Spelrek 25/9 till Furuset-Hasle/Lören: Osloderby!

Published by OskarJ on

Furuset
Oavgjort
Hasle/Lören
betsson
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Furuset-Hasle/Lören
 • Datum: 25 september
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Hasle/Lören rak
 • Odds: 2.20
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Betsson

Hallå där! Äntligen onsdag igen, massor av hockeyn finns på schemat. Igår fixade Andy Murray segern och vi är gröna igen, skönt! Idag kör jag på andra divisionen i den norska ishockeyn där Oslolagen Furuset och Hasle/Lören stöter samman där jag har en favorit.

Har varit slagpåse senaste åren

Furuset har varit en slagpåse i div 1 Norge ett par år, förra året räddades man av att Storhamars andra lag var så dåliga. Furuset vann endast sex matcher på hela säsongen och hade 70-168 i målskillnad på 32 matcher, det är inte något vidare. Årets upplaga av Furuset är dock bättre och man vann ett par träningsmatcher, säsongen startade ganska knackigt med två raka torsk hemma mot Haugesund som är nykomlingar. Senaste matchen slog man favoriten i serien Ringerike, efter att ha varit helt utspelade långa perioder av matchen men lyckades ändå nypa tre pinnar, starkt! 

Furuset har på pappret ett ganska ungt lag men är väldigt raskt, man kan dessvärre inte kolla på eliteprospects på truppen då massor av spelare som finns på rostern inte spelar i laget längre. Truppen innehåller mestadels norska spelare men finns ett par letter som har några landskamper på U18 nivå som håller ganska hög klass i denna serie. 

Furuset startade serien genom att spela dåligt och förlora två raka mot Haugesund, sedan spelade man upp sig rejält och slog Ringerike, det är segern mot Ringerike som gör att Furuset står “lågt”. Inbördes möten är 1-9 och förra årets möten slutade med Hasle seger. Båda lagen är hemmahörande i Oslo så det är inga restider att prata om.

Hasle har ett starkt lag på pappret

Förra året kom Hasle/Lören på en fjärde plats i tabellen, men var väldigt långt ifrån lagen som slutade topp tre. Hasle har öppnats årets säsong med en vinst och två torskar, senaste torsken mot Nidaros uppe i Trondheim hade laget endast 14 spelare att tillgå och då saknades lagets “stjärnor”. Nu i år när Narvik och Gruner spelar en serie högre tycker jag Hasle ska vara med och slåss om topplaceringarna då man har ett bra lag på pappret.

Hasle/Lören har massvis med spelare som gjort säsonger i get-ligaen, framförallt Rasmus Juell som står för fyra pinnar på två registrerade matcher. Hasle har två stycken svenskar i Petrus Olivestam och Rasmus Forsberg som både snittade en pinne per match förra säsongen. Målvakten är keepern som spelade upp Gruner förra året, så det finns kvalité i detta lag.

Oddsen på Hasle tycker jag är väldigt höga med tanke på att man i stort sett vinner allt mot Furuset, det kan också bero på att man endast hade 14 man att tillgå förra matchen men enligt rapporter så är stjärnorna med ikväll. Nej, jag tycker att oddsen är på tok för höga på Hasle/Lören, som på denna nivå har en väldigt stark trupp.

Dagens speltips

Jag tycker att Hasle/Lören ska vara favoriter i detta möte, med tanke på att laget har 9-1 på dom senaste tio. Lagets senaste matcher är nog väldigt avgörande med tanke på oddsen här, Furuset gjorde en riktigt stark insats och vann mot Ringerike medans ett Hasle flög upp till Trondheim och hade ganska tufft. 1-4? Lycka till!

Jag väljer därför att spela Hasle/Lören till oddset 2.20.

 • 9-1 senaste tio till fördel för Hasle
 • Hasle/Lören har en bättre spelartrupp än Furuset
 • Furuset har släppt in 14 mål på tre matcher
 • Spelar Furuset som senaste matchen vinner dom

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *