Såhär blev lottningen av Champions League

Published by Oskar on

champions league

Efter en sommar fylld av kval så har vi nu de 32 lag som i höst gör upp om platserna till vårens slutspel i Champions League. Fjolårets vinnare Liverpool hamnar tillsammans med X, X och X. Favoriter till att vinna hela turneringen är i år Manchester City enligt oddsbolagen. 

Delta gärna i snacket kring vilket lag du tror vinner Champions League i vår facebookgrupp!

Grupp A

  PSG

  Real Madrid 

club brugge Club Brugge 

Galasataray 

Är detta året som PSG går långt i Europa? Trots värvningar av bland annat Mbappe och Neymar har framgångarna i Europa uteblivit senaste åren. I år hamnar man i en grupp tillsammans med Real Madrid

Grupp B

Bayern Munchen

tottenham Tottenham

olympiakos Olympiakos 

Röda Stjärrnan

Bayern Munchen lottades till Grupp B tillsammans med bland annat fjolårsfinalisten Tottenham. Med sig i gruppen har man grekiska Olympiakos och återigen tog sig Röda Stjärnan till gruppspelet!

Grupp C

  Manchester City

  Shaktar Donetsk 

zagreb Dinamo Zagreb 

Atalanta Atalanta 

Manchester City är enligt de flesta oddsbolag favoriter till att knipa titeln i år. Tillsammans i gruppen har man ukrainska Shaktar Donetsk, kroatiska Dinamo Zagreb och italienska Atalanta. Visst bör City lösa avancemang?

Grupp D

  Juventus 

  Atletico Madrrid 

bayer leverkusen Bayer Leverkusen 

Lokomotiv Moskva 

När Juventus värvade in Ronaldo från Real Madrid var det för att satsa på Champions League. Men i fjol åkte man ut mot Ajax. I år har man Atletico Madrid och Bayer Leverkusen samt Lokomotiv att besegra i gruppen.

Grupp E

  Liverpool

Napoli 

FC Salzburg 

Genk 

Regerande mästarna Liverpool hamnar i en grupp tillsammans med . Kan man ta sig till final för tredje året i rad? Dom ställs mot Napoli, som man mötte i fjol, Salzburg samt Genk där vi bland annat hittar svenske Benjamin Nygren.

Grupp F

  Barcelona 

Dortmund 

inter Inter 

Slavia Prag

Barcelona åkte snöpligt ut ur Champions League mot Liverpool efter att ha tappat en 3-0 ledning. Nu ställs man mot bland annat Borusia Dortmund, Inter och tjeckiska Slavia Prag.

Grupp G

  Zenit Petersburg 

Benfica ¨

Lyon 

RB Leipzig 

Ryska mästarna Zenit som var lottad i första seedningsgruppen hamnar tillsammans med portugisiska Benfica, franska Lyon och tyska RB Leipzig. Intressant grupp där alla har chansen.

Grupp H

chelsea  Chelsea 

ajax Ajax 

Valencia 

Lille 

Europa League-vinnaren Chelsea hamnar tillsammans med Ajax som tog sig ända till semifinal i fjol. Sällskap i gruppen får man av Valencia samt franska Lille

Vinnare av Champions League 2019/20

Manchester City

Real Madrid

Bayern Munchen

Atletico Madrid


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *