Spelrek 24/6 : England – Panama

Published by Oskar on

Fotbolls-VM : England - Panama

Football’s coming home… eller? 

Vilken inledning vi fick av England – Tunisien i måndags. Efter bara några minuter hade det lika gärna kunnat stå 2-0 till England. Är det nu det äntligen släpper för England i ett mästerskap? 

Vi blickar tillbaka till 2016. Ett England fullspäckat med stjärnor var precis som vanligt en guldkandidat i EM och men man stötte på problem redan i gruppen där man kryssade mot både Ryssland och Slovakien, men med 3 viktiga poäng mot Wales tog man sig vidare till slutspelen. I åttondelen fick man Island och för Engelsmännen skulle matchen bara spelas av och man skulle blicka bort mot kvartsfinalen istället. 

När man dessutom fick den öppningen man fick med 1-0 efter bara ett par minuter så skulle väl allt vara över? Nejdå… Island, som blev svenskarnas favorit efter vårat egna fiasko, stod som vinnare när matchuret passerade 90′. Återigen ett fiasko.

Vi spolar fram tiden, VM 2018 och återigen dags för England att besöka ett mästerskap. Efter ett tidigt 1-0 mål mot Tunisien och framförallt ett spel i första halvlek så kändes det som att England var pånyttfödda. Vilket spel man hade och vilken offensiv, man snurrade sig runt bland Panamas försvarare och skapade målchans på målchans. Men istället för att tavlan visade 2-0, 3-0 eller till och med 4-0 var det Tunisien som fick en straff tilldelat med hjälp av VAR. 1-1 och nu var det match igen. Men med de spel som England visade upp var det väl bara en tidsfråga innan det skulle rassla bakom Tunisiens målvakt. 

Men som vi fick vänta, England gick inte att känna igen i andra halvlek och först på stopptid lyckades Kane göra sitt andra mål och England fick sina viktiga 3 poäng. Personligen så tycker jag att England är ett av de bättre lagen hittills av de stornationer som spelat. Så vem vet, maybe football is coming home?!?!?!

Vår rek

Just nu ligger oddset på Englandvinst på 1.23 och där hittar jag väl inte direkt något spelvärde. Inte heller vågar jag mig på ett handikappspel då England spelade riktigt uruselt i andra halvlek och varenda match slutar 1-0 (Kanske borde reka det?!?!). 

Istället kikar jag mig närmare på hörnspelet då England gillar attackera längs kanterna där Sterling löste flera hörnor mot just Tunisien i premiären.
Linan ligger just nu nu på England -2.5 hörnor i halvtid till 1.81 hos 888sport

Jag tror vi kommer få se ett Panama som går ut mycket defensivt precis som i matchen mot Belgien och försöker försvara sig till en pinne för att iallafall leva inför mötet mot Tunisien. Belgien fick stora ytor och Panama rensade ut till hörnor gång på gång i det mötet. I första halvlek slutade det hela 7-2 i hörnor till Belgien. Jag föredrar hellre linan i halvtid än -5.5 fulltid till 1.89 då jag tror att England kan bli lite fega om de tar ledningen och gå mer defensivt vilket kan öppna upp sig för Panama. Nu gäller det bara att man inte gör ett tidigt mål igen! Lycka till

  • England skapar många hörnor i sina matcher
  • Panama släpper till många hörnor
  • England lär vilja göra ett par mål för att konkurrera om förstaplatsen
  • Gör England tidigt mål igen kan de backa hem

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

888sport
  • Sätt in 1.500 SEK
  • Få 1.500 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *