Spelrek 25/6: Ryssland-Uruguay

Published by Philip on

VM: Ryssland-Uruguay

Vi går in på den sista omgången av gruppspelet och i Grupp A ska Uruguay och Ryssland göra upp om gruppsegern. Uruguay har verkligen inte imponerat i inledningen av turneringen men har trots det tagit två raka 1-0 vinster. Försvaret, med Atlético Madrid-backarna Giménez och Godín i mitten, är som bekant ramstarkt och väldigt svårt att bryta igenom. Le Celeste har faktiskt hållit nollan i fem raka landskamper. Framåt finns en av hela turneringens bästa forwards-duo i Suarez och Cavani. De jättestjärnorna har dock inte alls kommit loss hittills under VM. 

Uruguay är annars, historiskt sett, en stornation och har vunnit VM två gånger. Det är dock väldigt svårt att se att det ska kunna bli en tredje titel här i Ryssland. Spelet ser alltför torftigt ut. Då de redan är klara för slutspel lär de försöka komma ifrån den här matchen utan skador och utan att spilla för mycket energi.

Ryssland var utskällda i hemlandet inför världsmästerskapet. De hade ju inte spelat några tävlingsmatcher, då värdnationen givetvis är direktkvalificerade, och då valt att ställas mot mycket kvalificerat motstånd i sina träningsfajter. Efter förluster mot Frankrike, Brasilien och Argentina var det få ryssar som trodde på någon framgång i sitt hemma-VM. Ryssland fick dock en kanonstart i och med 5-0 vinsten i premiären mot Saudiarabien. En stor faktor i den segern var faktiskt en skada. Helt ordinarie Alan Dzagojev gick sönder och ersattes av Denis Cheryshev. Han har varit Rysslands bästa spelare i VM med tre gjorda mål på de första två matcherna. En annan succéman är stridstanken Artem Dzyuba som stått för två fullträffar och är ett ständigt hot i straffområdet med sin väldiga fysik. Här kommer det bli en härlig kamp mellan Dzyuba och Uruguays starka mittbackar.

Vår rek
Båda lagen är alltså redan klara för slutspel efter att ha plockat sex poäng var. Det bör borga för att detta blir en match där lagen försöker hålla sig från skador och dessutom försöker att inte köra slut på sig inför fortsättningen. Då lagen från denna grupp möter lagen från Grupp B, som avgörs efter denna match, i åttondelsfinalen går det heller inte att försöka "önska" en motståndare i slutspelet. Uruguay har dock en väldigt stark defensiv som är extremt svår att ta sig igenom. Ryssland leder gruppen på starkare målskillnad och vinner sin grupp på ett oavgjort resultat här. En kontrollerad, tempofattig, matchbild är att vänta. 0-0 eller 1-1 är mycket troliga resultat som båda lagen kommer vara nöjda med. Därför satsar vi en peng på kryss i matchen som finns till fina 3,10 på 888sport.

  • Båda lagen hyfsat nöjda med en poäng
  • Uruguays starka defensiv tar udden ur Rysslands anfallsspel
  • Båda lagen vill spara energi inför slutspelet
  • Med en duo som Suarez och Cavani på topp är det alltid farligt

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR

888sport
  • Sätt in 1.500 SEK
  • Få 1.500 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *