Spelrek 22/8 till Oskarshamn-Helsingborg: Helsingborg lyfter fram ungdomarna!

Published by OskarJ on

Oskarshamn
Oavgjort
Helsingborg
bet365
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Oskarshamn AIK-Helsingborg
 • Datum: 22 augusti
 • Tid: 18:30
 • Speltips: Helsingborg
 • Odds: 2.10
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Bet365

Hallå där! Formen är riktigt god, 4/5 sen comebacken. Jag lämnar tennisen åt sidan för en stund och siktar in mig på svenska cupen och har hittat ett odds det inte går att blunda för. Oskarshamn som ligger i botten i ettan möter ett Helsingborg som vilar sina namnkunniga spelare.

Oskarshamn ligger i bottenträsket i ettan södra

Oskarshamn ligger för tillfället på näst sista plats i den södra ettan. 19 pinnar på lika många matcher får ses som ganska dåligt. Oskarshamns har endast fyra segrar under seriespelet och alla har kommit hemma på Arena Oskarshamn, 13 av 19 pinnar har man plockat på konstgräset. Formen är sådär med en seger på senaste fem och den kom mot Vimmerby med hela 7-2. Senast torskade man hemma mot Landskrona Bois med 3-1 på hemmaplan. 

Ja, Oskarshamn har gjort 29 strutar i ligaspelet och det är Christopher Christensson som gjort nio av dom. Laget är inte super namnkunnigt, James Sinclair har spelat två matcher i år, killen har gjort någon säsong i GAIS för ett par år sedan. 

Oskarshamn var förra året i kval till superettan, man vann mot Varberg hemma med 4-2, men torskade borta med 2-0. Från förra årets trupp saknas ungefär 10 man, det innebär att man i år har lite sämre lag på pappret. Förra året rök man redan i första omgången i svenska cupen efter 2-0 torsk borta mot Sylvia.

Helsingborg krigar för nytt kontrakt i Allsvenskan.

Helsingborg har fem matcher utan vinst, men senaste två är ändå ett fall framåt. Senast hade man 1-0 i halvtid mot IFK Göteborg men i andra halvlek gav man över intiativet till Göteborg och dom lyckades få in två bollar. Innan det var man nära att kvittera mot Hammarby borta där man var det bättre laget i 45 minuter. Det vill sig inte riktigt för Henrik Larssons gäng, men man har fortfarande Kalmar, Östersund och AFC hemma, vinst i dom så tror jag kontraktet är säkrat. Det är svårt för Henrik Larsson är bara komma in och göra underverk, när han inte ens själv har valt truppen. Jag tror att han löser kontraktet till slut eftersom man har så många rutinerade spelare som steppar upp när dom viktiga matcherna kommer.

Ja, Oskarshamn har gått ut med att Andreas Granqvists Helsingborg kommer till Oskarshamn, men han är inte med i matchtruppen. Henrik Larsson väljer att ställa över ganska många spelare här, Andreas Granqvist, Markus Holgersson, Andreas Landgren, Anders Lindegaard, Fredrik Liverstam, Anders Randrup, Adam Eriksson, Mamadu Moro, Alexander Farnerud, Max Svensson bland annat inte spelar. Utan det är ett ungt Helsingborg med spelare som Alhaji Gero, Charlie Weberg, Tobias Mikkelsen, Ibrahim Bance, Daniel Hafsteinsson som kommer från A-laget. Jag tycker ändå laget ser intressant ut. Man kommer ställa ett lag som är bättre i grunden än vad Oskarshamn kommer att ställa.

Svenska cupen är prioriterad för Helsingborg, det är viktigt att spela tävlingsmatcher på försäsongen. Efter torsken mot Eskilsminne i cupen förra året har Helsingborgs ledningen lärt sig att inte ställa in skorna och jag tror ungdomarna plus ett par rutinerade spelare är lämpade att fixa denna uppgift.

Dagens speltips

Helsingborg spelar två serier över Oskarshamn och ingen i Oskarshamn hade gått in i Helsingborg. Det finns ingen i Helsingborgs elva i kväll som kommer gå ut med dålig inställning då alla i truppen vill visa Henrik Larsson att dom ska spela till Helsingborg ett nytt kontrakt. Oskarshamn har det tufft, en liten smäll från förra årets succé. Oddset på Helsingborg är riktigt bra och jag vet att Henrik Larsson vill vinna denna fight.

Jag väljer därför att spela Helsingborg till oddset 2.10.

 • Det skiljer massor mellan ettan och allsvenskan
 • Intressant trupp Henrik Larsson plockat ut
 • Tobias Mikkelsen och Daniel Hafsteinsson är två namn som i sina bästa stunder är allsvensk toppklass.
 • Oskarshamn har kvalitén och kan störa ett ungt Helsingborg

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *