Spelrek 11/7: Kroatien-England

Published by Philip on

VM: Kroatien-England

Det är semifinalsdags i Ryssland och det andra finallaget ska utses. Vi hade alla hoppats att Sverige skulle få spela denna match men så blev det tyvärr inte. Istället är det Kroatien och England som ska göra upp.

Kroatien står inför sin största match sedan 1998 då balkan-landet, anförda av Davor Suker, knep en bronsplats. De har dock aldrig varit i en stor mästerskapsfinal. Kvalspelet var inte så imponerande. Där kom kroaterna tvåa i sin grupp efter lilla Island. I VM har dock Zlatko Dalic manskap visat vad de går för. I Gruppspelet togs tre raka segrar där 3-0 vinsten mot Argentina sticker ut lite extra. I slutspelet har dock kroaterna haft betydligt större problem.

Det började i åttondelsfinalen mot Danmark där Kroatien släppte in ett mål redan i matchens första minut. De kunde dock kvittera bara minuter senare. Matchen gick hela vägen till straffar där målvakten Subasic blev stor hjälte. Att han stod cirka sju meter framför mållinjen varje gång straffarna lades verkade inte spela någon roll. Kvartsfinalen mot Ryssland var lika jämn den och fick också avgöras på straffar. Återigen med Kroatien som vinnare. Nu behöver de hitta tillbaka till sitt fina spel från gruppspelet när England står på andra sidan.

Kroatien har en något skakig backlinje där Liverpools oerhört ojämna Dejan Lovren återfinns i mitten. Mittfältet tillhör dock ett av hela världens allra bästa, med mängder av alternativ. Modric, Rakitic, Brozovic, Perisic, Kovacic. Listan kan göras lång. 

England har samlats under parollen: It’s coming home. Vinner britterna här går de till sin första VM-final på 52 år. Det är en enormt lång tid för ett land som själva kallar sig för fotbollens hem. De tre lejonen har dock haft en ganska enkel väg hit i turneringen. De hamnade i en av de allra lättaste grupperna med Tunisien och Panama och har i slutspelet slagit ut Colombia och Sverige. Nu blir det turneringens hittills tuffaste motstånd som väntar.

Förbundskapten för England är Gareth Southgate som tidigare hade hand om U21-landslaget. Det syns på truppen som fullständigt kryllar av unga talanger. Framåt finns det gott om fart i spelare som Lingard, Sterling och Rashford. Dessutom dyker Dele Alli alltid upp på rätt ställe i straffområdet. Längst fram finns kapten Harry Kane som leder turneringens skytteliga med sex fullträffar hittills. Dessutom är engelsmännen livsfarliga på fasta situationer, fråga bara Sverige. Det går dock att skapa chanser på engelsmännens försvar. Sverige hade flera jättechanser att spräcka Englands nolla och det var första gången i turneringen Jordan Pickford fick hålla nollan. 

Vår rek
Båda lagen har fruktad offensiv kraft och är dessutom väldigt skickliga på fasta situationer. Hörnor och frisparkar kommer bli farligt nästan varje gång. Deras respektive svagheter ligger i backlinjen. Med så mycket skickliga spelare på plan lär det bli en del mål. Det är väldigt troligt att båda lagen lyckas trycka in minst en boll här. BLGM (båda lagen gör mål) finns till 2.15 hos Coolbet. Den hugger iaf jag!

  • Båda lagen har sina styrkor i offensiven
  • Kroatien har gått BLGM i tre raka matcher
  • Båda lagen är livsfarliga på fasta situationer
  • Det finns en risk att lagen blir något försiktiga då de trots allt är båda lagens första semifinal sedan 90-talet

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

coolbet
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *