Spelrek 23/5: Dags för semifinal i Lyon!

Published by OskarJ on

Paes/Paire
Skupski/Skupski

Hallå där! Igår blev matchen inställd på grund av att Garin inte kunde spela då han kände av en skada, kul för Robban att vara i semi. Vi byter land till Frankrike men fortsätter på dubbelspåret, vi har kommit till semifinal i ATP tävlingen i Lyon, där dubbelparet Laender Paes/Benoit Paire möter bröderna Skupski från Storbritannien. 

Semifinal i herrdubbel i Lyon

Ja, Paes/Paire är inget par som spelar dubbel varje tävling men man har spelat ett par ihop. 5/3 är matchstatistiken på ATP nivå i år, mäkta imponerande är att Leander Paes fyller 46 år den 17 juni. Han har varit världsetta i dubbel och har fortfarande skillsen men det är lite kantigt ibland. Laget har spelat ett par tävlingar i år på gruset och gjort det bra, man har slagit några dubbelspecialister med bra ranking. Jag tycker Paire är en riktigt bra dubbelspelare om han kommer in med rätt humör på banan, han har en riktigt bra backhand, bra serve och bra returer. Paes är riktigt vass framme vid nät och paret kompletterar varandra riktigt fint. Benoit Paire ska spela en singelmatch precis innan den här dubbeln och det är aldrig bra. I denna tävling slog man i första rundan ett ganska svagt dubbelpar, man följde upp detta med att få en WO mot det första seedade paret. Jag tror Paire satsar på att göra en bra singeltävling och tar dubbeln som en kul grej.

Bröderna Skupski spelar enbart dubbel, man kan nästan tro att dom är tvillingar men det skiljer faktiskt sex år på killarna, ena brodern är vänsterhänt och andra är högerhänt, perfekt kombo. Båda killarna är topp 50 på dubbelrankingen, den yngre brodern Neal är ligger 27a efter att gjort två bra dubbeltävlingar utan Ken vid sin sida i masters. Grussäsongen för teamet har varit riktigt fin, en turneringsseger, en final och en kvartsfinal och nu semi. Vägen till den här semin har varit riktigt tuff, i första rundan mötte man Arneodo/Nys som är ett bra par och man vann med 10-8 i avgörande set. I andra rundan mötte man ett starkt dubbelpar även där och lyckades vinna i supertiebreak. Killarna från Storbritannien har en riktigt bra serve, man har endast blivit breakade tre gånger på 20 game, på en ganska trött grusbana. Man har även visat här att man har bra returer och vinner en bra bit över 50% när servarna får serva en andraserve. Viktigt här för laget att nästan få med sig en titel, då man kan bli seedade i Franska Öppna och slippa dom allra värsta i första omgången. Skupski bröderna har ett rekord på 15-7 i år och spelar sin bästa tennis just nu.

Dagens speltips

Här håller jag bröderna Skupski till skyhöga favoriter, bröderna har gjort sin bästa grussäsong någonsin och har en bra form. Två raka vinster i supertiebreak gör att moralen stärks. Motståndarna har bra stats när det kommer till dubbel men har inte riktigt mött dom allra bästa. Paes har en väldigt svag andra serve som bröderna kommer attackera. Paire är en bra dubbelspelare men har en tuff match i singeln bara någon timma innan dubbeln. 

Jag väljer därför att spela bröderna Skupski till oddset 1.74.

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Skupski har gjort två bra insatser här i Lyon
 • Paes har en svag andra serve
 • Man vet aldrig vilket humör Paire har på banan
 • Paes/Paire ser ut att vara väldigt avslappnade på banan och det betyder mycket.
betsson
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Paes/Paire-Skupski/Skupski
 • Datum: 23 maj
 • Tid: Ca 16:00
 • Rek: Skupski/Skupski
 • Odds: 1.74
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Betsson

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *