Spelrek 11/1: Fredagsdubbel i ettan

Published by OskarJ on

Kristianstad-Hanhals, Dalen-Tyringe

Hallå där! Äntligen fredag och mycket hockey på schemat, jag har hittat en fin dubbel i ettanhockeyn.

Kristianstad-Hanhals

Kristianstad gjorde en halv ok grundserie med tanke på truppens kvalite, men man tog sig till allettan. I allettan har man spetsat formen och leder efter fyra omgångar. Fyra raka segrar och man har bland annat dammat av både Troja och Kallinge. Kristianstad besitter ettans bästa trupp skulle jag säga. Joel Gistedt i kassen är en grym keeper, spelare som Tony Pappila, Victor Löfstedt, Robin Sterner, Fredrik Hansson och Fredrik Lindblom är herrar som skulle gått in i många allsvenska lag. Kristianstad vann båda mötena med Hanhals under grundserien, dock blev resultatet efter 60 minuter kryss båda gångerna. Dock har Kristianstad spelat upp sig rejält efter jul och har ett bättre lag än vad Hanhals har.

Hanhals avslutade grundserien med två viktiga segrar i slutet och fixade en plats i allettan. Hanhals rivstartade och krossade Grums med hela 8-0. Efter den starten höjdes förväntningarna på Hanhals, men det har dessvärre för deras del blivit tre raka torsk. Hanhals har en väldigt bra och bred trupp, dock inte i Kristianstads kaliber. Duktige backen Max Lindroth har lämnat för större uppgifter. Sex spelare har gjort 20 pinnar eller mer och det är bra. Målvakten Arvid Söderblom är bra med fina 91%. Hanhals har lite för svagt lag för att kunna störa Kristianstad i en fredagsmatch i allettan. Okej, man störde skånelaget i grundserien, men där var inte Kristianstad på topp. 

Dalen-Tyringe

Dalen var länge med i kampen om allettan, men torskade tyvärr sina sista två matcher och man missade allettan. Dalen är väldigt hemmastarka och torskade endast tre matcher efter fulltid i grundserien, det är starkt med tanke på vilka lag som spelar där. Dalen har ett lag som egentligen borde lirat i allettan, Jonathan Tholander, Erik Glimberg, Victor Romfors, Julius Selle Larsson och Kalle Hult är spelare som kan avgöra vilket match som helst. Deras absolut största problem är målskyttet, det måste göras mer mål för att kunna vinna hockeymatcher och problemet är inte kvaliten på spelarna. Måstematch för Dalen för att kunna ha någon chans på förstaplatsen. Dalen åkte på torsk i Tyringe med hela 7-3, men några veckor senare dammade man av Tyringe med 5-0 på hemmabanan.

Tyringe är ett bra lag, på hemmaplan. På bortaplan har man vunnit en match på hela säsongen inklusive matcherna efter jul. Tyringe har en trupp som ingen sticker ut, bästa poängplockaren har gjort 14 pinnar och det är åtta spelare till som ligger ungefär där. Både målvakterna har knappt 90%. Nej, Tyringe är inget bortalag och har haft tungt med bortaspelet hela säsongen. Man ligger på samma poäng som både Helsingborg och Halmstad. Två lag får kvala ner. I alagstruppen finns endast 12 forwards till förfogande, och det är lite. Det är värre att möta Tyringe i deras hemmaborg där man kan störa vilket lag som helst.

Vår rek

Kristianstad är på gång med sitt spel och ska damma av Hanhals en fredagskväll med mycket folk. Det finns många bra hockeyspelare i detta lag. Dalen får sista chansen att haka på toppen och gör det mot ett bedrövligt bortalag i Tyringe. Även i Dalen finns det gott om bra hockeyspelare.

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en insättningsbonus upp till 5000 SEK för nya kunder. 

 • Kristianstad stjärnor här börjat spela upp sig
 • Sista chansen för ett favorittippat Dalen
 • Fredagsmatcher för favoritlagen betyder oftast vinst
 • Både Hanhals och Tyringe har bra hockspelare
 • Insättning: Sätt in minst 100 kr
 • Bonus: Få upp till 5000 kr oddsbonus
 • Omsättningskrav: 5x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Kristianstad-Hanhals, Dalen-Tyringe
 • Datum: 11 Januari
 • Tid: 19.00
 • Rek: Kristianstad+Dalen
 • Odds: 2.02
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Unibet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *