Spelrek 24/5: Atletico Nacional – Colo Colo

Published by Gio on

Copa Libertadores: Atletico Nacional - Colo Colo

Dags för en rafflande sista speldag i Copa Libertadores slutspel. 3 grupper ska avgöras inatt där dem 4 sista lagen som tar sig till slutspelet skall spikas.

Atletico Nacional samt Colo Colo spelar i grupp 2 och de har båda två lagt sig i förarsätet inför den sista omgången. Atletico ligger för närvarande etta med 9 poäng och 9+ i målsaldo. Chilenarna ligger tvåa i gruppen på 7 poäng, endast före Delfin pga en bättre målskillnad. Således räcker det med ett kryss för att colombianerna ska knipa förstaplatsen i gruppspelet. 

Atletico Nacional är annars en personlig favorit i Sydamerika. De dominerade under ett par år den Sydamerikanska fotbollen fullständigt under en period där de vann RUBBET. Man är inte ett lika starkt lag idag men tack vare den tiden har man nu möjlighet att välja och vraka bland spelare i den inhemska ligan. Alla vill spela för Atletico Nacional, ett modernt spelande lag som ofta leds av mycket kunniga tränare.

Årets trupp innehåller trots det en rad klasspelare. Ladslagsspelarna Macnelly Torres och skyttekungen Dayro Moreno, bara för att räkna upp ett par. Pressen på att leverera resultat är skyhög i Atletico Nacional som avverkat ett par duktiga tränare dem senaste åren trots fullt godkända resultat. Turen har nu kommit till argentinaren Jorge Almirón. Almirón slutade tvåa i fjolårets Copa Libertadores med sitt Lanús som han lyckades höja en nivå över sin egentliga förmåga. Almirón hade efter det erbjudanden från La Liga men då han varit licensierad FIFA-tränare för kort tid så fick han hoppa det äventyret. Väl i Atletico Nacional har han lyckats ganska bra på väldigt kort tid. Primeran vann de i överlägsen stil trots att han roterade på truppen rätt friskt, men det är värt ganska lite nu när säsongen skall avgöras “på riktigt” med slutspel i både Copa Libertadores och i den inhemska ligan.

Colo Colos säsong har varit upp och ner. Därför är det aningen överraskande att de för en gångs skull ändå har en bra chans till avancemang i den här väldigt svårspelade turneringen. Tränare Guedes fick ganska nyligen lämna klubben efter ett par svaga insatser och in kom den tidigare guldtränaren Hector Tapia. Tapia har fått betydligt bättre ordning på defensiven men chilenska lag är fortfarande ganska begränsade rent defensivt mot högkvalitativt motstånd, vilket Atletico Nacional ändå får anses vara, faktiskt rent av ett av kontinentens bästa lag när allt stämmer. 

Vår rek

Det finns en chans för bägge lagen att ta sig vidare idag. Skulle den här matchen sluta med ett X samtidigt som Delfin INTE vinner så förblir tabellen oförändrad och båda dessa lag tar sig vidare. Samtidigt kan man inte riktigt ta för givet att resultatet kommer att gå Colo Colos väg. Jag tror att vi får se en tämligen försiktig matchöppning från chilenarnas sida eftersom de verkligen inte får förlora. Huvudspelet här blir därför Under 1.0 mål i halvtid vilket jag tar till 1.80 hos Bet365 med 4.5 units (1.5x flat). Jag tror också att Atletico Nacional slutligen krigar ner Colo Colo för att sedan gå segrande ur kampen. Atletico Nacional -0.75 får sig också en peng (3 Units) till 1.83 hos 888sport

  • Atletico Nacional har vunnit 12 (!) hemmamatcher i rad.
  • Det finns en stor risk att Colo Colo tar sig vidare med ett X.
  • Jorge Almirón är en otroligt taktiskt skicklig tränare
  • Återigen, finns en risk att X räcker för Colo Colo. Kan bli tvärlåst.

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

888sport
  • Sätt in upp till 1.500 SEK
  • Få 100% i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *