Spelrek 20/6: Uruguay – Saudiarabien

Published by Gio on

VM: Uruguay - Saudiarabien

VM har bjudit på en del skrällar i den första omgången men nog känns det som att lagen borde vara varma i kläderna nu när vi kliver in i den andra omgången? Det vill jag i varje fall gärna tro då det är minst sagt hög tid för favoriterna att börja skrapa ihop lite poäng. 

I den här matchen har vi en, i varje fall enligt bolagen, solklar favorit. Uruguay gjorde precis det som krävdes av dem i premiären när de besegrade ett stabilt och defensivt inriktat Egypten med 1-0. Segern satt dock väldigt långt inne och det var inte förrän på tilläggstid som Gimenez avgjorde matchen via en fast situation. Jag vill gärna påstå att resultatet och matchbilden, även om det satt aningen överdrivet långt inne, var precis det jag förväntade mig av det här mötet. Uruguay må ha, i varje fall på pappret, världens kanske bästa anfallsduo men det gör dem knappast till ett målglatt och offensivt lag. De har haft samma tränare, Tabarez, i över 12 år nu och har spelat i minst lika många år samma sorts fotboll som de spelar än idag. Receptet är enkelt men ack så effektiv. Ge 100% i varenda situation, spela hårt, disciplinerat, ge inte motståndarna en centimeter och var dödliga framför mål. Visst varierar taktiken en aning utefter motstånd men när det väl vankas VM så är det dessa punkter som man bygger sitt spel kring. Kanske inte så konstigt då försvarsspelet och anfallsparet länge varit lagets styrkor, samt det faktum att de nästan alltid saknt en riktigt högklassig kreativ mittfältare. Tidigare Ajax-spelaren Nicolas Lodeiro spåddes att bli den kreativa mittfältsstjärnan som Uruguay länge saknat men skador och ett dåligt psyke kom i vägen. Idag finns det betydligt mer bredd i laget på just den kreativa fronten (Betancourt, De Arrascaeta m.m) vilket ändå ger dem lite fler nycklar i offensiven. Trots det lutar Uruguay sig allt som oftast tillbaka mot samma grundspel oavsett match, antagligen för att det är det systemet som blivit inkört hos spelarna i såpass många år och då det har varit ett vinnande koncept. 

Saudiarabien stod för första omgångens sämsta prestation när de blev rejält överkörda mot ryssarna. Tränaren Pizzi, som vann Copa America här om året med det chilenska landslaget, hade nog antagligen önskat sig en betydligt bättre start då detta var lagets första officiella match med honom som coach.

Saudiarabien lär precis som både du och jag förväntar oss ryka ur gruppspelet kvickare än kvickast. Laget är begränsat på många sätt men det finns trots allt en positiv aspekt som jag vill lyfta fram. Med Pizzi försöker de spela en attraktiv fotboll med ett högt bollinnehav. Det här är en punkt som jag gärna pekar på när jag förklarar varför jag tycker att Pep och Bielsa som tränare är fotbollsvärldens creme de la creme. De står båda för en kreativ och framförallt utvecklande fotboll, ett spel som utvecklar spelarna som ett kollektiv men också oerhört mycket på det individuella planet. Det är väl det som är det positiva vi kan ta med oss, att spelarna och landslaget förhoppningsvis utvecklas så att de på sikt kan bli än bättre. Med det sagt så sticker man inte ut hakan när man påstår att Saudiarabien är bland dem absolut sämsta nationerna i detta VM.

Vår rek

Jag kommer att plocka två spel i den här matchen.
Det första är Uruguay under 57.5% bollinnehav @ 2.00 med 3U hos 888sport. Jag tar det här spelet eftersom lagens ideologier är varandras motsatser. Jag tror att Uruguay bryter igenom Saudis svaga defensiv relativt tidigt och kommer således att halvt ge över taktpinnen till Saudiarabien, som givetvis behöver 3p, för att sedan utnyttja ytorna som de bjuds på. Med den förväntade matchbilden jag har så känns 57.5 som en väldigt givmild lina.

Det andra spelet är att Uruguay vinner och håller nollan till 1.61 vilket jag investerar 4.5U på hos Bet365. Detta då jag anser att Uruguay har på tok för bra defensiv och grundspel för att hålla nollan intakt. 

  • Firma Gimenez - Godin. Ett av VMs bästa mittbackspar.
  • Uruguay är ett mästerskapslag, växer när det gäller.
  • Saudiarabien hade över 60% i bollinnehav mot Ryssland.
  • Stor klasskillnad trots allt (för bollinnehavet).

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.500 SEK
  • Få 1.500 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *