Spelrek 28/9 till Stjernen-Manglerud: Plockar Stjernen sin första seger?

Published by OskarJ on

Stjernen
Oavgjort
Manglerud
coolbet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Stjernen-Manglerud
 • Datum: 29 september
 • Tid: 16:00
 • Speltips: Stjernen
 • Odds: 1.80
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Äntligen lördag och massor av sport, jag håller mig mer till hockeyn vid den här tiden på året. Det är ett bottenmöte i Getligaen mellan Stjernen som möter Manglerud, ett lag har imponerad mer än det andra enligt mig.

Stjernen har ett bra lag på pappret

Stjernen hade stora ekonomiska problem förra året och var nära att kursa men på något sätt fixade man problemen och fick starta denna säsong med -3 och man har inte orkat sig upp på plus efter fyra matcher så här långt. Torskar mot Lillehammer, Sparta och Stavanger är väl inte så mycket att säga om, men borta mot Narvik måste laget plocka poäng för att inte bli indragna i kvaldrama. Förra året tog man segrarna hemma i Stjernehallen.

Stjernen har på pappret ett mycket bättre lag i år än förra, framförallt tack vare importerna man valt att plocka in. Forwardssidan ser bra ut med framförallt tre kanadensare i spetsen och ett par hyggliga inhemska lirare i form av Andreas Heier och Jens Tönjum. Backsidan är desto mer kritisk då man sakna tre av åtta spelare på grund av skada, alltså kommer man starta matchen med fem backar.

Stjernen har ett bättre lag än Manglerud i år, man har egentligen varit med i alla matcher förutom mot Stavanger i premiären. Stjernen har två femmor som håller ganska hög klass och man gör verkligen allt för att inte ligga på minus. Jag tror första segern kommer på lördagskvällen mot ett ganska svagt Manglerud. Stjernen vann båda mötena lagen emellan på försäsongen.

Segern senast var viktig

Ja, Manglerud startade serien med -3 på grund av samma sak som Stjernen, ekonomin. Laget hade tre raka torsk innan man slog Grüner på torsdags kvällen med 3-1 och hade spelet under långa stunder i matchen men man kom inte riktigt in på mål och det stod länge 1-1 innan Manglerud kunde göra 2-1 i 5-3 och sätta 3-1 i tom kasse, ingen superinsats direkt men tre poäng är alltid tre poäng och det var viktigt för alla inblandade. Manglerud har släppt in ganska många kassar på fyra matcher 18 stycken till antalet och bara gjort nio. Nej, Manglerud kommer få det tufft denna säsong och det beror på spelartruppen.

Spelartruppen är tvärtemot Stjernens, den är sämre i år. Man har valt att inte ha några transatlanter i år, det var dom som höll den högsta standarden förra året.  Kjetil Martinsen leder den interna och han har gjort bra säsonger i den högsta ligan förr. Gustaf Berling som har haft bra poängproduktion i hockeyettan är skicklig och står noterat för två assist. Fyra importer har Manglerud och det tyder på att man har dragit in på spelarlönerna. I mål finns Oscar Fröberg som stod i Almtuna förra året och gjorde en ganska OK säsong. 

Manglerud som i torsdags plockade sin första trea för säsongen, och det är just på hemmaplan man kommer ta sina segrar. Det är dock ganska stor poängchans mot Stjernen, Grüner och Narvik. Det är dock sämre chanser när man spelar på bortaplan. Jag tror Manglerud fortfarande ligger på sina 0 pinnar trots en seger efter matchen.

Dagens speltips

Stjernen har ett starkare lag än Manglerud i år och det visade man genom att slå laget två gånger under försäsongen. Manglerud har kommit före Stjernen två gånger i rad under seriespel men då har Mangleruds trupp sett annorlunda ut. Stjernen som inte alls varit dåliga under seriestarten kommer plocka sin första seger här, jag tror man vinner ganska komfortabelt. 4-1? Lycka till

Jag väljer därför att spela Stjernen till oddset 1.80.

 • 2/2 segrar för Stjernen mot Manglerud på försäsongen
 • Stjernen har ett starkare lag i år än Manglerud
 • Manglerud är svaga borta
 • Segern i senast för Manglerud var viktig.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *