Spelrek 14 april – Dansk final

Published by Timmy on

SönderjyskE - Rungsted

Maxspelet på Tampa Bay senast var ingen höjdare då Lightning föll med hela 1-5 (!) på hemmaplan. Det var lagets andra raka hemmaförlust efter ordinarie speltid. Senast det hände var för över ett år sedan. Varför skulle det just ske senast? Aja, så är det ibland. Det är inte mycket att göra åt saken, utan vi väljer istället att blicka framåt. Idag är det dags för finalhockey i vårt grannland, där jag hittat ett fint spel.

SönderjyskE

SönderjyskE har svarat för en fin säsong. Laget slutade på en fin andraplats i tabellen efter att man spelat in 80 poäng på 40 matcher. SönderjyskE var endast fyra poäng bakom Rungsted, som väntar på andra sidan i eftermiddag.

SönderjyskE har svarat för ett strålande slutspel där man endast förlorat en ynka match. Den förlusten hittar vi i finalmatch 1 då Rungsted lyckades vinna med 4-3 efter förlängning på hemmais. Det ska tilläggas att SönderjyskE ledde matchen med 3-1, men Runsted lyckades till slut vända på steken. Dessförinnan slog SönderjyskE ut Rödovre i kvartsfinal med 4-0 i matcher och Aalborg i semifinal med samma siffror. Otroligt imponerande facit, såklart.

Dagens hemmalag har varit strålande i sin hemmahall på slutet. Laget har vunnit samtliga fyra slutspelsmatcher på hemmais där tre av matcherna har slutat med klara segrar: 4-1, 6-2 och 5-2. Räknar man in grundseriematcher så har SönderjyskE vunnit elva av sina tolv senaste matcher på hemmaplan.

Ser man till inbördes möten så har SönderjyskE vunnit fem av de senaste sju matcherna mot Rungsted. Rungsteds enda två vinster har dessutom tillkommit först efter övertid. Dagens hemmalag har därför ett kraftigt psykologiskt övertag, vilken man bör kunna utnyttja inför sina hemmafans.

Rungsted

Dagens gästande lag, Rungsted, svarade för en minst sagt imponerande grundserie då laget vann match efter match. Det slutade med att Rungsted vann serien med sina 84 inspelade poäng på 40 matcher. Ett minst sagt imponerande facit.

Det har gått bra även i slutspelet trots att man föll två gånger om borta mot Frederikshavn på i semifinalen. Rungsted lyckades dock vinna sina tre hemmamatcher och avgöra på bortaplan i Game 6. I kvartsfinalen körde man över Herlev med 4-0 i matcher efter att man smällt in hela 24 mål (!) under de fyra kamperna. Sanslöst!

Rungsted visade fin moral i finalmatch 1 då man lyckades vända ett 1-3-underläge till vinst med 4-3 efter förlängning och fick därmed en perfekt start på finalserien mot SönderjyskE.

Laget har dock haft lite småproblem på bortais under slutet av grundserien och i semifinalserien mot Frederikshavn. Faktum är att man endast vunnit en av sina tre senaste bortamatcher och sju av sina 14 senaste bataljer på resande fot.

I kväll väntar tuffast tänkbara motstånd på bortais då hemmastarka SönderjyskE står för motståndet. Det kommer krävas en toppinsats av gästerna för att man ska ha chans att gå fram till 2-0 i matcher och jag tror inte man lyckas med det idag.  

Vår rek

Jag väljer att spela SönderjyskE ML till finfina 1,85 gånger pengarna. Att få ML-vinst till ett så pass högt odds på ett hemmalag som har vunnit elva av de tolv senaste matcherna är väldigt bra. Dessutom har Rungsted bara vunnit sju av sina 14 senaste bortamatcher och har förlorat fem av sina sju senaste inbördes möten mot SönderjyskE.  

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • SönderjyskE har vunnit elva av de tolv senaste hemmamatcherna
 • SönderjyskE har vunnit fem av de sju senaste inbördes möten
 • SönderjyskE har varit otroligt tajta bakåt under slutspelet och slutet av grundserien
 • Rungsted vann Game 1 och pressen är stor på SönderjyskE
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 Spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: SönderjyskE - Rungsted
 • Datum: 14 april
 • Tid: 14.00
 • Rek: SönderjyskE ML
 • Odds: 1.85
 • Units:3/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *