Powerplay 6/11: Fokus på Hockeyettan

Published by OskarJ on

I dagens Powerplay beger vi oss ner till de lägre divisionerna i Svensk Ishockey och jag har gått igenom samtliga matcher och valt ut mina tecken.

1.    Kalix VS Piteå  

1X2

Tvåan mot femman i den norra ettan, Kalix är helt obesegrade på hemmplan i år och har 4-0-0 på hemmaplan och en målskillnad på 19-4. William Juntto är ett frågetecken för hemmalaget annars är det en full trupp som finns att tillgå. Förra mötet slutade 3-2 till fördel för Piteå, Pite har två skador på Matushkin och Kämpeberg annars är det full trupp som gäller för gästerna. Gästerna har ett bättre lag på pappret och jag tror man vinner denna fight, men har gärna med krysset då Kalix är hemmastarka.

2.    Kalmar VS Vimmerby  

1X2

Viktig match i Kalmar då båda lagen ligger under alletta strecket. Kalmar ligger dock bara en poäng efter och kommer senast från en 4-2 torsk mot Nybro. Kalmar har på pappret ett väldigt intressant lag med över 400 matcher i allsvenskan och över 80 i SHL. Kalmar vann senaste mötet med 5-3 i Vimmerby. Det har varit kaos i Vimmerby på senare tid, Peter Nordström fick lämna laget och kastade kängor mot ledningen men nu är det lite bättre stämning i laget och till dagens match får man låna in HV junioren Helge Holmstrand och Vimmerby har nästintill en skadefri trupp. Här tror jag på en väldigt jämn fight och ha med alla tecken som finns.

3.    Mörrum VS Kall/Rby  

1X2

Mörrum som gjort allra mest mål i hela hockeyettan södra med superstjärnan Marcus Paulsson i laget, laget har gjort hela 47 mål på 12 matcher, dock har man släppt in 44 stycken men ligger endast tre pinnar från allettan. Kallinge/Ronneby ligger trea och har ett starkt lag på pappret, till dagens match får man låna in Andre Nordstrand och Hugo Levenius från Karlskronas allsvenska lag. Här tror jag på Kallinge/Ronneby tar alla tre pinnar och spikar laget.

4.    Köping VS Nyköping 

1X2

Viktig streckmatch i den västra serien, Köping som varit ett bra lag på hemmaplan men har haft problem i år, man har endast vunnit mot dem sämsta lagen i serien och torskat mot dom bättre, 13-28 på hemmaplan är inte alls sexigt och man har inget att göra med allettan striden i år. Nyköping som innan serien startade var favorittippade men har inte levt upp till det, nu ligger man endast tre pinnar från allettan och laget har fyra segrar på dom fem senaste fighterna. Laget saknar tre forwards men har sju backar tillgängliga den kvällens viktiga match, Nyköping tar sin femte seger på dom sex senaste. Vi spikar ettan utan att blinka.

5.    Forshaga VS Mariestad 

1X2

Här är en riktigt tuff nöt för Mariestad, Forshaga har på pappret ett riktigt fint lag och framförallt backsidan ser riktigt bra ut. Forshaga ligger på gränsen till allettan och denna match är riktigt viktigt. Senast mot Nyköping för värmlänningarna var man nära att nypa poäng och hade alla spelare tillgängliga. Mariestad har varit bra i år men jag tror det blir en tuff nöt i dom värmländska skogarna, tror dock att Mariestads skicklig fixar det här men krysset finns med, X2.

6.    Linden VS Grums 

1X2

Linden från Eskilstuna är ett lurigt lag som kan ställa till det för allra flesta lagen i denna västra serie. På pappret har man ett ganska bra lag och enligt mig tycker jag man borde ha mer än 14 pinnar. Grums har överpresterat deluxe och ligger tvåa i tabellen och spelat riktigt fin ishockey. Grums är extremt bra hemma och har sju raka segrar men på bortaplan är Grums mänskliga och “bara” helt okej statistik, Jesper Norbäck och Pelle Hedlund gör allting rätt för Grums men här tror jag på en riktigt tuff match. Ha med alla tecken, jag tror detta kan sluta hur som helst.

7.    Tyre Hanv VS Wings Arl 

1X2

Nu har vi kommit till den Östra serien, Hanviken har haft det riktigt tufft i år och släppt in hela 51 kassar på 12 matcher. Endast två segrar efter full tid och torskade mot Wings med 8-2 när dom möttes senast. Wings däremot har en riktigt bra säsong såhär långt, man ligger trea i tabellen som nykomlingar vilket är riktigt starkt, Arlanda är helt obesegrade på bortaplan så här långt och jag tror man fortsätter vara det efter kvällen, här kommer kvällens tredje spik och det är på Arlandas stolthet, jag tror Arlandas stolthet fixar detta men Hanviken ställer till lite problem X2.

8.  Strömsbro VS Sollentuna 

1X2

Sista matchen på kupongen kommer också från den östra serien, det är Strömsbro som ligger några kilometer från Gävle som tar emot Sollentuna. Strömsbro innehar den sista allettan platsen och Sollentuna har sju pinnar upp, torsk för Sollentuna och jag tror det är helt kört. Strömsbro har ett riktigt bra lag på pappret och man plockade hem Johan Eriksson från allsvenskan nyligen. Sollentuna har gjort lite mål och släppt in ganska lite mål. Här kommer kvällens tredje spik och jag tror att Strömsbro ordnar en ganska komfortabel seger här.

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: Nyköping

Nyköping har ett av ettans absolut bästa lag men inte fått till det, dock har man fyra segrar på dom fem senaste och ska bara slå Köping om man ska vara med i allettanracet. Köping har sämst hemmastatistik i den västra serien och det kommer bli vinst för Nyköping.

Dagens skräll: Linden

Här tror jag att Linden tar priset, Grums ligger tvåa i serien och har överpresterat. Linden var ytterst nära att plocka mot Mariestad senast och har ganska bra lag på pappret. Grums är övermänskliga på bortaplan och jag tror att Linden från Eskilstuna kan skrälla lite ikväll.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *