Spelrek 13/3: Kval till ettan!

Published by OskarJ on

Vänersborg-Halmstad

Hallå där! Det gick inte som tänkt igår, Leksand spelade stabilt och vann med 3-0 borta i Västerås. Lägen fanns till över 4.5 mål men turen fanns inte riktigt där. 4/6 senaste dagarna och formen är fortsatt god, idag tar vi oss till kvalserien till hockeyettan. Vänersborg från hockeytvåan tar sig an Halmstad.

Vänersborg

Vänersborg som gick igenom hockeytvåan södra genom att ta hem andraplatsen. Alltvåan gick minst lika bra, man kom på en tredje plats. Playoff mot Jonstorp väntade där man vann med 2-1 i matcher. Hockeytvåan är rätt ojämn, dom bra lagen är bra medan dom lite sämre lagen är för svaga. Vänersborg gjorde 100 mål under grundserien och det tyder på bra offensivklass. Vänersborg hade ett riktigt bra powerplay fram till årsskiftet sedan hände något. Knappa 16% har man haft efter jul och nyår, det är inte godkänt. Vänersborg vann första matchen i kvalet med 8-3, även där inga powerplaymål.

Det finns ett par gubbar i Vänersborg som håller hög klass, det är framförallt Niclas Mårtensson, Sebastian Mårtensson, Markus Twillman, Johan Larsson samt Danny Liscio. Om mina rapporter så missar Markus Twillman matchen och det är ett minus deluxe, Twillman har gjort mest mål i Vänersborg under säsongen. Det finns ett par som lirat i hockeyettan men utan framgång i detta lag. Jag har svårt att se att detta Vänersborg ska rå på Halmstad, dock är Vänersborg framgångsrika hemma då man endast torskat en match under fulltid under säsongen. Hockeyettan södra som är med i denna kvalgrupp är klasser bättre än hockeytvåan.

Halmstad

Halmstad som inte riktigt räknat med att få spela kval för att hålla sig kvar i ettan. Vinst i första kvalmatchen hemma mot Borås med 4-3 efter sudden. Enligt rapporter var inte Halmstad ett dugg bra i den matchen, men vinst är alltid vinst. Halmstad som annars avslutade hockeyettan med två raka segrar, nu har man tre raka.  Halmstad som dock gått kräftgång i hockeyettan i år, man kom sist i en annars starkt södra serie. Man öppnade sedan fortsättningsserien med fyra raka förluster, efter det har det ändå varit helt okej spel från Halmstad. 

Jag håller Halmstad som favoriter i detta kval, endast ett lag från denna kvalserie får spela ettan nästa år. Truppen då? Martin Pärna som lämnade laget förra året efter en kanonsäsong kom tillbaka i slutet på denna och har gjort tio pinnar på lika många matcher, riktigt bra spelare. Markus Nygren har gjort framträdande i SHL är en spelare som gått en OK säsong. Hugo Johansson har ett par ettansäsongen i ryggen med bra poängutdelning. Backarna Sebastian Nilsson och Alexander Wadlund har också ett par utmärka ettansäsonger i ryggen. Målvakten Anton Malmborg är alldeles för bra för att lira i ett lag som kvalar för att hålla sig kvar i ettan. Tittar man på truppen som Halmstad ställer på skridskorna ikväll tycker jag att man är ett mitten lag i ettan. Saknas ikväll gör Jonas Blidby, Jesper Lönnberg och Melker Iversen.

Vår rek

Vänersborg har gjort en bra säsong, men truppen ska inte vara favorit som dom är hos spelsidorna, konstigt enligt mig. Halmstad har haft en fiaskosäsong bakom sig men har tre raka segrar och Martin Pärna i laget. Jag tycker att Halmstad har ett bättre lag än Vänersborg. Vänersborg har aldrig spelat kval till ettan förr. Oddset på Halmstad ligger några tiondelar för högt och jag blundar inte för det. 

Oddset hittar vi hos Nordicbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 

 • Halmstad har ett högre tempo i kroppen och bättre lag
 • Halmstad har tre raka segrar
 • Martin Pärna är en spelare som kan avgöra matcher
 • Vänersborg är bra hemma
My Bettin.gs stats
ROIProfit
+5.128%36.69 units
Placed betsWon bets
202108 (55%)
Top sportTop bookie
HockeyBet365

Full stats → Bettin.gs/oskar809

 • Insättning: 2.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.70

Speltips

 • Match: Vänersborg-Halmstad
 • Datum: 13 Mars
 • Tid: 19.00
 • Rek: Halmstad
 • Odds: 2.25
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Nordicbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *