Spelrek 13/2: Har väntat på detta returmöte.

Published by Gio on

Copa Libertadores: Independiente Medellin - Palestino

Copa Libertadores och Copa Sudamericana är tilbaka denna vecka. Ser inte sådär jättemånga objekt som lockar till spel än, kanske ändras det under veckans gång. Två prespel har jag i varje fall färdiga redan nu. Här kommer det första!

Same old story

Returmatch mellan colombianska Independiente Medellin och chilenska Palestino.

Hypade upp hemmalaget en del inför match nr 1 där jag påstod att tvåan i colombianska ligan borde kunna neutralisera ett chilensk lag som nyligen slutade i botten och som värvat en del, men där endast ett fåtal av dessa får anses som riktiga förstärkningar. Resultatet? 1-1 och semivinst på Independiente +0.25, en IMO korrekt analys på förhand som hade kunnat resultera i full vinst om man haft lite mer flyt.

Ni som följt mig länge har nog noterat att jag brukar spela emot mina landsmän i sånna här sammanhang. Är chilenska lag inte bättre än såhär? Både ja och nej. Chilenska ligan är inte en speciellt kompetitiv liga. Låt mig utveckla detta. Det finns bra lag men bredden övertygar inte. Det är nästan alltid samma lag i topp, lag som faktiskt har kvalité nog för att komma någorlunda långt i Copa Libertadores/Sudamericana, även om de på senare år haft en väldans oflyt med lottningen vilket har gjort att framgångarna uteblivit. Men övriga lag har oftast stora brister i defensiven och saknar dessutom oftast spets offensivt. Match nr 1 mellan Palestino och Independiente gav en ganska tydlig bild av vart det fallerar för dem chilenska lagen. Palestino hade hela 60% i bollinnehav och slog nästan dubbelt så många passningar till rätt adress. Trots det hade lagen lika många avslut på mål och xG-mapen visade 0.97 – 1.44 till colombianernas fördel. Det jag vill ha sagt här är helt enkelt att många chilenska lag klarar sig rent teknisk och passningsmässigt, men när saknar ofast tyngd och  killer instinct i boxen, ett problem som vi också ser i det chilenska landslaget.

Klasskillnad?

Inför det första mötet (läs den reken HÄR) tog jag upp det faktum att den matchen var Palestinos första officiella match för säsongen och att vi skulle se en del trötta ben. Idag vill jag givetvis peka på samma sak då Independientes säong är i rullning sedan ett par veckor tillbaka. Man kunde också se hur Independiente “tog över” mer och mer ju längre matchen fortskred, framförallt i matchens sista 20 minuter.

Vidare så spelas matchen på Estadio Antasio Girardot, Medellins fort där de endast förlorat 2 matcher på lite drygt ett års tid.

Glöm inte heller bort att Independiente Medellin kontrar riktigt bra och har flertalet högklassiga spelare som kan avgöra matcher på egen hand, spelare som exempelvis Canio, som gjort 5 mål på 5 matcher under 2019, samt trollgubben Ricaurte, som stod för en dominant insats i Chile, på mittfältet.

Vår rek

Palestinos akilleshäl ifjol var framförallt defensiven, en lagdel som idag inte ser speciellt mycket starkare ut. Palestino tenderar att blotta sig alldeles för mycket vid underläge och då första mötet slutade 1-1 så kommer de att bli tvungna till att försöka anfalla på bortaplan.

Då jag tycker att hemmafördel, matchbild, fysisk form och kvalité är på colombianernas sida så väljer jag att kliva in lite hårdare på Independiente Medellin -0.75. Investerar 4.5 Units (1.5x flat) på detta till 1.80.

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Hemmalaget är i bättre fysisk form.
 • Independiente har endast förlorat 2 hemmamatcher sedan Januari 2018.
 • Palestino måste framåt, lär straffas förr eller senare.
 • Independiente får det inte att lossna i ligaspelet än.
My Bettin.gs stats
ROIProfit
+3.897%107.82 units
Placed betsWon bets
874420 (52%)
Top sportTop bookie
FootballBet365

Full stats → Bettin.gs/gio88r

 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Ind. Medellin - Palestino
 • Datum: 13 Februari
 • Tid: 00.30
 • Rek: Independiente Medellin -0.75
 • Odds: 1.80
 • Units: 4.5U (1.5x flat)
 • Spelbolag: Bet365

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *