Powerplay 14/3

Published by Timmy on

Säsongens sista Powerplay, med full SHL-omgång på kupongen, spelas i kväll. Samtliga matcher, förutom Mora – Timrå, är otroligt viktiga där jag, på förhand, tror mig ha läst av matcherna rätt. Vilka vinner grundserien, vilka kniper de sista kvartsfinalplatserna och lyckas Örebro otroligt nog ta sig till slutspel? Frågorna är många – i kväll får vi svaren!

1.    Frölunda VS Brynäs  

Frölunda är klart bättre i grunden, men är klara trea i tabellen och kanske inte är fullt motiverade i kväll. Brynäs “måste” mer eller mindre vinna för att ha chans på en slutspelsplats, annars är säsongen slut. 1-2 känns som en helgradering på denna match. 

2.    Färjestad  VS Djurgården  

Serieledarna Färjestad dominerar stort för tillfället. Karlstadslaget har vunnit 13 av sina 14 senaste matcher och säkrar seriesegern vid vinst i afton. Djurgården ligger fyra och kan i värsta fall halka ner till en femteplats, vilket inte är någon katastrof. Stockholmslaget har tveksam form med tre vinster på de sju senaste. Färjestad har vunnit åtta av de nio senaste inbördes matcherna mot Djurgården på hemmais.

3.    HV71  VS Linköping  

HV71 avancerar upp till en sjundeplats vid vinst medan Linköping MÅSTE vinna för att ha chans på en slutspelsplats, annars är säsongen över. 1-2 ska därför räcka och matchen känns helgraderad. Skulle ställningen vara lika i slutet så kommer Linköping plocka keepern i jakten på tre poäng. Linköping har fem raka segrar mot HV71 och har vunnit 16 av de 20 senaste inbördes. Lägg därtill att LHC har elva (!) raka bortavinster mot HV71. Smått otroliga siffror.

4.    Luleå  VS Växjö  

Luleå måste vinna för att ha chans på serieseger samtidigt som Växjö behöver poäng för att säkra en topp6-plats. Lyckas Lakers vinna efter ordinarie speltid så har laget chans på fjärdeplatsen, vilket skulle innebära hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinal. Växjö har vunnit samtliga tre matcher mot Luleå under säsongen och har totalt fem raka vinster mot Norrbotten-laget. Jag tror på minst en poäng i afton. 

5.    Malmö  VS Örebro   

Ny måstematch för såväl Malmö som Örebro. Malmö MÅSTE ta tre poäng för att ha chans på en kvartsfinalplats. Örebro säkrar en slutspelsplats vid tre poäng. Allt pekar därför på att matchen inte slutar kryss, vilket gör att vi plockar bort det tecknet helt. Vid ställningen kryss så kan mycket väl båda lagen ha planer på att plocka målvakten. Kan blir en lustig avslutning på denna viktiga batalj lagen emellan. Malmö har vunnit fem av de sex senaste mot Örebro.

6.    Mora  VS Timrå 

Kupongens enda avslagna match, som inte betyder ett smack. Timrå kommer sluta klart sist och Mora kommer sluta näst sist. Mora ska absolut ses som favorit, mycket tack vare hemmaplan, men det är inget jag lutar mig tillbaka på direkt. Det är bara att helgradera matchen så slipper man tänka något mer på det. Kan sluta allt från 2-1 till 3-6.

7.    Rögle  VS Skellefteå  

Skellefteå säkrar en kvartsfinalplats vid kryss. Skulle Rögle lyckas ta tre poäng, samtidigt som HV71 förlorar sin match, så slutar Ängelholmslaget åtta och får hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Det kan å andra sidan betyda att Rögle hjälper värsta rivalen, Malmö, till en kvartsfinalplats. Skellefteå har varit suveräna på bortaplan på slutet då de har vunnit nio av de tio senaste matcherna på resande fot. 

8.    Modo VS Karlskrona 

Måstematch för båda lagen. Det lag som vinner i kväll skaffar sig ett fint utgångsläge inför de avslutande tre omgångarna av slutspelsserien medan det förlorande laget i stort sett spelat klart för säsongen. Jag har därför väldigt svårt att se att matchen skulle sluta oavgjort och “helgraderar” mig med 1-2. MODO är dessutom för stora favoriter. Örnsköldsviksklubben har vunnit två av sina senaste sex matcher medan Karlskrona har två raka vinster, varav en i slutspelsserien.

Kupongen:

Antal rader: 192

Dagens spik: Färjestad
Färjestad går som tåget och har vunnit 13 av de 14 senaste matcherna. Vid vinst i kväll säkrar man seriesegern. Karlstadslaget har dessutom vunnit åtta av de nio senaste hemmamatcherna mot Djurgården. 

Dagens skräll: Karlskrona
Pressen är stor på MODO, som inte får förlora kvällens match. Då är säsongen över. Karlskrona gillar att vara underdogs och har absolut möjligheter att utnyttja Örnsköldsviksklubbens desperation. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *