Spelrek 14/3: Grundserien ska avslutas!

Published by OskarJ on

Färjestad-Djurgården

Hallå där! Bedrövlig rek på Halmstad igår, man gjorde en katastrofal insats och hade inte mycket att sätta emot. Nya tag idag, formen är god 4/6. Idag avslutas grundserien i SHL, Färjestad som vid vinst tar hem serien möter ett Djurgården som kan lira till sig lite bättre placeringar.

Färjestad

Färjestad som gjort en kanonsäsong så här långt, leder serien med 100 inspelade pinnar. Vid vinst ikväll gör så att man plockar hem serien som man inte gjort sedan 2008/2009, det året vann man hela slutspelet. Färjestad är ruskigt bra för tillfället, fem raka segrar och åtta raka segrar på hemmaplan. Fjärde mötet lagen emellan där Färjestad leder 2-1 och alla matcher har vunnits med uddamålet. Färjestad har seriens bästa powerplay och boxplay, man är också seriens effektivaste lag. Som Färjestad spelar just nu så är det inte omöjligt att man plockar hem hela “skiten”.  Färjestad plockar mest utvisningar i hela ligan, i snitt 11.20 min per match.

Färjestads trupp är riktigt fin, idag saknas Per Åslund, Fabian Zetterlund (varit out ettag nu) Theodor Lennström missar fighten. Alexander Johansson är spelklar men osäkert i skrivande stund ifall Färjestad vågar lira honom. Färjestad har två riktigt bra målvakter i Markus Svensson och Adam Werner. Backsidan väljer jag att lyfta fram Jesse Virtanen som leder interna poängligan med fina 39 pinnar och Mikael Wikstrand som gör ett otroligt bra jobb både framåt och bakåt. Färjestad har tre forwardsformationer som är ruskigt bra och kan avgöra vilka matcher om helst. Formationen Michael Lindqvist, Johan Ryno och Jesper Olofsson är hur bra som helst just nu. Michael Lindqvist och Joakim Nygård är så löjligt bra just nu och även fast dom signat nya kontrakt på isen så förvånar det mig inte om grabbarna lirar i NHL nästa säsong.

Det är oerhört viktigt att vinna serien, framförallt ekonomiskt. Förr fick man en miljon för seriesegern. Vinner man serien får man också alltid sjunde avgörande matchen på hemmaplan och det ger såklart fullt hus. Matchen ikväll ser ut att bli utsålt. 

Djurgården

Djurgården ligger fyra inför sista matchen, man kan komma 4,5 eller 6. Troligtvis kommer man fyra eller femma. Matchen är viktig för Djurgården då man lirar för eventuell avgörande sjunde match hemma på hovet i kvartsfinal. Djurgårdens form är OK, man har tre segrar på senaste fem. Djurgården kommer även dom blir extremt farliga när slutspelet drar igång, det finns otroligt mycket bra spelare i Djurgården och spela inför ett fullsatt Hovet är inte enkelt. Djurgården är bra i specialteams, man ligger tvåa i PP efter just Färjestad och boxplay är ok. 

Truppen? Finns ett spelare som är osäkra men dom viktigaste spelarna finns på isen ikväll. Formationen Dick Axelsson, Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors är stekheta nu och skapar oreda varje gång man är inne på isen. Jag tror “Våran Dick är störst i hallen” vill avgöra denna tillställning. Förstafemman med Jacob Josefsson, Jakob Lilja och Daniel Brodin har varit bäst under denna säsong för Djurgården. Sedan får man inte glömma Emil Bemström som fick EN! geting av Expressen inför säsongen, killen har gjort 23 kassar och leder skytteligan två kassar före Joakim Nygård. Han är extremt vass i powerplay med sitt fina skott. Målvakt och backsidan är bra, Jason Garrison kom in sent och har gjort det riktigt bra. Linus Hultström är också väldigt skicklig från blå. Jag håller Adam Reideborn som en av SHLs bästa målvakter.

Sjukt viktig match även för Djurgården, gäller att skaffa sig bra förutsättningar inför slutspel. Djurgården har gjort 11 mål på sina två senaste matcher.

Vår rek

Det är en viktig match för båda lagen, jag håller dock Färjestad som favorit men jag tycker oddset är lite för knackigt för att spela rakt. Jag väljer att spela över 4.5 mål som gått in alla tre möten denna säsong. Varför? Jo, ettan, tvåan och fyran i skytteligan finns på isen ikväll. Jag tror på målkalas. Djurgårdens senaste fem fighter har hittat över 4.5 mål. Färjestad har 3/5 som gått över.

 Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en insättningsbonus upp till 2500 SEK för nya kunder. 

 • Massor av målskyttar finns på isen ikväll
 • 3/3 denna säsong har blivit över 4.5 kassar
 • Ettan och tvåan i PP ligan möts
 • Burväktarna i respektive lag är bra
My Bettin.gs stats
ROIProfit
+5.128%36.69 units
Placed betsWon bets
202108 (55%)
Top sportTop bookie
HockeyBet365

Full stats → Bettin.gs/oskar809

 • Insättning: 2.500 SEK
 • Bonus: 2.500 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.70

Speltips

 • Match: Färjestad-Djurgården
 • Datum: 14 Mars
 • Tid: 19.00
 • Rek: Över 4.5 mål
 • Odds: 1.70
 • Units: 4/5 U
 • Spelbolag: Betsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *