Spelrek 16/6: Kroatien – Nigeria

Published by Anton on

VM: Kroatien - Nigeria

Äntligen har VM dragit igång på riktigt och nu har det blivit dags att ge sig in i turneringen även för min del när Kroatien – Nigeria gör upp på Kalingrad Arena där mycket står på spel direkt. Argentina – Island drar igång grupp D tidigare under dagen, och mycket ska till för att inte slaget i Kalingrad ska handla om vilket av lagen som ska ta upp kampen med Argentina om avancemanget. 

En tuff kamp är nog att vänta. Kroatien har visat tidigare att man är ett lag att räkna med, främsta styrkan har man på centrala mittfältet där både Modric, Rakitic och Badelj väntas starta. Alltså ett extremt bollsäkert mittfält vars största styrka är att styra tempot i matchen, något jag tror kommer bli helt avgörande. 

Nigeria är absolut ingen enkel motståndare, jag håller dom som ett av Afrikas bästa lag, man har många bra spelare som framför allt är snabba och kontringsstarka, en farlig kombo men där man saknar en viktigt del jämfört med motståndaren, nämligen erfarenhten. 

Kroatiens förväntade vilja att styra spelet som man brukar göra är helt klart en spelstil som skulle kunna passa Nigeria som handen i handsken, men jag tror att just firma Modric-Rakitic är för bra för att gå i fällan, man har rullat ut betydligt bättre spelare vecka efter vecka hela säsongen. Kollar man vidare hur det resterande laget ser ut så tycker jag att försvaret ser starkare ut än på länge, och anfallet behöver knappast någon ytterligare presentation. 

Kroatiens förväntade elva

Nigerias förväntade elva

Vår rek

Spelet jag har valt att gå på är Kroatien att vinna matchen. Jag tycker att matchens betydelse såhär tidigt i kombinationen med att Kroatien mer eller mindre är bättre på samtliga positioner helt klart gör spelet spelvärt. Jag väljer att gå ut ganska hårt direkt och investerar 4/5 units. Jag vill vara ärlig med att jag klickade spelet redan för någon vecka sedan till 1,87. Just nu hittar jag som högst 1,80 hos Bethard men håller det som spelvärt på allt över 1,65

  • Kroatien är på pappret starkare
  • Matchens betydelse talar för en "tight" match där Kroatiens mittfält bör kunna dominera
  • Kroatien besitter en helt annan erfarenhet än Nigeria
  • Kroatiens spelstil passar på förhand Nigerias taktik riktigt bra

Har du inget konto hos Bethard kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1000 SEK
  • Få 1000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.90

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *