Spelrek 23/3: Revansch att utkräva!

Published by Gio on

Landskamp: Mexico - Chile

Mexico har revansch att utkräva mot det chilenska landslaget efter 0-7 krossen i Copa America. 

Två relativt färska tränare på sin position

Då var helgen till över och ligabetsen var återigen positiva. 11 spel och 119,3% ROI blev resultatet och det känns riktigt bra att åtminstone ligabollen rullar som den ska. Annat är det när vi snackar midweek, men jag kämpar på.

Denna vecka har vi en del landskamper att kika på. Jag själv kollar närmare på matchen mellan dem två länderna i vars ligor jag lägger dem flesta av mina spel.

Mexico kommer till denna match i rätt så dålig form, men det beror på tufft motstånd, rotationer och att man fått spela dessa matcher med tillfälligt inhoppande tränare. I helgen är dock läget annorlunda man leds för första gången av nye tränaren Tata Martino. Tata Martino har som bekant coachat Barcelona och ledde senast Atlanta till titeln i MLS. Tata Martino förespråkar en teknisk och underhållande fotboll, är han rätt man att leda det mexikanska landslaget till framgångar? Återstår att se, men i mitt tycke känns han helt rätt för projektet!

Det chilenska landslaget kommer även de i en liknande situation. Colombianske tränaren Rueda tillsattes förvisso för drygt ett år sedan men då Chile missade VM har han fått ansvara över ett sparsamt antal matcher. Landslaget har haft svårt att prestera under honom och “föryngringen” har varit allt annat än lyckat. Trots att han styrt skutan i över ett år så finns det ytterst få yngre spelare som hittat sin roll i klubben. Vidare så har Ruedas uttagningar skiljts åt rätt mycket från gång till gång och jag tycker att det verkar som att han varit aningen lat då han inte satt sig in ordentligt i vilka chilenska spelare som förtjänat en chans i landslagstruppen. Vidare är alarmerande hur lite hans idéer satt sig i truppen och landslagets prestationer lämnat en del att önska.

Uppgång vs nedgång?

Trots att Mexico kommer till matchen med 3 raka förluster, varav det ena var mot just Chile, så vill jag påstå att det finns en positiv känsla över landslaget. Tata Martino är ett välkommet tillskott och truppen i fråga ser mycket starkare ut än den som togs ut senast det vankades en landskamp. Diego Lainez har kommit in fint i Real Betis och är dessutom ännu ett offensivt alternativ som förhoppningsvis kan ge Hirving Lozano avlastning framöver.

Om Chile kan vi säga det motsatta. Spelare som tidigare varit nyckelspelare saknas i den nuvarande truppen. Eduardo Vargas, Chiles just nu bästa anfallare, och Marcelo Diaz, argentinska ligans just nu bästa defensiva spelfördelare, är inte uttagna då det verkar skurit sig rejält mellan dem och Rueda. Det snackas också om att det skett en konflikt mellan Diaz och Vidal som Rueda ansett vara ohållbart. Vem som prioriterats i det här fallet är inte svårgissat. Claudio Bravo, som förvisso är skadad, har inte heller tagits ut i landslaget då Rueda tog sig illa vid när han valde att stå över en landslagssamling och Alexis Sanchez missar matchen pga skada. Inte hela världen i och för sig då han är som bekant iskall just nu.

Vår rek

Det vore tjänstefel av mig att inte spela emot Chile i det här läget. Jag ser inte riktigt vad Rueda vill åstadkomma med landslaget just nu och truppen i sig är klart sämre än vad den varit på en väldans många år.

Mexicos 0-7 förlust i Copa America tog otroligt hårt på hela nationen och ni kan räkna med att de vill tvåla dit chilenarna. Trots att matchen spelas på “neutral” plan så kan ni räkna med ett större stöd för mexarna då den spelas i USA. Mexico draw no bet synas med 3 units till 1.76 hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Chile saknar flertalet nyckelspelare.
 • Chile förlorade nyligen på hemmaplan mot Costa Rica. Spelet hackar avsevärt!
 • Ny tränare i Mexico i form av Gerardo Martino. Känns klockrent!
 • Mexicos form.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Mexico - Chile
 • Datum: 23 Mars
 • Tid: 03:15
 • Rek: Mexico DNB
 • Odds: 1.76
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Coolbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *