Spelrek 14/4 Kamp på Stadion

Published by Isak on

Allsvenskan: Malmö FF - Östersunds FK

Började med det här inlägget redan i torsdags men har haft fullt upp då jag agerat DJ på både nattklubb och på Sverige – Norge landskamperna i ishockey på dagen. Idag kl 17:30 väntar en stökig match i Malmö som Oskar redan hunnit skrivit en del om. Trots att det bara är i början av säsongen så är det en match bägge lagen verkligen vill vinna av flera olika anledningar, därför har vi två spel inför detta heta möte.

Prestigefylld match

Även om de två lagen inte hunnit mötas speciellt många gånger så har mötet redan hunnit blivit en klassiker och en återkommande bra fotbollsmatch. De tidigare mötena har varit innehållsrika och rejäla nagelbitare. Det har varit sena avgörande mål, straffräddningar på tilläggstid och röda kort vid slutsignalen. Oavsett om det är fina målen eller de många bråken och hårda satsningarna i närkamperna du tycker om, så är det en match värd att se. 

När Östersund gjorde det bra ute i Europa så togs rampljuset från MFF under några månader och rivaliteten tog fart på riktigt. Matcherna mot norrlandsrivalen GIF Sundsvall och mot Malmö FF är ÖFKs viktigaste matcher på hela säsongen. Efter att ha tagit 3 poäng hemma mot Falkenberg trots två straffar mot sig och tagit 1 stark poäng på bortaplan mot AIK så står ÖFK på 4 poäng och vill fortsätta i toppen med 3 pinnar.

Medan ÖFK vill fortsätta trenden så måste MFF göra raka motsatsen och bryta den dåliga trenden med dåliga säsongsinledningar. 1 poäng på de första två matcherna och idag är man nog OTROLIGT taggade på att både sätta dit Östersund och ta hem 3 poäng som känns viktiga trots att vi är inne på 3:e omgången bara.

Jag förväntar mig frustration och heta spelare om det inte går dem vägen idag, därför räknar jag med 4 kort eller fler! 

 
 

Domare och spelare

Dagens domare Stefan Johannesson är en av de mest rutinerade och meriterade vi har i Allsvenskan. Han snittar 3,77 kort och idag tror jag vi kan landa en bra bit över snittet.

I år har han hunnit med två allsvenska matcher och en i Svenska cupen, det blev 3, 4, 4 kort. 

Sista matcherna förra säsongen blev det 5, 1, 5, 5, 7, 3, 5, 5, 4, 1, 4 så väldigt många som går över linan.

Senaste gångerna han dömde Östersund: 6, 2, 5, 3, 8
Senaste gångerna han dömde Malmö: 0, 1, 9, 8, 5

Östersunds senaste matcher i Allsvenskan: 5, 3, 4, 3, 5
Malmös senaste matcher i Allsvenskan: 2, 4, 5, 4, 3, 9, 

H2H:
Antal kort i senaste matcherna lagen emellan: 5, 4, 6, 8, 13, 6, 1   

Spelet sitter i samtliga matcher förutom den äldsta och första mötet som var 2016 så Malmö körde över Östersund med 4-1 på bortaplan. 

Safari och Brorsson missar matchen tyvärr, bägge spelarna har tagit röda kort på Stadion mot Östersund tidigare. Brorsson gjorde en rugby-tackling på Saman Ghoddos och Safari har haft flertalet strider mot Hosam Aiesh.
 
 

Vår rek

Oavsett resultat tror jag vi kommer få se kamp, irritation och många kort. Får inte Malmö ledningen kommer de börja plocka kort, tar de ledningen kommer Östersund börja plocka kort.
Jag tror Malmö löser matchen resultatmässigt men fortfarande tight vilket kan resultera i gula kort för maskning mot slutet, eller Östersundsspelare som tappar tålamodet vid maskning och tar kort därför. Aiesh ish. 

3 units @ Ö 3,5 kort (1,71 Bethard)
1 unit @ Rött kort utdelas (5,10 Bethard)

Spelen lägger vi till bäst odds hos Bethard som ger oss upp till 500kr i bonus i form av 50 kr för varje 1000-lapp vi omsätter. 
 
Detta spelet har jag tänkt spela i flera veckor men var tvungen att vänta in vilken domare som skulle döma matchen. Nu kör vi!

 • Sist Stefan Johannesson dömde ÖFK - MFF blev det 6 gula och 1 rött
 • Spelet sitter i 6 raka matcher mellan lagen
 • Viktig match trots inledningen av säsongen
 • En hel del nya spelare i Östersund som inte varit med i tidigare heta möten
 • Minsta insättning: 200 SEK
 • Max bonus 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x 1,75
 • 50 kr för varje omsatt 1000 kr

Speltips

 • Match: Malmö FF - Östersunds FK
 • Datum: 14:e april
 • Tid: 17:30
 • Rek: Ö 3,5 kort
 • Odds: 1.71
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Bethard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *