Spelrek 14/7: IFK Göteborg – Örebro SK

Published by Oskar on

Allsvenskan : IFK Göteborg - Örebro SK

Med endast två matcher kvar av Fotbolls-VM är det nu dags att blicka vidare och njuta av den allsvenska fotbollssäsongen som drog igång igen förra veckan. 

Där fick vi se AIK gå upp i serieledning efter att Hammarby tappade sin 1-0 ledning till 1-2 mot Östersund. Vi fick även se det lossna för favorittippade Malmö FF som vann med 4-0 mot Sirius, frågan är om Malmö vaknade försent och redan nu är ute från guldstriden? 

IFK Göteborg tar emot Örebro SK på Gamla Ullevi. 
Det är ett IFK som inlett säsongen katastrofalt och placerar sig på en 12e plats med 3 poäng ner till kvalplatsen. 

IFK Göteborg har inte vunnit sedan man tog den viktiga segern borta mot Malmö FF i början av Maj. 

Örebro inledde årets allsvenska starkt och var efter 7 omgångar fortfarande obesegrade. Men efter att man förlorade hemma mot Hammarby så har det gått sämre och man har endast en vinst på de 5 senaste matcherna. 

Under VM-uppehållet blev IFK Göteborg av med Gustav Engvall, Pontus Dahlberg och Sebastian Eriksson och man har fortfarande inte plockat in några ersättare. 

I matchen mot Kalmar FF så var Tobias Hysén ej tillgänglig efter känning i sitt knä. Det har ännu inte sagts något om han missar matchen mot Örebro eller ej. 

Vår rek:

Jag väljer att tro på många mål i denna match. Tittar man de på senaste 5 inbördes mötena mellan lagen så har vi resultaten (2-2, 2-4, 3-2, 2-3, 6-0). I Örebro hittar du flera offensivt starka spelare som Kennedy Igboananike, Filip Rogic och Nahir Besara.

Hos Unibet så får jag 2.65 på att det blir blir Över 3.0 mål i matchen. Det betyder att det blir void om det blir exakt 3 mål. I de 5 senaste mötena inbördes så har denna lina suttit och med målvaktsklippen Pontus Dahlberg borta så tror jag tyvärr att Blåvitt riskerar att släppa in ett par bollar och förhoppningsvis löser Elias Omarsson någonting framåt för IFK Göteborg. 2-2 i slutresultat? 

  • Blåvitt har hållit nollan 1 gång iår
  • Överspelet har suttit 7/12 matcher för IFK iår
  • Båda lagen gör nästan alltid mål
  • Tobias Hysen var skadad förra matchen, tveksam till spel mot Örebro

Har du inget konto hos Unibet kan du skapa ett HÄR!

Unibet
  • Sätt in 500 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimum odds: 1.40

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *