Spelrek 30/6: Uruguay-Portugal

Published by Philip on

VM : Uruguay-Portugal

Uruguay är verkligen en riktig stornation när det kommer till VM-historien. Två gånger (1930 och 1950) har Le Celeste tagit hem hela turneringen. Nu siktar de på sin tredje inteckning. Det har börjat bra i Ryssland. Visserligen stod de ljusblå för relativt svaga insatser i sina två inledande matcher mot Egypten och Saudiarabien, men hittade ändå sätt att vinna på. Oerhört viktigt för sydamerikanerna är att Cavani fick sätta dit en boll senast. Med två spelare som Cavani och Suarez på topp går inget försvar säkert. 

På tal om försvar har Uruguay ett otroligt tätt sådant. Backlinjen med Godín, Giménez och Cáceres skyddas främst av en defensiv sköld med spelare som Bentancur och Torreira (som Arsenal ryktas vara ute efter). Längst bak står mycket skickliga Fernando Muslera stadigt.

Portugal gick vidare från gruppen med andan i halsgropen. Det enda som krävdes i den sista matchen mot Iran var en poäng, men när Ansarifard satte straffen som betydde 1-1 i slutskedet av den tillställningen blev det full kalabalik i det portugisiska försvaret. De regerande europamästarna lyckades reda ut det hela men det såg inte säkert ut.

Överhuvudtaget har Portugal agerat oerhört svagt i alla sina tre matcher. Både mot Spanien och Marocko borde de förlorat sett till hur spelet såg ut. Enda anledningen till att Portugal är vidare i turneringen stavas Cristiano Ronaldo. Med sina fyra mål har han stått för 80 procent av landets fullträffar i detta VM. Nu får han det verkligen svårt att glänsa mot Uruguays hårda försvar. Då både Godín och Giménez till vardags spelar för Atlético Madrid har dessa spelare stött på varandra väldigt många gånger tidigare. 

Vår rek

Portugal har verkligen inte imponerat i gruppspelet men lyckades ändå krångla sig vidare med minsta möjliga marginal. Det påminner lite om EM 2016 då Portugal egentligen inte var speciellt bra i någon av sina matcher på vägen fram till guldet. Uruguay ser dock betydligt stabilare ut och har dessutom en otroligt giftig anfallsduo. Sydamerikanerna känns klart starkare och får utan att tveka bära favoritskapet. 2,85, som finns hos Coolbet, är ett fantastiskt högt satt odds. 

  • Uruguay har två potentiella skyttekungar
  • Sydamerikanerna är ett historiskt sett starkare VM-lag
  • Portugal har verkligen inte imponerat
  • Cristiano Ronaldo kan göra väldigt mycket av väldigt lite

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett R!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *