Spelrek 20/5 – Stjärnan får förtroende

Published by Timmy on

Jonathan Marchessault, Mark Stone, Kanada
Kanada - Danmark
Jonathan Marchessault, Mark Stone, Kanada

Wow! VM-formen tycks aldrig svalna. Igår lyckades vi pricka in Nikita Kucherov Ö1,5 poäng till hela 2,30 gånger pengarna när världens bäste (?) prickade in två mål i Ryssland 3-0-vinst mot Schweiz. Det gör att vi nu satt 6/7 spel här på sajten under världsmästerskapet i Slovakien. Vi trummar såklart vidare med nytt poängspel i afton. I kväll är det dags för en kanadensisk stjärna att visa vart skåpet ska stå.

Kanada jagar gruppseger

Kanada öppnade mästerskapet lite trevande då de föll i premiären med 1-3 mot Finland. Därefter har stornationen trummat på rejält, framför allt offensivt. De har slagit, i tur och ordning, Storbritannien med 8-0, Slovakien med uddamålet 6-5, Frankrike med 5-2 och senast Tyskland med hela 8-1. Kanadensarna har således öst in hela 27 (!) mål på de fyra senaste omgångarna. Det är bisarra siffror.

Nationen ligger på en tredjeplats i tabellen två poäng bakom USA och fyra poäng efter ettan Finland. Det ska även tilläggas att Tyskland har spelat in samma antal poäng som Kanada och ligger fyra. Med andra ord finns det chans att Kanada slutar trea eller fyra i gruppen och riskerar då att möta suveräna Ryssland i kvartsfinalen. En moståndare inget lag vill möta såklart. Kanada kommer därför gasa på för tre nya poäng i kväll och jaga förstaplatsen i tabellen.

Danmark väntar på andra sidan i afton, vilket är en mycket passande uppgift då danskarna inte har någonting att spela för. De kan inte ta sig till slutspel och inte trilla ur A-VM. Samtidigt saknas lagets stora stjärna, Lars Eller, på grund av skada. Ett stort avbräck i det danska laget såklart.

Senast besegrade Kanada svårspelade Tyskland med hela 8-1 (!) och känslan är den att laget växlat upp inför avslutningen av gruppspelet och framför allt inför det stundande slutspelet. Danmark har däremot ”gett upp” årets mästerskap och verkar mest vilja att de ska vara över. De gjorde en spelmässigt bra förstaperiod mot USA senast, men slarvar alldeles för mycket i egen zon. De känns helt enkelt inte riktigt påkopplade just nu. Det slutade med en klar 1-7-förlust mot amerikanarna för ett par dagar sedan och kvällens match kan absolut sluta med liknande siffror.

Stjärnorna mot högform

Samtidigt som Kanada som lag verkar ha växlat upp så har lagets stjärnor gjort detsamma. En spelare som varit strålande genom hela turneringen är Vegas-forwarden, Jonathan Marchessault. 28-åringen har gjort poäng i samtliga fem matcher och står noterad för totalt sju poäng (2+5). En ganska klen poängutdelning med tanke på hur bra han varit.

Det verkar dock som att Marchessault har steppat upp gamet under de senaste matcherna. Senast svarade han för två fina målgivande passningar i numerärt överläge. Det blev även två assistpoäng i matchen innan dess, vilket betyder att stjärnan gjort fyra poäng (0+4) på de två senaste matcherna.

Jag kommer därför lägga Marchessault Ö1,5 poäng till fina 1,85. Vegas-stjärnan har löst linan i två raka matcher och har en fantastisk fin kemi med kedjekamraten Mark Stone. Duon får dessutom stort förtroende i powerplay där Kanada är sylvassa och har hittills gjort hela nio mål i spelformen.

Danmark är dessutom en passande motståndare för att göra lite poäng framåt. Laget har, som tidigare nämnt, ingenting att spela för och föll senast med hela 1-7 mot USA. Vill Kanada så kan de utan tvekan göra minst lika många mål som amerikanarna och då är chansen stor att Marchessault är inblandad i åtminstone två av fullträffarna.

Vår rek

Jag väljer att spela Jonathan Marchessault Ö1,5 poäng till 1,85. Stjärnan har löst linan i två raka matcher och gjort poäng i samtliga fem gruppspelsmatcher så här långt. Kanada möter ett avsågat Danmark i afton där lagets bästa spelare, Lars Eller, saknas på grund av skada.

Mycket tyder på att Kanada tar en komfortabel vinst och då är det såklart stor chans att Marchessault kommer med i poängprotokollet då han är en av Kanadas ledande stjärnor och formidabel i spelformen numerärt överläge.

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Marchessault har gjort poäng i samtliga gruppspelsmatcher
 • Marchessault har löst linan i två raka matcher och får mycket förtroende i powerplay
 • Kanada "måste" vinna och Danmark har ingenting att spela för
 • Kanada kan nöja sig vid trygg ledning och spela av matchen
unibet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Kanada - Danmark
 • Datum: 20 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Marchessault Ö1,5 poäng
 • Odds: 1.85
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Unibet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *