Spelrek 19/5 – Nytt poängspel

Published by Timmy on

Ryssland
Schweiz - Ryssland
Ryssland

Även det senaste spelet hittade hem och var extra skönt då det var ett ALL IN-spel. VM-formen är således fortfarande helt lysande och vi går mot ett riktigt fint mästerskap tillsammans. I kväll väntar fyra nya härliga matcher där jag valt ett nytt poängspel. Denna gång blir det mer av ett chansspel till en lägre insats, men är absolut värt en slant.

Ryssland – en offensiv maskin

Ingen har kunnat undgå att det ryska landslaget har ett stjärnspäckat gäng och en enorm stjärnglans framför allt offensivt sett. Ryssland har hittills kört över allt motstånd i gruppspelet och toppar Grupp B med maximala 15 poäng inspelat på fem matcher. Under de här fem matcherna har man endast släppt in tre mål bakåt och gjort hela 26 mål framåt.

Ryssland har slagit Norge med 5-2, Österrike med 5-0, Tjeckien med 3-0, Italien med 10-0 och nu senast Lettland med 3-1. Laget gör, som jag tidigare nämnt, väldigt mycket mål framåt där lagets stora stjärnor bidrar som mest.

I kväll väntar Schweiz i en ny viktig match i kampen om gruppvinsten i Grupp B. Schweiz har gjort det bra och inledde turneringen med fyra raka vinster innan man föll mot Tre Kronor igår med 3-4. Det ska dock tilläggas att Schweiz mötte de fyra sämsta nationerna i de fyra första matcherna av mästerskapet och fick därför en kanonstart med tolv inspelade poäng på fyra kamper.

Igår kväll fick man sitt första tuffa motstånd där man, som nyss nämnt, föll med 3-4. Schweiz gjorde absolut en fin match och kunde mycket väl vunnit, men laget räcker inte riktigt till över 60 minuter mot de större nationerna är känslan. Försvarsspelet sattes på rejält prov och var i ärlighetens namn inte jättebra. I kväll, när Ryssland väntar, lär det blir ett ännu större tryck mot eget mål, vilket också bör generera i att man släpper in en hel del mål.

Med tanke på att laget spelade en tuff match mot Tre Kronor sent igår kväll kan det finnas en hel del sega ben i den schweiziska laguppställningen. Ryssland, som förvisso också spelade match igår, spelade redan klockan 16.15 under lördagen och mötte ett betydligt lättare motstånd i form av Lettland. Letterna ledde med 1-0 efter den första perioden, men den glädjen skulle inte vara långvarig. Det var precis som ryssarna bestämde sig i paus för att vända på steken och sedan spela av matchen, vilket man också gjorde. Man vann den andra perioden med 3-0 och nöjde sig så. Det såg inte ut som de ryska spelarna brände allt för mycket krut under den sista halvan av matchen. Med de sagt så bör Ryssland vara betydligt mer utvilat än Schweiz och på så vis stänka dit flertalet mål i afton.

De ryska stjärnorna dominerar

Jag förutspår att Ryssland vinner kvällens match mot Schweiz tämligen enkelt och gör minst fyra mål framåt. Om ryssarna vill så kan de göra en 5-6 mål i kväll är känslan.

Gör man mycket mål ska många poäng fördelas ut till de ryska stjärnorna. Jag kommer därför rikta in mig på Nikita Kucherov Ö1,5 poäng till hela 2,30 gånger pengarna. Det oddset är alldeles för högt i min mening och flera sajter har samma spel till runt 2,00 gånger degen, vilket känns mer korrekt.

Kucherov har dominerat stort i årets VM-turnering och står noterad för hela tolv poäng (4+8) på fem matcher. Med den poängnoteringen ligger Tampa Bay-stjärnan tvåa i hela mästerskapets poängliga bakom en viss William Nylander i Tre Kronor.

Kucherov ligger bakom det mesta offensivt för Ryssland och får mycket istid och förtroende. Han styr lagets första powerplay och får ”alltid” poäng vid powerplaymål då spelet ska gå genom honom. Kvällens match lär bli tuff och fysisk, vilket bör generera i mycket utvisningar och powerplay-spel.

Jag anser att Kucherov har väldigt goda möjligheter att göra minst två poäng i kväll. Stjärnan har en förmåga att levererar mycket poäng mot de bättre lagen och i viktiga matcher. Dessutom är han närmast komplett som hockeyspelare och kan göra såväl assist som mål i stort sett från ingenting.

Den ryske giganten har gjort poäng till närmare hälften av Rysslands mål hittills i turneringen. Lyckas då Ryssland göra 4-5 mål mot Schweiz i afton så bör spelet sitta enligt statistiken hittills i turneringen.

Självklart är det lagets framgångar som är det viktigaste, men Kucherov är medveten om att han endast är en poäng bakom Nylander i poängligatoppen och kommer gör sitt för att ta hem titeln i mästerskapet. En poängspelare vill alltid göra många poäng och vinna personliga titlar också.

Vår rek

Jag väljer att lägga Nikita Kucherov Ö1,5 poäng till hela 2,30. Detta är ett chansspel, men jag anser att Kucherov har alla förutsättningar och goda möjligheter att uppnå minst två poäng i afton.

Den ryske stjärnan ligger tvåa i VM:s poängliga endast en poäng bakom William Nylander, han får mängder med istid och styr lagets powerplay. Dessutom snittar han 2,4 poäng per match i mästerskapet och Ryssland 5,2 mål/match.

Vi håller tummarna för en fysisk match med mycket utvisningar och en massa yta för världens bästa hockeyspelare. Då kan det här bli en riktigt trevlig kväll.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Ryssland snittar 5,2 mål/match och bör göra mycket mål även i kväll
 • Kucherov ligger tvåa i poängligan och snittar 2,4 poäng per match i VM
 • Kucherov får mycket förtroende och styr lagets powerplay
 • Schweiz är bra på att stänga ner ytor och göra motståndare frustrerade
coolbet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Schweiz - Ryssland
 • Datum: 19 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Kucherov Ö1,5 poäng
 • Odds: 2.30
 • Units: 2/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *