Spelrek 2/10 till Evil Geniuses vs Mousesports: Favoriterna i elimination game

Published by David on

csgo speltips
Train
Evil Geniuses
Mousesports
bet365
 • Insättning: 1 000 SEK
 • Bonus: 1 000 Spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Evil Geniuses vs Mousesports
 • Datum: 2/10
 • Tid: 12:00
 • Speltips: Evil Geniuses -1,5
 • Odds: 2.20
 • Units: Flat
 • Spelbolag: Bet365

G2 lyckades med nöd o näppe vinna sin match emot Furia tidigt under Tisdagen. De låg under 14-10 på Train’s T-sida och det såg inte särskilt ljust ut, men efter några hjälterundor ifrån bl.a. hunter-, lyckades G2 vinna 16-14 och rättade in ett fint odds!

Elimination game, med två favoriter

Evil Geniuses kommer närmast ifrån ESL ONE New York där de vann turneringen och slog lag som G2 och Astralis med 2-0 respektive 3-1. De ansågs ha fått en smidig och “lätt” väg till slutspel men föga anade dem vad som skulle ske i den första matchen de hade emot Grayhound. Det kändes som att EG vart tagna på sängen och var inte förberedda på Grayhounds fart i rundorna, sen hjälpte det såklart att Sico & Dexter satt på 27 respektive 28kills efter bara 26rundor. Slutresultatet där blev 16-10 i Grayhounds favör.

Mousesports kom in i matchen emot NiP som stora favoriter, även fast de nyligen förlorat V4 Semi-finalen emot Virtus.Pro med 2-0. Det började bra för Mousesports när de vann pistolrundan och även de två följande rundorna och gick upp i ledning med 3-0 på Infernos defensiva sida, men efter att NiP fick “ordentliga” vapen i sina händer vart det tufft för Mousesports, som bara fick två rundor i resten av halvan. NiP, som lyckades plocka den andra pistolrundan och fick även dem de två följande rundorna gick upp i ledning med 13-5, som var ett övertag som Mousesports aldrig lyckades ta in.

Var jetlag en faktor?

Evil Geniuses vann finalen i New York runt 02 svensk tid under natten emot Måndag. Endast  38timmar senare spelade de matchen emot Grayhound i Malmö. Tidsskillnaden ifrån New York till Malmö är sex timmar och den skillnaden kan vara svår att hinna vända på endast 30 timmar, då de var framme i Sverige runt 10-11 tiden på Måndag förmiddagen. Det såg inte nödvändigtvis ut som att de var trötta under matchen eller inte kunde träffa skott, men viss förberedelse inför matchen & “orken” att calla strats ordentligt under rundorna kan ha saknats.

Dagens speltips

Evil Geniuses slog allt & alla utan att förlora mer än 1 av 10 kartor i New York. Världens två bästa lag var där och EG lyckades utan problem ta sig till finalen och vinna den ändå. Under onsdagsförmiddagen kommer ett utav dessa lag ha åkt ut ur turneringen och det känns helt otroligt att det kommer att vara EG, som troligtvis kommer till denna turnering med sikte på pokalen. 

 • EG vann precis en turnering där världens två bästa lag närvarande.
 • De förlorade endast 1 karta under hela turneringen emot just Astralis i finalen, det ska även nämnas att denna karta gick till dubbel overtime och förlorades tillslut 22-20.
 • Mousesports såg svaga ut emot NiP och det finns ingen "anledning" till det, Individuellt ska de inte ha en chans emot EG.

Jag väljer därför att spela Evil Geniuses -1,5 till oddset 2.20.

Oddset hittar vi hos BET365 som erbjuder en bonus upp till 1 000 Spelkrediter för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *