Spelrek 9/7: Hammarby IF – Östersunds FK

Published by Andreas on

Allsvenskan : Hammarby IF - Östersunds FK

VM lider mot sitt slut samtidigt som Allsvenskan är tillbaka. Sist ut och måndagens enda match hittar vi på Tele 2 i Stockholm där Hammarby ska försöka återta serieledningen medan Östersund kommer med ett lite nytt lag både på plan och utanför.

Det har hänt en del i de båda lagen under uppehållet, Bajen har tappat Pa Dibba och Erkan Zengin är tillbaka i Turkiet. Att Pa Dibba lämnar är såklart inget plus direkt men det finns ersättare bakom och personligen hoppas jag och tror att Sander Svendsen kommer ta chansen och visa vilken talang han är. Inför kvällens match är Simon Sandberg skadad och Fällman avstängd.

För Östersunds del så har Graham Potter lämnat för Swansea, Papagiannopoulos har lämnat för FC Köpenhamn och Ken Sema har lämnat för Watford + att Saman Ghoddos ryktas till olika klubbar varje dag, men ska vara tillgänglig till kvällens match. Östersunds tapp är såklart mycket större än Bajens och då man hade problem under vårsäsongen så kan det bli en riktigt jobbig andra halva av säsongen nu. Värt att nämna är att Ian Burchnall som kommit in som ny tränare inte förväntas vara huvudtränare utan där letar man fortfarande efter någon direkt ersättare för Graham Potter.

Jag tror vi kommer få se ett Hammarby som är sig väldigt likt mot ett Östersund som kommer försöka spela som man alltid gjort men med mindre kvalité, Sema kommer att saknas och Papagiannopoulos är ett enormt avbräck i försvaret. Så med det sagt så tycker jag att statistiken från i våras är fullt relevant och den säger att:

Bajen är seriens bästa hemmalag med 5-0-1 och 16-8 i målskillnad medan Östersund placerar sig på en 8:e plats i bortatabellen med 2-2-1 och 9-7

Vår rek

Kollar man till lag, tabell, statistik och hur det ser ut i de respektive lagen så är det vansinniga priser här, det verkar som att marknaden fått för sig att det är förra årets Bajen som spelar, ett Bajen som harvar i mitten. Men nu är verkligheten så att Hammarby går för guld, har ett tillräckligt bra lag för att utmana på riktigt och med cirka 23 000 i ryggen ikväll så har man alla förutsättningar i världen till att både göra 2 och 3 mål.

Jag väljer att spela:

5/5 units på Hammarby IF -0.5 @ 2.19 hos Coolbet.

Med andra ord så spelar jag ett maxspel och varför jag gör det är då jag tycker att oddset är omotiverande högt, jag blir inte förvånad om Bajen spelas ner under dagen. Jag vill vara tydlig med att det inte är någon “vinstgaranti” bara för att man spelar maxinsats.

Det här spelet är spelbart ner till 2.05 om man vill spela 5/5 units enligt min värdering.

  • Seriens bästa lag på hemmaplan.
  • Avbräcken i Östersund är tuffa.
  • Fortfarande ingen "ersättare" till Graham Potter.
  • Det är en evig press att spela i Hammarby och speciellt när man är i toppen, pallar man trycket?

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

coolbet
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *