mycket skickliga ungdomskullar bakom sig som börjar ta sig in i landslaget. Spelare som Pione Sisto och Youssef Poulsen kan mycket väl göra stor succé i Ryssland. Dessutom finns såklart spelgeniet Christian Eriksen i truppen. Lyckas han pricka formen kan Tottenham-spelaren bli en av sommarens stora attraktioner. 

Redan i premiären kommer VM:s verkliga nyckelmatch för Danmark då de ska ta sig an Peru. Den matchen kan avgöra vilka som följer Frankrike vidare från gruppen. Får Hareide ihop gruppen kan detta bli det bästa världsmästerskapet sedan 1998. Om inte, ett tidigt uttåg. Det ska bli enormt spännande att följa danskarnas VM.

Peru

Det fjärde laget i Grupp C är Peru som kom femma i det hårda Sydamerikanska laget. Det gjorde att de blev tvingade att kvala vidare för att ta sig till VM. Nya Zeeland var dock inga problem för Peru som sedan har fortsatt imponera. 

Både Kroatien och Island har besegrats i träningsmatcher. Ricardo Gareca bygger sitt Los Incas på en hård och intensiv press som inte ger motståndarna någon tid med bollen. Till sin hjälp har han ett extremt löpstarkt lag som aldrig ger upp blandat med stjärnor som Watfords Carrillo och Feyenoords Tapio.  

Peru har, trots sina lysande resultat, flugit lite under radarn inför mästerskapet men ska absolut kunna vara med och kämpa om en plats i åttondelsfinalerna. I sitt första mästerskap sedan 1982 kan de rödvita laget från Sydamerikas västkust bli en riktigt obehaglig överraskning!

Grupp C är definitivt en av de allra tuffaste och mest svårtippade grupperna under VM. Klarar man sig förbi gruppspelet blir det tufft även i fortsättningen då åttondelsfinalen spelas mot ett lag från Grupp D som ser ännu svårare ut. 

Frankrike bör klara sig vidare med alla sina stjärnor och Australien ska inte räcka till i konkurrensen. Därför blir matchen mellan Peru och Danmark extremt viktig. Förlust där och chansen till slutspel är minimal för de båda lagen. Det kommer bli extremt sevärda fajter över hela linjen när Grupp C ska avgöras. Det är bara att spänna fast sig och åka med. 

Spelrekar i Grupp C

Peru att gå vidare från gruppen: (3,00)

Danmark ställs ut som ganska klara favoriter att gå vidare från Grupp C tillsammans med Frankrike. För stora favoriter enligt vårt sätt att se det. Peru har sett starkare ut både i träningsmatcher och i kvalspelet och det är ytterst tveksamt om Danmark klarar av att hantera den hårda press Los Incas kommer sätta. Peru fortsätter att chocka fotbollsvärlden och tar sig vidare från gruppen.

Australien att sluta sist i gruppen: (1,80)

The Socceroos kan i sina bästa stunder spela en fartfylld och böljande fotboll. Tyvärr har de inte truppen för det i år. Kvalspelet imponerade inte nämnvärt och inte har det sett bättre ut i träningsmatcherna. De bärande spelarna blir allt äldre och det fylls på för dåligt underifrån. I en sådan här svår grupp räcker australiensarna helt enkelt inte till i konkurrensen. De lär sluta sist i gruppen och då är 1,80 ett jättebra odds på det.

Christian Eriksen över 1.5 mål i turneringen: (2,75)

Christian Eriksen har haft en fin säsong i Tottenham och i landslaget är han den stora stjärna som ska leda danskarna till ett slutspel. I play-off matcher mot Irland så slog Christian Eriksen till med ett hattrick och löste avancemanget på egen hand. Att man får hela 2,75 gånger degen på att Christian löser minst två bollar under hela turneringen känns som ett roligt långtidsspel. Ska vi säga en boll mot Peru och en mot Frankrike på straff? 

Peru att gå vidare från gruppen till 3.20 hos Bethard

Australien att sluta sist i gruppen till 1.80 hos Coolbet

Christian Eriksen över 1.5 mål i turneringen till 2.75 hos 888sport


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *