Spelrek 13/2: Död match? Glöm det!

Published by Gio on

Copa Libertadores: Barcelona - Defensor Sporting

Hade tänkt köra en Noplay i denna match men då förutsättningarna drastiskt förändrats så blir det ett spel här trots allt!

CONMEBOL strikes again

Barcelona tog en välförtjänt 1-2 seger förra veckan mot Defensor Sporting. Allez gutt i Ecuador med en hemmamatch som bara skall spelas av? Icke!

Det sydamerikanska fotbollsförbundet, CONMEBOL, har hittat ett fel igen. Detta börjar bli rätt vanligt i både Copa Libertadores som Copa Sudamericana. Denna gång är det Barcelona från Ecuador som straffas i och med att en av spelarna som medverkade i det första mötet registrerats efter utsatt deadline. Resultatet? En kontorsseger på 3-0 till Defensors favör och VIPS så har uruguayanerna ett kanonläge till avancemang!

Ovanstående ska Defensor Sporting givetvis vara väldigt nöjda med då de får sin andra livlina såhär endast 2 omgångar in på Copan. För visst minns ni hur det gick i den första utslagsrundan? Defensor var påväg att sumpa avancemanget trots att man bortaslagit Bolivar med 2-4. Viktigt att påpeka att Bolivar åkte på ett rött kort redan i den 28e minuten vilket givetvis underlättade det hela rejält för Defensor. MEN, väl i returen, när man bara borde vifta bort oerhört bortasvaga Bolivar, så fick man det oerhört svettigt. Defensor var stundtals utspelade av ett bolivianskt lag som allt som oftast förlorar rejält på bortaplan. Ett bolivianskt lag som dessutom hade fått TRE ordinarie spelare avstängda efter det första mötet. Man gick faktiskt och förlorade den matchen med 2-3, de var tillbakapressade och fick med nöd och näppe lite andrum när de lyckades kontra in en reducering i matchens slutskede. Detta var en prestation som inte kan betygsättas med något annat än underkänt. 

1-2 blev 3-0

Så, CONMEBOL gick alltså in och tilldömde Defensor segern efter att Barcelona använt sig av en spelare som egentligen inte var tillgänglig. Matchen slutade egentligen 1-2, en match där Barcelona visade tydligt att de är det bättre laget, trots att vinstmålet kom på tilläggstid. Det omvända resultatet nu betyder självklart att Barcelona måste hämta in 3-0, en oerhört tuff uppgift då de också behöver akta sig från att släppa in ett mål (bortamålsregeln). 

Jag vet inte om Barcelona kommer att klara av den svåra uppgiften men jag anser att de har kvalité nog för att lösa det, om man har lite marginaler på sin sida. Vi får inte heller glömma bort att sist Defensor kom till returmötet med en på förhand säker ledning så gav de bort taktpinnen till motståndarlaget och försökte försvara sig med ett på tok för dåligt försvarsspel.

Vår rek

Det blir onekligen svårt för Barcelona att hämta in 3-0 men det råder inga tvivel om att de har kapacitet till att kunna lösa det om allting klaffar. Men det är inte det jag siktar in mig på nu utan istället kikar jag närmare på ett överspel. Barcelona är tillräckligt bra för att knipa en seger här. Barcelona behöver göra 3 mål och Barcelona KOMMER att blotta sig. Jag väljer att vara lite oddskåt idag och siktar in mig på Barcelona + Över 2.5 mål till 2.10 då jag finna mig bra värde i det spelet. Spelas med 3 units.

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. Ni hittar också liknande odds hos exempelvis Betsson, Betsafe m.fl.

 • Barcelona var det bättre laget i första mötet.
 • Defensor blev rejält överkörda sist de hade ett liknande utgångsläge (på hemmaplan!)
 • 3-0 måste hämtas in, upplagt för målfest.
 • Tidig 0-1 dödar matchen? Tror ej det!!
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Barcelona - Defensor Sporting
 • Datum: 12 Februari
 • Tid: 00.30
 • Rek: Barcelona + Över 2.5 mål
 • Odds: 2.10
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: 888sport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *