Spelrek 5/12: Pacers – Bulls

Published by Kristoffer on

NBA : Pacers - Bulls

Capela dunkade in 24 poäng igår och det var egentligen aldrig någon fara. Uppe på 6 raka nu!

Inatt hittar jag mitt spel i Indiana – Chicago som möts i en riktigt trött och tråkig match. Men jag har i alla fall hittat lite spelvärde, och då är det bara att klicka.

Indiana har gått bra den här säsongen. Tyvärr åkte Oladipo på en skada och har varit borta 8 matcher nu, där Pacers gått 4-4 mot lite blandat motstånd. Oladipo som är lagets överlägset bästa spelare, så det inte konstigt att det går lite knackigare nu. Han är högst troligen borta även inatt, men spelet påverkas inte nämnvärt om han spelar eller ej.

Jag tänkte att vi skulle svetta in ett underspel igen, på Zach Lavine den här gången. Han har en riktigt fin säsong såhär långt där han snittar 25 poäng per match, 18.9 har tidigare vart hans bästa notering. Jag blev lite förvånad när jag kollade hans statistik nu för det kändes som han har blivit en mycket bättre tre-poängsskytt i år, men han ligger på katastrofala 30%, 25% under november. De matcherna jag sett med Bulls i år så har han skjutit helt okej, men det var nog mer en slump än någon förbättring med facit i hand.

Annars är Bulls rätt jämndåliga, det är mest Jabari Parker och numera även Markkanen som skjuter friskt. Markkanen har varit skadad hela säsongen men gjorde comeback senaste matchen, tog då 14 avslut på 26 minuter. Även Holiday och Wendell Carter kan komma upp i tvåsiffrigt lite då och då. Så funkar det inte för Lavine så finns det andra vägar att gå.

Indiana hade ligans bästa försvar i inledningen men har tappat lite senaste tiden, dock är dem fortfarande stabila bakåt. Framförallt mot shooting guards som Lavine. Evans/Boganovic är inte lika bra som Oladipo, som får ses som en elite defender, men de gör ett bra jobb en mot en. Indiana har ett väldigt fint lagförsvar, framförallt mot SGs där man dubblar lite med centern vid screens för att tex Evans ska hinna runt och ikapp Lavine utan att han hinner komma till skott. Myles Turner är även en riktigt bra rim protector, så Lavine kommer förhoppningsvis få kämpa rejält för sina poäng inatt.

Vår rek

Liknande spelare som Lavine har den här säsongen tagit följande poäng: Booker 20p (snitt 23.5), Mitchell 7 poäng (snitt 21,4), Derozan 17p (snitt 24.3). Alla matcher utan Oladipo. Med Oladipo har liknande spelare tagit: Harden 40 och 28 (snittar 30), Lavine 20 (snitt 25), Derozan 18 (snitt 24) och McCollum 17 (snitt 21.5).

Egentligen bara Harden som har varit i närheten av snittet alltså, men den superhjälten gör ju lite vad han vill. Jag ser ingen anledning till att Lavine skulle ha det lättare än någon av dem andra gubbarna, han kommer skjuta mycket och säkert komma upp mot 20 poäng någonstans. Men 24.5 som linan ligger på nu är mycket mot ett lag som Indiana, spelvärde helt klart. 

Jag lägger 5 units på under 24.0 poäng till 1.87! 

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Svår matchup
 • Liknande spelartyper har haft det svårt
 • Om han går långt över FG-snittet
My Bettin.gs stats
ROIProfit
-0.628%-7.3 units
Placed betsWon bets
213111 (52%)
Top sportTop bookie
Basket888sport

Full stats → Bettin.gs/forsbeerg

 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Lavine under 24.0 poäng

 • Match: Pacers - Bulls
 • Datum: 5 December
 • Tid: 01:00
 • Rek: Under 24 poäng
 • Odds: 1.87
 • Units: 5
 • Spelbolag: Coolbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *