Spelrek 4/6: Serbien – Chile

Published by Gio on

Vänskapsmatch: Serbien - Chile

Oj oj oj, som jag har väntat på att få lägga ut den här reken! Vad som är en mer magiskt är dem ologiska oddsrörelserna det varit fram tills idag, jag hade helt ärligt räknat med att oddset på spelet ni kommer att hitta här lägre ner hade snarare gått ner än upp ju närmare avspark vi kom.

Senaste analysen här på spelrek.se gick inte vägen. Jag hade då spelat -1.5 på ett VM-kvalificerat Mexico hemma mot ett reservbetonat Skottland. Tji fick jag då Mexico “bara” vann med 1-0… segt. I det här mötet har vi två lag i ungefär samma situation.

På ena sidan har vi VM-klara Serbien, som endast förlorat 2 matcher sedan 2016 och som vann en ganska svår VM-kvalgrupp före länder som Irland, Wales och Österrike i överlägsen stil. Som har flertalet stjärnor i sin trupp som exempelvis Mitrovic, Ljaljic, Tadic, Matic, Milinkovic-Savic… ja ni förstår! Det är en rätt så stark trupp rakt igenom som dessutom har ett par duktiga spelare som gärna vill slå sig in i startelvan. 23-manna truppen har precis spikats vilket innebär att även om tränaren Krstajic antagligen vill prova lite olika formationer/spelare så kommer han trots allt att mönstra ett starkt lag såhär tätt inpå VM.

Chile är som bekant en av dem bättre fotbollsnationerna som missar VM: Efter två raka titlar i Copa America samt två st väl genomförda världsmästerskap så missade alltså Chile det här årets världsmästerskap efter att ha slutat bakom Peru på målskillnad. En rejäl missräkning trots att vi talar om det som i mitt tycke är det svåraste VM-kvalet av alla. I och med fiaskot så fick tränare Pizzi gå och in plockades colombianen Rueda, en tränare som skördat otroliga framgångar i den Sydamerikanska fotbollen med Atletico Nacional. En tränare helt i min smak om jag ska tycka till. Chile har som bekant en cementerad stomme, spelare som spelade tillsammans i U20-VM för många år sedan och som lyckades via en positiv fotboll knipa en bronsmedalj. Det här gänget har hängt ihop i många år och legat bakom framgångarna. Jag tänker på spelare som Alexis Sanchez, Gary Medel, Mauricio Isla, Arturo Vidal… osv. Eftersom den här stommen är såpass samspelt och ganska “kända” så har Rueda inför den här “touren” valt att plocka ut en betydligt mindre känd trupp med många spelare som aldrig ens hade varit aktuella för ett  eventuellt världsmästerskap, allt för att se om han kan hitta lite yngre förmågor samt spelare som flugit under radarn. Med den här truppen har Rueda hunnit avverka en träningsmatch. Den matchen spelades på bortaplan mot Rumänien, en match som man förlorade med 3-2 efter att Nicolas Castillo dragit på sig ett rött kort redan i den 30e minuten när Chile då låg under med 1-0. Visserligen är det inte fy skam att spela 2-2 (3-2 FT) efter det röda kortet men Rumänien är knappast ett landslag som jag rankar överdrivet högt. Till dagens match kommer Chile att rotera rejält och det kan bli upp till 6 ändringar i startelvan. I den här truppen finns det kanske 4 spelare som hade blivit uttagna i en potentiell VM-trupp och ikväll så saknar Chile 2 av dem 4. Dessa är  Gary Medel, den mest rutinerade i truppen, samt Castillo. Bägge kanske dem mest givna på sina positioner av alla i startelvan. Medel sägs ersättas av Bolognas Pulgar, en spelare som aldrig riktigt lyckats i landslaget, och Castillo av Angelo Henriquez, en föredetta talang som stannat upp i sin utveckling och som numera inte ens platsar i den mexikanska ligan. Sistnämnda en konstig ersättare då man har Felipe Mora, som pangat in mål i samma liga, på bänken. 

Det råder lite olika bud kring hur Serbien startar, det allra senaste säger att dem preliminära elvorna ser ut som följande: 

Serbien: Stojkovic – Rukavina, Spajic, Tosic, Kolarov – Milivojevic, Matic – Tadic, Ljaljic, Milinkovic Savic – Prijovic

Chile: Arias – Diaz, Maripan, Roco, Albornoz – Pulgar, Reyes, Valdes – Junior Fernandes, Mora/Henriquez, Sagal

Vår rek

Den här matchen, som spelas i Österriske, betyder så mycket mer för serberna än chilenarna, jag räknar därför också med att serberna har ett kraftigt övertag på läktaren. Chiles lag är inte alls samspelta och även tränaren är fortfarande färsk på sin position. Det här spelet känns faktiskt tokgiven från min sida och jag kommer därför att lägga 4.5 Units (1.5x flat) på Serbien vinst @ 2.48 hos Coolbet. Vill man spela lite mer safe så finns -0.25 hos dem flesta bolagen till över 2x pengarna och draw no bet  (+0) till ööver 1.70 hos asiaterna.

  • Serbien har endast 3 förluster sedan April 2016
  • Chiles trupp kan t.om kallas för ett "C-lag".
  • Chilenarna är ej samspelta
  • Träningsmatch trots allt. X-risk trots allt.

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 1.000 SEK
  • Få 100% i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *