Powerplay 10/11: Fortfarande mycket svenskt i dagens powerplay!

Published by OskarJ on

Hallå där! Varit nära två dagar i rad på powerplay, men nära skjuter ingen hare, även idag är det ett par svenska matcher på kupongen. Vi går för åtta rät!

1.  Finland VS Sverige 

 44 24 32

1X2

Avslutande matchen i Karjala spelas mellan hemmanationen Finland som möter vårat tre kronor. Finland förlorande överraskande mot tjeckerna i går kväll och har inget i egna händer. Euro hockey tour lagen emellan har det varit hur jämnt som helst. Sverige har på pappret ett bra lag men det har lejonen också, Finland får anses som favoriter då man spelar hemma i Hartwall. Jag tror dock svenskarna avslutar snyggt och kan mycket väl vinna här. Ta med ettan och tvåan här. 

2.  Kiruna IF VS Östersund 

 22 18 60

1X2

Här kommer första men inte enda matchen från hockeyettan, det är från den norra serien. Kiruna IF ligger under strecket men har endast lirat nio matcher, och dom nio fighterna har gått helt okej, man har 16 pinnar. Truppen innehåller ett bra duktiga finnar och någon kanadensare, med andra ord en ganska bra trupp på ettannivå. Östersund som krossade andra Kiruna laget igår med hela 8-3 har ett riktigt bra lag. Kiruna IF har ungefär lika bra som AIF och jag tror Östersund vinner här, spiken till 60% får anses som helt okej.

3.  Kallinge/Ronneby  VS Halmstad

 65 17 18

1X2

Match från den södra serien i hockeyettan mellan ett hemmastarkt Kallinge som möter ett starkt Halmstad. Kallinge har ett riktigt bra lag och är hemmastarka. Kallinge har dock ett par spelare out i denna fight och man torskade senast mot Halmstad. Halmstad är ett bra lag med många bra spelare men jag tror att Kallinge vinner här och plockar den andra spiken till 65% vilket är helt okej.

4.  Tranås  VS Mörrum

 62 17 21

1X2

Vi fortsätter i södra serien och Tranås tar emot Mörrum i en viktig fight på söndagseftermiddagen. Tranås är starka hemma medan Mörrum är starka borta, lagen ligger sexa och sjua och båda lagen måste vinna för att inte tappa mark i racet om allettan. Tranås har en bra trupp och vann senast i Mörrum, Mörrum har däremot ettans bästa spelar i Marcus Paulsson. Jag tror detta kan sluta hur som helst och tar alltså med både ettan och tvåan som endast är streckad till 21%.

5.  Vallentuna VS Strömsbro

 53 20 27

1X2

Här snackar vi viktig fight, det är från den östra ettan och Vallentuna ligger på en sjätteplats med endast två pinnar från femman och sista a allettanplatsen och den har just Strömsbro. Vallentuna slog överlägsna Hudiksvall i senaste fighten och har en bra form, Strömsbro är ett riktigt bra hockeylag och denna match kan verkligen sluta hur som helst, ha med alla tecken.

6.  NY Rangers VS Florida

 47 24 29

1X2

Första matchen från NHL, det är från Madison och Rangers som tar emot Florida. Rangers som är väldigt kännbara om målvakterna sviktar, men när Henrik Lundqvist håller högsta nivå är han en av världen bästa målvakter fortfarande. Florida är bättre i grunden och har några av världens bästa spelare i sitt lag. Jag tror detta kan sluta hur som helst och väljer att hela om, om plånboken inte tillåter väljer du 12.

7.  Winnipeg  VS Dallas

 38 26 36

1X2

Match i Winnipeg mellan hemma laget och Dallas. Winnipeg kommer senast från en 4-1 seger mot Canucks. Mark Scheifele har gått riktigt bra i säsongsstarten med 16 pinnar, Dallas däremot har fyra raka segrar men John Klingberg är out med skada. Svår match att sia om men tråkigt nog väljer jag att plocka med alla tecken.

8.  Vancouver VS N.Jersey

 55 20 25

pp1x

Här kommer sista matchen på kupongen och den hittar vi i Vancouver där Elias Pettersson går hur bra som helst, 6+15 från hans klubba är bra. Vancouver har öppnat säsongen helt okej men har nu två raka utan vinst. Devils har 4-7-4 som rad vilket är ganska dåligt. Jag tror Vancouver inte torskar här men garderar upp med ett kryss då formen för Canucks är ganska dålig. 1x.

Kupongen:

Antal rader: 216

Dagens spik: Östersund
Östersund är riktigt bra nu, sen Elias Bjuhr kom in har man blivit ett av ettans absolut bästa gäng. Man slog andra laget i Kiruna ganska enkelt i går och idag möter man ett till Kiruna som ungefär har samma kaliber, SPIK 2.

Dagens skräll: Mörrum
21% Mörrum med Marcus Paulsson kan mycket väl vinna i Tranås. Visst, Tranås får stå för favoritskapet men jag tror Mörrum kan skrälla lite här. Ha gärna med X eller 2 i den fighten.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *