Spelrek 14/6: Union Española – General Velasquez

Published by Gio on

Copa Chile: Union Española - General Velasquez

Efter ett lite längre uppehåll med tävlingar, ligauppehåll m.m. är det dags att åter få signera en spelrek här på sajten. Idag blickar jag mot hemlandet, mer specifikt chilenska cupen. I “föromgångarna” innan Primeralagen klev in i turneringen så kunde man se hur pass mycket det skiljde mellan lagen från Primera B och landets tredjedivision, den såkallade Segunda Division. 

I cupens första omgång så gick ett Primera B lag vidare i 13 av 16 möjliga dubbelmöten. I 10 av dessa 13 matcher så vann Primera B lagen sina dubbelmöten med 2 eller fler mål och det som var mest anmärkningsvärt efter dessa matcher, vilket däremot inte är så konstigt, är hur usla dessa lags defensiv var. Steget upp från den tredjedivisionen upp till den andradivisionen är helt enkelt påtagligt stor. Därför var det aningen överraskande att General V löste ett kryss hemma i den första kampen mellan dessa lag. Samtidigt förlorade det andra Segundalaget (3e div) som hunnit spela i den pågående omgången sin match hemma med 0-4 mot Curico, även de från den högsta division. Detta resultat må va lite överdrivet men samtidigt en mer ackurativ bild av dem olika divisionernas klass än General V och U Españolas 1-1 match.

Hemmalaget Union Española är ett etablerat lag i högstadivisionen och en klubb utanför “The big three” (Colo Colo, U de Chile, U Catolica) som ständigt håller sig på tabellens övre halva och som många gånger dessutom utmanar storklubbarna om titeln. De har god ekonomi och lyckas ofta knyta till sig spännande spelare. Union Española är just nu helt klart ett av dem bättre lagen i Primera Division. De slutade tvåa i ligan så sent i fjol och var såpass bra att de kanske rentav förtjänade att knipa titeln. I år har de lyckats behålla dem flesta av sina spelare. Trots det har spelet inte sett lika stabilt ut som under fjolåret och det är väl främst där, alltså den defensiva stabiliteten, de försämrats som mest. Jag tycker däremot att de höjde sig avsevärt mot slutet av den senaste säsongen och är aningen bättre än den senaste 7:eplatsen de knep. 

Vår rek

Ikväll kommer ett av dem 3 kvarvarande Segunda-lagen att ta sig an en enligt mig på förhand omöjlig uppgift. General Velasquez, med 6 poäng på 5 matcher i Segundan, åker till Santiago för att ta sig an Union Española från landets högstadivision och klasskillnaden bör vara enorm. En vanlig dag bör det skilja MINST 3 mål mellan dessa lag. Spelet blir därför Union Española -1.5 @ 1.88. Spelas med 4.5U hos Bethard.

  • 13/16 Segundalag åkte i den första omgången mot lag från 2adiv.
  • 10/13 Segundalag förlorade sitt dubbelmöte med 2 mål eller fler
  • U Española har varit ett av dem starkaste hemmalagen under dem senaste åren
  • U Española såg aningen sömniga ut i den första matchen.

Har du inget konto hos Bethard kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 1.000 SEK
  • Få 100% i insättningsbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *