Genomgång Fotbolls-VM : Grupp H

Published by Oskar on

Grupp H Fotbolls VM
Grupp H Fotbolls VM

Fotbolls-VM är på ingång och vi kommer analysera samtliga grupper och ta fram viktig information, schemat för matcherna samt eventuella speltips. 

Vi har nu kommit till den sista gruppen, nämligen Grupp G. Här hittar vi Colombia, Japan, Polen och Senegal. En väldigt jämn grupp där samtliga lag har potential att gå vidare till slutspel. 

Under VM kommer vi ha massvis med speltips och tävlingar i vår facebookgrupp. Gå med redan idag och ladda upp! 

Spelschema
  • 19/6 14.00, Colombia - Japan
  • 19/6 17.00, Polen - Senegal
  • 24/6 17.00, Japan - Senegal
  • 24/6 20.00, Polen - Colombia
  • 28/6 16.00, Japan - Polen
  • 28/6 16.00, Senegal - Colombia
Colombia

Colombia har gjort fyra världsmästerskap innan sommarens fotbollsfest i Ryssland. Deras största framgång kom senast 2014 då kaffeodlarna (de kallas faktiskt för det) gick hela vägen till kvartsfinal. Där blev det respass mot värdnationen Brasilien. 

Trots uttåget vann James Rodríguez hela turneringens skytteliga. Han är den stora stjärnan även i år. Det var även Rodríguez som sköt Colombia till VM i den direkt avgörande kvalmatchen borta mot Peru. 1-1 slutade den tillställningen och de innebar att Colombia fick direktplatsen medan Peru fick kvala vidare. 

Med Ospina i mål och en centrallinje bestående av Tottenhams Davinson Sánchez, Bayern Münchens James Rodríguez och Monacos Radamel Falcao blir sydamerikanerna att räkna med i Ryssland. 

Japan

Japan spelade faktiskt sitt första VM någonsin 1998. Sedan dess har de blå samurajerna varit representerade i samtliga världsmästerskap. Denna gången gick de till VM efter att ha vunnit en mycket tuff kvalgrupp före Saudiarabien och Australien. 

Japans signum har alltid varit en fartfylld, teknisk fotboll men däremot har de haft det tufft att hävda sig rent fysiskt. Det är ingen skillnad i år där spelare som Okazaki kommer springa livet ur motståndarna. Träningsmatcherna inför VM har dock sett sådär ut då Japan tagit stryk av både Ghana och Ukraina. 

Då asiaterna spelar i en mycket tuff grupp lär de få svårt att hävda sig. Men räkna med sevärda matcher när Japan är inblandade. 

Polen

Det går knappt att röra sig ute i Polen utan att se en stor reklamaffisch på den stora hjälten Robert Lewandowski. Det är lätt att förstå varför. I kvalspelet vann Polen sin grupp före Danmark efter att storskytten från Bayern München stått för 16 av Polens 28 mål. 

16 mål på tio matcher gjorde också Lewandowski till hela kvalets skyttekung. Polen har dock mer än så att erbjuda. Truppen består i övrigt av extremt skickliga spelare som Napolis Piotr Zielinski och Wolfsburgs Blaszczykowski. Polen har en stolt fotbollshistoria och har faktiskt tagit två VM-brons. 

Nu är det dags för örnarnas gyllene generation att visa att de kan motsvara de högt ställda förväntningarna som ställs på dem från hela det polska folket. Ska det finnas någon chans till succé i Ryssland måste lagets nummer 9 vara precis så dominant som han var i kvalspelet. 

Senegal

Senegal ger stora delar av det svenska folket rysningar. Det var ju 2002 Sverige hade en gyllene chans att gå långt i VM men fick stryk i förlängning mot afrikanerna. Det är faktiskt Senegals enda framträdande i VM innan 2018. 

Nu är Lejonen från Teranga återigen med på den allra största scenen och de är här efter att ha vunnit den kanske enklaste afrikanska kvalgruppen mot Sydafrika, Kap Verde och Burkina Faso. Sedan dess har de inte direkt imponerat i träningsmatcherna där det blivit oavgjorda resultat mot Bosnien, Uzbekistan och Luxemburg. 

Det ska dock mer ses som ett tecken på att Senegal inte trivs mot låga försvar.  Truppen ser riktigt stark ut med spelare som Gueye, Kouyaté och Baldé. Den stora stjärnan är dock Liverpools speedkula Sadio Mané. Ska det bli någon senegalesisk framgång i sommar måste han prestera på topp. 

Grupp H är den på förhand kanske allra mest ovissa gruppen där samtliga fyra lag på förhand ser jämnbra ut. Möjligen att Japan borde få det svårt att hänga med i konkurrensen. 

I övrigt är varje match i denna grupp superviktig och det kommer bli härliga högtidsstunder framför TV:n. Då samtliga lag dessutom står för en positiv fotboll finns det goda förutsättningar för riktigt sevärda matcher. 

Efter att ha analyserat trupperna på djupet ser Colombia vassast ut men både Polen och Senegal nosar precis bakom. Detta ska bli spännande!

Speltips

Colombia att vinna gruppen: (2.50 hos Coolbet)

Colombia har en komplett trupp med världsspelare i alla lagdelar. De kommer verkligen sättas på prov i denna tuffa grupp men visst ska Los Cafeteros vara favoriter. Colombia som gruppvinnare är värt att slänga in en liten TV-peng på.

Japan att komma sist i gruppen: (2.30 hos Unibet)

Det är som sagt en mycket jämn grupp där det är svårt att hitta starka favoriter och svaga kort. Japan bör dock få det tufft. Visst spelar de med en härlig fart och ett enormt engagemang i allt de gör men mot de starka motståndare de ställs mot blir det tufft. Japan kan mycket väl stå för en hel del starka insatser men de bör sluta sist i gruppen.

Robert Lewandowski över 2,5 mål: (2,40 hos 888sport)

Lewa stod för 16 mål på tio matcher i kvalet och har sammanlagt gjort 52 mål på 93 landskamper. Med det är han landets främsta målskytt genom tiderna. Det enda som fattas är en stor internationell framgång med Polen för att Lewandowski ska bli odödlig. Här kommer han in i kalasform efter att ha gjort 29 mål i Bundesliga på 30 matcher. Målskyttet fortsätter i VM. Minst tre mål står skyttekungen för.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *