Spelrek 15/3 – final 3

Published by Timmy on

AIK - Oskarshamn

Två av de tre senaste spelen har suttit, vilket vi får anse vara godkänt och att formen är bra. Fredagens utbud är ganska svagt, men jag fastnar för ett spel i den HockeyAllsvenska finalen.

AIK Hockey

AIK är favoriter att ta hem finalserien och fick också bästa tänkbara start i måndags då man besegrade Oskarshamn med klara 5-1 efter att man gjort 5-0 i den andra perioden. Matchen i onsdag, som spelades i Oskarshamn, blev betydligt jämnare där hemmalaget vände 0-1 till en 3-1-vinst efter att man gjort det sista målet i tom kasse.

AIK har visat upp ett grymt hemmaspel hela säsongen och kommer från nio vinster på sina elva senaste hemmamatcher. Game 3 i en bäst av 5-serie är alltid väldigt viktig, i synnerhet vid ställningen 1-1. Vilket av de båda lagen ska skaffa sig ett 2-1-övertag och kan således smälla in matchbollen i Game 4 på söndag? Det återstår att se, såklart, men i min bok pekar det mesta på AIK. Stockholmslaget har det bättre laget i grunden, spelar en fantastisk hockey på hemmaplan och har ett enormt hemmastöd. Laget, och hela föreningen, är väl medvetna om hur viktigt det är att vinna kvällens match. Vid förlust har Oskarshamn chansen att avancera på hemmaplan i Game 4, något AIK kommer göra allt för att undvika.  

Historiskt sett har AIK haft det väldigt lätt mot Oskarshamn på hemmaplan. Laget har tre raka ordinarie vinster i bagaget inför kvällens match. Faktum är att Oskarshamn endast vunnit en ynka match efter ordinarie speltid borta mot AIK på de 20 senaste försöken.

IK Oskarshamn

Oskarshamn har gjort en strålande säsong, men avslutade grundserien svagt med endast två vinster på de nio avslutande omgångarna. Mot AIK, I finalmatch 1, hängde man inte alls med och förlorade till slut med 1-5. I den andra matchen gick det desto bättre då man lyckades vända 0-1 till vinst med 3-1, men gästerna kunde lika gärna vunnit matchen. Jag tror det är den enda vinsten Oskarshamn kommer få i den här finalserien.

Oskarshamn har ett sämre lag på pappret och har betydligt sämre form än AIK. Klubben vet också om att man måste sno en match i Stockholm för att ha chans att avancera till SHL-kval. Den matchen bör man försöka sno i afton, något jag tror man misslyckas med och kommer således ha det otroligt svårt att avancera.

Kvällens gäster trivs verkligen inte på bortaplan, i synnerhet inte i Stockholm. Inför finalmatch 3 i kväll har Oskarshamn endast vunnit en av sina sju senaste matcher på resande fot. Faktum är att den vinsten under sviten är den enda trepoängaren laget har tagit på bortaplan på hela året. Oskarshamn har dessutom förlorat samtliga tre bortamatcher mot AIK under säsongen, alla efter 60 minuter.

Vår rek

Med tanke på AIK:s fina form, grymma prestation i finalmatch 1 och hemmaplansfavör lägger jag en slant på AIK rak till 1,80. Stockholmslaget, som har vunnit samtliga hemmamatcher mot Oskarshamn under säsongen, vet vikten av kvällens match och har rutin samt material för att kamma hem ytterligare en hemmavinst inför sina fanatiska fans.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder.

 • AIK har betydligt bättre form
 • AIK trivs på hemmaplan och har tre raka hemmasegrar mot Oskarshamn
 • Oskarshamn har endast vunnit en av sina sju senaste matcher på resande fot
 • Oskarshamn slår ur underläge då pressen ligger på AIK
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: AIK - Oskarshamn
 • Datum: 15 mars
 • Tid: 19.00
 • Rek: AIK rak
 • Odds: 1.80
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *