Spelrek 18/6: Sverige-Sydkorea

Published by Philip on

VM: Sverige-Sydkorea

Äntligen ska det sätta igång. Ända sedan den magiska november-kvällen i Milano när Sverige sparkade bort Italien från det stora äventyret i öst har jag längtat något oerhört efter att få se Sverige spela VM-fotboll igen. Janne Andersson tog ut en trupp helt utan överraskningar där man vet vad man får. Ett välorganiserat, löpstarkt lag som inte tar allt för stora risker. Det visade sig tydligt i träningsmatcherna mot Peru och Danmark som båda slutade 0-0.
Sverige har under Anderssons ledning spelat ett tryggt 4-4-2 med två stycken tvåvägsmittfältare som växeldrar. Spelet ska gå direkt mot ytor eller längre bollar mot de starka anfallarna Berg och Toivonen. Dessutom är Sverige ett välväxt lag som kommer vara farliga på fasta situationer. Tanken är att yttrarna Durmaz och Forsberg ska vara de kreativa spelarna och ytterbackarna ska följa med upp i anfallen för att slå inlägg mot de starka huvudspelarna i boxen. Enkelt, lättanalyserat, men om det görs rätt ändå så svårstoppat. Defensivt står Guldbollen-vinnaren Andreas Granqvist stark med sin lagkaptensbindel och styr med järnhand. Bredvid sig har han Victor Nilsson-Lindelöf som inte fick förtroendet hos Manchester United men som alltid presterar på topp i landslaget. Litet frågetecken sätter vi trots allt hos målvakt Robin Olsen som nyligen kommit tillbaka från skada. Hur står det till med den så viktiga tajmingen?
Sydkorea är lite svårare att veta vart man har. Sedan deras succé-VM på hemmaplan 2002 har Sydkorea haft svårt att nå samma höjder. I kvalspelet kom de tvåa i gruppen efter Iran och vann faktiskt bara fyra av tio matcher. Detta i en grupp med länder som Qatar, Uzbekistan, Syrien och Kina. De senaste veckornas träningsmatcher har inte heller gett några positiva besked. Förluster mot Bosnien och Senegal samt 0-0 mot Bolivia är inget som skrämmer.  Offensivt hänger det mesta på Tottenham-stjärnan Heung-Min Son som i sina bästa stunder är underbar att skåda. För att hans löpstyrka ska komma till sin rätt behöver Spurs-spelaren dock någon som kan serva bollarna, likt Christian Eriksen i klubblaget, och den speltypen saknar Sydkorea. Det närmsta de kommer är lagkaptenen Sung-yeung Ki från Swansea. Hee-Chan Hwang, som varit så bra i Salzburg, är också en spelare att se upp med. Backlinjen ser betydligt svagare ut då alla spelare hämtas från de asiatiska ligorna.

Detta kommer inte bli någon sprudlande tillställning, det blir sällan det när Sverige spelar, utan lagen lär känna på varandra i början. Sverige vet att Sydkorea är starka i sitt omställningsspel och kommer säkra med många man hemåt och hoppas på fasta situationer då Sverige bör ha ett stort överläge i luftrummet.

En trolig svensk startelva ser ut enligt följande.
Målvakt: Robin Olsen
Backlinje från höger: Mikael Lustig, Victor Nilsson-Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson
Mittfält från höger: Jimmy Durmaz, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg
Anfall: Marcus Berg, Ola Toivonen.

Sverige kommer väldigt sällan ut och tjurrusar i  en match. Istället brukar vi försöka växa oss in i matchen sakta men säkert. Så lär även vara fallet i VM-premiären. Då matchen spelas mitt på dagen kommer det förmodligen bli ganska lågt tempo. Det kommer vara väldigt varmt i Nizjnij Novgorod vilket också kommer påverka speltempot. Med sådana förutsättningar brukar det bli målsnålt. Med tanke på Sveriges senaste resultatrad är det också ett väldigt troligt scenario. Under 1.5 mål finns för 2,54 hos Coolbet. Det är bra betalt.

  • Sverige har spelat två raka 0-0 matcher och är väldigt starka defensivt
  • Sydkorea har bara gjort ett mål på sina tre senaste landskamper
  • Matchen spelas mitt på dagen när det är som varmast. Det borgar för lågt tempo
  • Sydkorea ser ihåliga ut i försvaret. Kan rinna iväg om Sverige får tidigt mål

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

coolbet
  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.0000 SEK i sportbonu
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *