Spelrek 26/8 till Sundsvall-Elfsborg: Viktig match i bottenstriden!

Published by OskarJ on

GIF Sundsvall
Oavgjort
Elfsborg
betsson
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: GIF Sundsvall-Elfsborg
 • Datum: 26 augusti
 • Tid: 19::00
 • Speltips: Under 2.5 mål
 • Odds: 1.77
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Betsson

Hallå där! När vi ändå är igång dundrar jag ut det tredje spelet för dagen! Ångestmöte i allsvenskan där hemmalaget Sundsvall måste fixa poäng och Elfsborg ligger hyfsat säkert men kryss vore perfekt.

Sundsvall ligger sist

Giffarna som inte har upprepat succen från förra året, just nu ligger Sundsvall sist i allsvenskan. Laget har endast två segrar i årets allsvenska. Laget har endast gjort 19 kassar på hela säsongen men man har också släppt in ganska få. Man har inte vunnit sen 29 april, då man slog Falkenberg hemma med 3-1. Nio av dom tolv poängen man lirat in kommer på hemmaplan, det gör att man är “starka” på hemma plan, eller starkast rättare sagt. 12-12 är målskillnaden på nio hemmamatcher och det är inte helknackigt för att ligga sist. Poängen måste in om man inte ska spela i superettan nästa år och det behöver man inte vara forskare för att räkna ut.

Sundsvall trupp är inte så dålig för att ligga sist, visst Linus Hallenius lämnade laget och det var han som gjorde målen.  Mittfältet är riktigt starkt i Sundsvall där namn som Batenero, nyförvärvet Johan Blomberg samt Ciercoles, det är ett namnkunnigt mittfält. Även backlinjen har ett par namn som skulle kunna fixa nytt kontrakt med Pa Konate i spetsen. Anfallarna saknas spets och tappet av Linus Hallenius var stort, man har inte riktigt samma målskytt i till exempel Peter Wilson eller populäre Omeje.

Det är ingen hemlighet att Giffarna behöver POÄNG man är i dagsläget fyra pinnar från kval och sex pinnar från säker mark. Det behövs minst en pinne här ikväll och jag tror man kommer att prioritera defensiven och inte bjuda på allt för mycket, man vet att Elfsborg inte är jättestarka bakåt.

Ingemansland Elfsborg

Ja, i dagsläget är det inga jättefeta matcher för Elfsborg, speciellt inte Sundsvall borta när man inte har värst mycket att spela för. Åtta poäng ifrån kval och alldeles för långt till topplaceringarna det gör att Elfsborg inte kommer ha mycket att spela om, man kan förstöra för lag och det är alltid kul. Formen är helt ok med tre vinster på dom senaste fem matcherna. Elfsborg har gjort sju mål på senaste två matcherna, dock behövdes det 120 minuter för att lira ut Grästorps stolthet Gauthiod ur cupen. Elfsborg har varit ett mitten gäng senaste säsongerna och måste uppdatera sin trupp lite för att vara med i den absoluta toppen, det är inte som förut att man åkte till Borås och var nöjda med ett kryss. Jag tror att det vänder för Elfsborg, fotbollskulturen har funnits i Borås och nu med Norrbys framgångar tror jag på Elfsborg nästa säsong.

Det saknas ett par namn här, Robert Gojani, Portillo, Kabashi och Ndione missar matchen. Keepern och kaptenen Stuhr-Ellegaard är stabil keeper men släppt lite för mycket kassar. Jesper Karlsson har varit väldigt het på slutet och är med sin snabbhet ständigt på språng. Stefan Ishizaki är finurligt men sitt fina passningsspel och Per Frick kan göra mål. Samuel Holmen är inte riktigt vad man hoppats på men det finns kapacitet i den kroppen. Ja, Elfsborgs spelare har inte kommit upp i kapacitet men det finns massvis av kapacitet i truppen.

Ja, att åka till Sundsvall är knappa 80 mil, aldrig roligt speciellt inte när man inte har jättemycket att spela för. Elfsborg kommer gå ut och vara nöjda med ett kryss, även Elfsborg har gått ut och sagt att man ska prioritera defensiven då man släppt ganska mycket mål på slutet ( 10 mål senaste fem allsvenska matcherna.)

Dagens speltips

Här är det enormt svårt att sia om utgången, jag tror att det blir kryss med mindre sevärt spel. Båda lagen vet hur man försvarar sig på konstgräs och Sundsvall har enormt svårt att göra mål. Elfsborg på bortaplan har målskillnaden 10-25, inte jättekul att läsa för Elfsborgsfansen. Jag tror att detta möte slutar 1-1.

Jag väljer därför att spela under 2.5 mål till oddset 1.77.

 • Sundsvall har endast gjort 12 mål på sina hemmamatcher i år
 • Elfsborg ekvation mellan bortaspel och mål är inte bra
 • Båda lagen har prioriterad defensiven på sistonde
 • Ja, det har läckt för Elfsborg på bortaplan.

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *