Spelrek 16/3: Ypperligt läge att klättra i tabellen.

Published by Gio on

Primera Division: Universidad de Concepion - Universidad de Chile

Ifjol två topplag, i år två undre halvan lag. Vilka plockar en välbehövlig trea?

Svårt att slåss på två fronter.

Vi har kommit in ett par omgångar in i chilenska ligan och vi börjar se att tendenserna från ifjol, där alla kan slå alla, verkar hålla i sig även denna säsong. Det gäller att sätta sig in ordentligt och kolla in så många matcher som möjligt för att fånga upp lagen som har bäst dagsform, därför är det lite konstigt kanske att jag idag investerar i en match mellan två lag som inte imponerat i ligan.

Hemmalaget Universidad de Concepcion överraskade dem flesta när de knep andraplatsen 2018. Prestationen i sig var givetvis över förväntningarna då det sällan är andra lag än the big 3 som utmanar om ligatiteln. Det var inte heller något snack om tur utan andraplatsen var helt välförtjänt. Följande spelare hade en stor del i Concepcions framgångar: Målvakten Muñoz, Ytter/anfallaren Droguett och mittfältarna Mariquez och Camargo. Concepcion har förberett sig bra på denna säsong. Man har behållit nyckelspelarna som hade nyckelroller ifjol samtidigt som man spetsat till truppen rejält. Spelare som Rolin och Patricio Rubio är två spelare som hade gått rakt in i nästan alla lag, inklusive “the big three”. Jag vill påstå att Concepcion är ett starkare lag i år än i fjol då man satsat mycket på kontinuitet och endast spetsat till truppen där det behövts.

Trots detta ligger Concepcion alltså sist i chilenska Primeran. 0-1-2 på 3 matcher är givetvis på tok för dåligt. Men vi ska komma ihåg att Concepcion just nu deltar i Copa Libertadores också och det är ytterst få lag i Sydamerika som klarar av att slåss på två fronter. Om Primeran har gått under förväntan så kan vi säga det motsatta om Concepcions deltagande i Copa Libertadores. I premiären slog man peruanska Sporting Cristal med 5-4, visserligen något oroväckande att tappa 2-0 till 2-2 och 4-2 till 4-4, och i den efterföljande omgången kryssade man borta mot paraguayanska mästarna Olimpia. Concepcion är således gruppettor med 4p vilket är riktigt strongt.

La U i kris

Universidad knep även de en Copa Libertadores plats, detta trots att de sällan imponerade på mig. Ledningen öppnade plånboken i vad som skulle bli en storsatsning till Copa Libertadores, men tyvärr för La Us del så uteblev resultaten och man fick tacka tidigt för sig redan i kvalet mot peruanska Melgar. En oerhörd flopp och vad som är värre än dem faktiska resultaten är lagets usla prestationer på plan. Nyförvärven har inte lyckats komma ni i laget för att bidra än och Kudelka fick okså kicken för bara dagar sedan. Vart står La U nu? Svårt att sia om vilken impact den nya tränaren kommer att ha såhär tidigt men faktum kvarstår att La U har 1-1-2 på 4 ligamatcher trots ett ganska tacksamt schema och nye Arias har precis samma verktyg att jobba med som hans föregångare hade.

Vår rek

Den kommande veckan får Concepcion vila från Copa Libertadores. Det betyder att tränaren kan toppa laget till denna match, något han inte gjort i dem tidigare matcherna. Därför räknar jag också med ett Concepcion som kommer att spela på den nivån som de uppvisat i Copa Libertadores. 

La U har haft stora problem under säsongen mot motstånd av klart sämre kvalité än Concepcion. Därför tycker jag att 1.80 som vi får just nu på Concepcion +0 är i överkant och investerar därför 3 units på det. 

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Concepcion har gått över förväntningarna i Copa L.
 • Kris i La U, tränare sparkad/uppsagd för bara ett par dagar sen.
 • Hemmalaget har ingen Copa L match nästa vecka, kan således toppa.
 • Ny tränare i La U. Effekt?
My Bettin.gs stats
ROIProfit
+3.622%111.89 units
Placed betsWon bets
988475 (51%)
Top sportTop bookie
FootballBet365

Full stats → Bettin.gs/gio88r

 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: U de Concepcion - U de Chile
 • Datum: 16 Mars
 • Tid: 22.00
 • Rek: U de Concepcion +0
 • Odds: 1.80
 • Units: 3U (flat)
 • Spelbolag: Bet365

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *