Långtidsspel: CHL

Published by Timmy on

Färjestad
München
bet365
  • Insättning: 1.000 SEK
  • Bonus: 1.000 spelkrediter
  • Omsättningskrav: 1x bonus
  • Minimum odds: 1.20

Speltips

  • Datum: 29 augusti
  • Tid: 17:00
  • Spelbolag: Bet365 & Coolbet

I kväll är det äntligen dags för Champions Hockey League! Om några timmar är hockeysäsongens tävlingssäsong officiellt igång. Det är helt underbart på alla sätt och vis!

Jag har plockat ut tre slutsegrare till turneringen. Ett av lagen tror jag hårt på medan jag höjer ett varningens finger för de andra två lagen. De har fin potential och kapacitet och står i alldeles för höga odds för att inte testa en liten slant. 

Färjestad - 8,00

Färjestad må ha haft en liten knackig försäsong, men det är just precis vad det är – försäsong. Nu är det dags att dra igång tävlingsmatcherna och vi alla som följer hockeyn vet att Karlstadslaget alltid är att räkna med i alla tänkbara sammanhang. Det finns en stor vinnarmentalitet i klubben sedan lång tid tillbaka.

Karlstadslaget har fått ihop ett riktigt fint lag inför säsongen och ska absolut vara med i toppstriden i såväl SHL som CHL. Laget satsar dessutom på Champions Hockey League och går hårt efter titeln.

Årets trupp innehåller mycket rutin och spetskvalitet, vilket alltid är viktigt i de avgörande momenten. Laget har dessutom många yngre förmågor som kommer bli otroligt roligt att följa i vinter. 

Färjestad har fått en relativt bra grupp och bör absolut ta sig vidare som ett utav två lag. Förmodligen vinner man gruppen precis framför tyska München. Väl i slutspelet kan allt hända såklart, men känslan är att Färjestad bli otroligt svåra att besegra den här säsongen och inte minst över två matcher. 

De svenska lagen har dominerat Champions Hockey League genom åren där bland annat Frölunda vann turneringen i fjol. Den här säsongen är det dags för Färjestad att lyfta bucklan.

Jag väljer att lägga en slant på Färjestad som mästare hos Bet365 till 8,00 gånger degen.

Zug - 20,00

Jag vill höja ett varningens finger för schweiziska Zug. Man har fått en enkel grupp med danska Rungsted, tjeckiska Pilsen och finska Hämeenlinna. Denna grupp ska man bara ta sig vidare ifrån. Gruppsegern lär stå mellan Zug och Hämeelinna där jag håller Zug som det bättre laget.

Zug har gjort en riktigt fin försäsong där man vunnit samtliga sex (!) matcher som man spelat. De besegrade Academy Zug med hela 10-1, Färjestad med 2-1OT och 4-1, Vitkovice med uddamålet 3-2, Barys Nur-Sultan med 5-3 och senast tyska Schwenninger med 3-0. 

Laget har dessutom stor rutin från turneringen då man medverkat i hela sex raka turneringar. Under fjolårssäsongen vann man sin CHL-grupp efter fem vinster på sex matcher. I åttondelsfinalen föll man dock med 3-4 totalt mot finalisten München. 

Schweizarna har dessutom en stor och bred trupp inför årets säsong. I truppen finns bland annat svenska stjärnor som Dennis Everberg, Viktor Stålberg och Carl Klingberg. Även mindre meriterade, Pontus Widerström. Raphael Díaz, som har över 200 NHL-matcher i bagaget, är lagkapten i Zug. Hans ledaregenskaper och rutin kommer betyda oerhört mycket i turneringen.

Zug har absolut chans att göra en bra turnering. De schweiziska lagen brukar dessutom ha ett fint hemmastöd, vilket såklart blir viktigt i de avgörande matcherna. 

Jag väljer att lägga en liten slant på Zug som mästare till hela 20,00 gånger pengarna hos Coolbet. De står betydligt lägre hos många andra spelsajter. T.ex. endast 15,00 pengarna hos Bet365. 

München - 21,00

Jag måste även höja ett varningens finger för fjolårsfinalisten från Tyskland – München.

Laget svarade för en fantastisk turnering i fjol där man tog sig hela vägen till final där man dock fick se sig besegrade över ett klart bättre Frölunda. Man tog sig vidare från en grupp med Malmö, TPS och Yunost Minsk efter fyra vinster på sex matcher. I slutspelet slog man ut Zug i åttondelsfinalen med 4-3, Malmö i kvartsfinalen med 7-6 OT och Salzburg i semifinalen med totalt 3-1. Stark resa fram till finalen alltså.

München är rutinerade i dessa sammanhang och gör sin femte raka CHL-turnering. 

Laget har förberett sig med “bara” tre träningsmatcher inför premiären i kväll. I den första matchen för säsongen vann man med 8-1 (!) mot Riessersee. Matchen efter det besegrade man Helsingfors med uddamålet 2-1 och senast slog man SHL-laget Malmö med 7-4 i en minst sagt underhållande och målrik tillställning. 

München har en väldigt rutinerad trupp i år. Tyskarnas snittålder är närmare 28 år och truppen har över 1000 NHL-matcher, 334 VM-matcher och 51 OS-matcher i bagaget. Truppen innehåller bland annat kanadensarna Keith Aulie, Andrew Bodnarchuk, Chris Bourque, Jason Jaffray och Derek Roy som har hyfsade meriter på sin lista.

Med denna trupp, samt fjolårets rutin av att ta sig till CHL-final, ska man absolut kunna göra om den bedriften den här säsongen och till och med spela hem titeln. 

Jag väljer därför att testa en slant på München som mästare till 21,00 gånger pengarna hos Bet365. Unibet har t.ex. samma spel till blygsamma 14,00 gånger pengarna. 

  • Färjestad har grym rutin och förmodligen topp 3 bästa trupper i CHL
  • Zug har en bra mix i truppen med mycket spetskvalitet samt ett fint hemmastöd
  • München gick till final i fjol och har massvis med värdefull rutin och erfarenhet i laget

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *