Spelrek 29/5: Italien VS Norge i tennis

Published by OskarJ on

berrettnini
berrettnini
Matteo Berrettini
Casper Ruud

Hallå där! Efter en knackig start av Klizan, vände han 2-0 i set till vinst och jag har aldrig haft bättre form än vad jag har nu. Vi fortsätter såklart med tennis när jag är så het. Idag är det dags för runda två av Franska öppna där Berrettini möter norska Casper Ruud.

Bra form vs bra form

Matteo Berrettini är från Italien och ligger för tillfället på en 31 plats i världen, för övrigt är det hans bästa ranking någonsin. Han själv gillar mest att spela på hardcourt men hans bästa resultat är faktiskt på grus och framförallt denna grussäsong. Vinst i Budapest och final i Munchen är hans främst meriter denna grussäsong, sen vann han ett par matcher i mastersturneringen i Rom. I första omgången här vann han med 3-1 i set mot den duktiga grusspelaren Pablo Andujar, där han vann 71% när han satt förstaservarna. Berrettini spelar väldigt aggressivt, han har bra forehand och en bra backhand, han hade hela 63 vinnare i första mötet och det är sjukt mycket på grus. Någonting han använde mycket mot Andujar var att komma fram på nät, det gjorde han framgångsrikt, vann hela 76% av nätruscherna. Dessvärre går Berrettini redan i tredje omgången mot Roger Federer, annars hade jag sett honom som en outsider då han spelar riktigt fin tennis för tillfället. Berrettini har endast förlorat tre matcher på grus i år och det är mot Grigor Dimitrov, Christan Garin och Diego Schartzman, och dom är bättre än Casper Ruud. Har Berrettini en okej servedag kommer han bli svår att tas med då Ruud inte har dom bästa returerna på touren. Nej, Matteo har en gyllene chans att gå till tredje omgången här.

Casper Ruud, 20 åringen från Norge har seglat upp till en 63 plats på världsrankingen, den allra bästa någonsin för norrmannen. Grus är favoritunderlaget och där har han haft framgång årets grussäsong. Final i  Houston och två vinster i Rom är det bästa han presterat denna grussäsong. Jag tycker om Ruud, han spelar en fin tennis med bra grundslag och en hyfsad serve. Han slog Gulbis i första rundan i tre raka. En match där Gulbis endast spelade för att hämta ut prischecken såg det ut som. Ruud vann hela 80% när han bombade in första serven och bjöd endast på ett break. Han har problem i returtagningen denna norrman, han vann 42/87 poäng i Gulbis serve och då var 11 av dom dubbelfel. När motståndarna får in första serven blir Ruuds returer en aning korta och det blir då “straffspark” för motståndaren. Ruud spelar ganska många tiebreak under sina matcher, då han blandar och ger i returgamen, i sin egen serve har han blivit mycket mycket bättre senaste månaderna bara. Förra året vann han en match här i Paris, han kvalade in och slog Thompson i första rundan sen rök han med 3-0 mot Ramos. Om vi ska vara lite hårda mot Norsken så har han haft ganska enkla matcher under grussäsongen, där vinsten mot Benoire Paire med 6-1 6-1 var den bästa. Annars har han mött spelare som är långt i från topp 50. Spelet finns i kroppen och jag lovar att Casper Ruud kommer vara topp 20 inom något år, för han är väldigt sevärd, ger allt i alla lägen och har bra inställning på banan. Jag diggar Ruud men kommer få det extremt tufft här.

Dagens speltips

Berrettini har en tyngd i spelet som Ruud kommer få kämpa med, men större under har skett men jag ser stort värde i Berrettini här. Han har slagit många bra grusspelare under säsongen. Ruud spelar en fin tennis för tillfället men är lite för svag i returgamen för att riktigt kunna utmana dom bästa. Berrettini spelar sin bästa tennis för tillfället och har prickat formen perfekt, räkna med att Berrettini vill försvara sin tredje omgången plats från förra året och tjäna ett par hundra tusen kronor.

Jag väljer därför att spela Matteo Berrettini till oddset 1.57

Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder en bonus upp till50 sek för varje 1000 kr spelade för nya kunder.

 • Berrettini spelar grym tennis just nu
 • Berrettini har en grym serve
 • Rankingen talar för Italienaren
 • Ruud ger sig aldrig och har en bra chans att avancera till tredje rundan, och jag tror han ser det själv.
bethard
 • Insättning: Spela för 1.000 SEK
 • Bonus: Få 50 sek i oddsbonus
 • Omsättningskrav: Funkar upp till 10 gånger
 • Minimum odds: 1.80

Speltips

 • Match: Matteo Berrettini-Casper Ruud
 • Datum: 29 maj
 • Tid: Ca 14:00
 • Rek: Matteo Berrettini
 • Odds: 1.57
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Bethard

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *