Spelrek 18/9 till Nyköping-Köping: Vilket lag bärgar sin första trea?

Published by OskarJ on

Nyköping
Oavgjort
Köping
betsson
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Nyköping-Köping
 • Datum: 18 september
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Nyköping rak
 • Odds: 1.55
 • Units: 4/5
 • Spelbolag: Betsson

Hallå där! Lite stolpe ut igår men 1/2 får anses som godkänt, idag är det massvis av matcher i hockeyettan och jag har fastnat för matchen Nyköping, nykomlingarna i den västra serien som spelar sin hemmapremiär mot Köping.

Tung premiär uppe i Värmland

Nyköping som är tippade att ta sig till allettan började serien med att åka upp till Värmland och förlora mot ett starkt Forshaga, det kommer många lag göra. Nyköping som numera heter SK, innan hette lagen Gripen, men det är samma lag. Nyköping har två stycken ishallar ena som kallas “Lilla Hallen” och den “Stora Hallen”. Matchen ikväll kommer att spelas i Stora Hallen som har en kapacitet på 6500 och den mindre hallen har kapacitet på 2000 personer. Nyköping hockey har förutsättningar för att ta sig till allsvenskan, försäsongen visade helt okej spel och vann mot ett par bra division 1 lag. 

Laget då? Som jag skrev i inlägget Forshaga-Nyköping så har Nyköping ett bra lag på pappret med många spelare som har spelat i allsvenskan. 346 allsvenska matcher finns i truppen där Ludvig Martinsson och Henrik Olsén står för dom flesta. Andreas Maier stod för kassen mot Forshaga och han är en riktigt bra spelare. Det finns massvis av kvalité i detta lag och jag tror att man nyper en topp fem plats utan problem.

Förra året gick man ganska dåligt men man var riktigt bra i sin hemmahall, nu spelar man i den västra serien och man har inte jättebra koll på lagen man möter och det är ganska bra då man bara kan gå ut och köra, framförallt i sin hemmaborg. Nyköping som är favoriter ska gå ut och köra över Köping som endast kom med tre femmor senast.

Köping levererar trots många lag i närheten

Köping gjorde en kanonsäsong förra året genom att ta sig till allettan, i allettan gjorde man det bra och fick möta Hudiksvall i playoff, man tog match ett och hade ledning fram till halva matchen i match två men sen tog Hudiksvall över och plockade hem den matchserien med 2-1 i matcher. Köping gör det bra år efter år med tanke på att Lindlöven, Arboga, Kumla, Västerås, Enköping och Surahammar finns i närheten, ganska bra konkurrens med andra ord. I premiären gjorde man resultatmässigt en ganska fin match genom att “bara” torska med 3-1 hemma mot favoriten Borlänge, men spelmässigt var man underlägsna, Köping kom till spel med endast tre femmor.

Köping har tappat ett par spelare där framförallt Anton Svensson, David Lennartsson, Emil Karlsson och Emil Eriksson är kännbara. Man gjorde ett riktigt fint nyförvärv i Niklas Lihagen, men han lämnade kort inpå premiären. In har fyra J20 superelit spelare kommit och ett par Arboga spelare. Marcus Viitanen som var skadad en del av förra säsongen är en trollgubbe som är lite lik Färjestads Marcus Nilsson i spelet och han gjorde dessutom kassen mot Borlänge. 

Köping är ett bra hockeylag men bortaspelet spökar, man vann endast två matcher efter fulltid i den ganska svaga västra serien förra året. Om man ska vara i närheten av alletta spel måste man i år vinna även bortamatcher då serien i år är mycket starkare.

Dagens speltips

Nyköping har ett riktigt bra lag på pappret med ettan mått, Köping har tappat ganska många nyckelspelare och inte fullt på med samma kvalité. Jag ser stort värde i att Nyköping plockar sin första trea inför sin hemmapublik. Tror på islossning och att man vinner med ett par puckar. Lycka till!

Jag väljer därför att spela Nyköping till oddset 1.55.

 • Nyköping har kvalité i alla lagdelar
 • Nyköping har en erfaren coach på denna nivå
 • Köping har problem med bortaspelet
 • Köping är bra defensivt och Nyköping gjorde endast ett mål i premäiren

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *